Defalarca Format atmama rağmen hala bilgisayarıma giriyorlar!!!

birikiuc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.. Önerileriniz bir çoğunu denedim. İnşaallah sorun gider

Caqatayy

Asistan
Reaksiyon puanı
1
linux,mac os veya diğerleri.hiçbirisi hacklenemez değildir.linux neden hack lenemez?muhtemelen yaygın olmadığından dolayı ilgilenen olmayışından kaynaklıdır :) yani nekadar çok kullanıcı varsa okadar rağbet artar bu tür işlere :) ayrıca yorgan için pire yakmaya benziyo sanki.ben olsam linux e geçmezdim.

arkadaşım muhtemelen senin bilgisayarında bir yerlde ufakta olsa bir program vardır.her bilgisayarını açtığında karşı tarafı bilgilendiren bişey.eskiden bende azda olsa uğraşıyordum.victim is online diye mail geliyordu.ama sen diyosunki format attım.ozaman sorun başka birşey demektir.kullandığın modem statik ip dir heralde.adamda o ip numarasına ara ara kontrol gibi saldırı yapıyordur.sanmam gerçi.eğer çok önemli değilse ip adresini dinamik yap.her bilgisayarını açtığında,modemini resetlediğinde falan değişsin.

bu arada anlayan birkaç arkadaş çıkar.yardımcı olur muhtemelen.

kendiliğinden ip statik ip olmaz aylık 3 lira gibi bi cüzzi miktarda parayla internet sağlayıcısını arayarak yapılıyor.

birikiuc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
linux,mac os veya diğerleri.hiçbirisi hacklenemez değildir.linux neden hack lenemez?muhtemelen yaygın olmadığından dolayı ilgilenen olmayışından kaynaklıdır :) yani nekadar çok kullanıcı varsa okadar rağbet artar bu tür işlere :) ayrıca yorgan için pire yakmaya benziyo sanki.ben olsam linux e geçmezdim.

arkadaşım muhtemelen senin bilgisayarında bir yerlde ufakta olsa bir program vardır.her bilgisayarını açtığında karşı tarafı bilgilendiren bişey.eskiden bende azda olsa uğraşıyordum.victim is online diye mail geliyordu.ama sen diyosunki format attım.ozaman sorun başka birşey demektir.kullandığın modem statik ip dir heralde.adamda o ip numarasına ara ara kontrol gibi saldırı yapıyordur.sanmam gerçi.eğer çok önemli değilse ip adresini dinamik yap.her bilgisayarını açtığında,modemini resetlediğinde falan değişsin.

Evet katılıyorum karşı tarafı bilgilendiren bir şey var sanırım. Her şeyin yolunda olmasına rağmen girmesi çok saçma gibi geliyor ama gerçekten bu sorunu yaşıyorum. Nasıl olduysa..

Neptunmavisi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
linux 3 kernel çekirdeğinde bile açıklar var yeni çıkmasına rağmen :)

vede bilmeyenler için ekliyim linuxun güvenli olmasının sebebi birçok şeye izin vermemiş olması, insanın özgürlüğü çok kısıtlıyor windowsdaki gibi her istediğini yaparmıyorsun buna güvenlik diyorlar :)

Hahaha akıllıya bak yaa. neymiş bu açıklar teknik verilerle açıklarmısın ? Bilmeyenler için diyorsunda en büyük bilmeyen sensin, Linux bir çok neye izin vermemiş söylermisin? Linuxun özgürlük olduğunu teknolojiyle gerçekten alakalı kişiler bilirken Linux özgürlükken Linux neyin özgürlüğünü kısıtlıyor? Windowsta ne yaptında Linuxta yapamadın? Windowsta bol bol azap çektinde halada çekiyorsun, . aslında ben senin Linux kullanmanı istemem, çünkü Madem Linuxa böyle asılsız iftiralar atıyorsun Windowsta azap çekmeye devam et, ayda bir format, virüsler spyware torjan farklı sorunlar vs vs vs. Linux ise özgürlük ve konfor demek. Linux kullanma sen. harbi söylüyorum senin Linuxu anlamanı kullanmanı istemiyorum. windows kullanmaya devam et sen.

Şuna bak, Karşında 10 yıllık Linux ve Bilgisayar kullanıcısı var, Çamur at izi kalsın. Bu mesajıma öyle hemen sert bir karşılık vermekten önce Linuxa attığın çamurları teknik verilerle ispatla. sonra çamur at.

Bu arada, başlığı açan arkadaş sağolsun beni dinleyip MSN adresimi ekledi: aha buraya yazdım, bu arkadaş en fazla 3 gün sonra bu Linux süper bir şey demezse Bende Linuxu bırakacam. Ben İspat edecem, senin gibi çamur atmayacağım.

Neptunmavisi

Asistan
Reaksiyon puanı
0

haha ne çok Linux düşmanları varyaa, elinize tomarla altınmı geçiyor böyle düşmanlık yapınca, bunlara bakyaa pire için yorgan yakmaya değmezmiymiş, sen zaten Bilgisayarını windowsla yakmışsında haberin yok Böyle Linux düşmanlığı yapınca Microsoft size güzel ödüller verecektir Windowsa devam et sende. Fakat Linuxada çamur attırmam bu böyle biline.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Aklıma HDD geliyor,önbelleğine sızmış bir zararlıda buna neden olabilir formatta atsan,biçimlendirsende önbelleğe bulaşmışsa yapacağın şey HDD'yi değiştirmek.
Sonuş olarak Mac'ların pillerindeki bellektede açık bulundu ve bu açığa karşı virüs yazılırsa ve girerse durum vahim ama apple'ye durum bildirildi.Hafife alınacak şeyler değiller :)

Caqatayy

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hahaha akıllıya bak yaa. neymiş bu açıklar teknik verilerle açıklarmısın ? Bilmeyenler için diyorsunda en büyük bilmeyen sensin, Linux bir çok neye izin vermemiş söylermisin? Linuxun özgürlük olduğunu teknolojiyle gerçekten alakalı kişiler bilirken Linux özgürlükken Linux neyin özgürlüğünü kısıtlıyor? Windowsta ne yaptında Linuxta yapamadın? Windowsta bol bol azap çektinde halada çekiyorsun, . aslında ben senin Linux kullanmanı istemem, çünkü Madem Linuxa böyle asılsız iftiralar atıyorsun Windowsta azap çekmeye devam et, ayda bir format, virüsler spyware torjan farklı sorunlar vs vs vs. Linux ise özgürlük ve konfor demek. Linux kullanma sen. harbi söylüyorum senin Linuxu anlamanı kullanmanı istemiyorum. windows kullanmaya devam et sen.

Şuna bak, Karşında 10 yıllık Linux ve Bilgisayar kullanıcısı var, Çamur at izi kalsın. Bu mesajıma öyle hemen sert bir karşılık vermekten önce Linuxa attığın çamurları teknik verilerle ispatla. sonra çamur at.

Bu arada, başlığı açan arkadaş sağolsun beni dinleyip MSN adresimi ekledi: aha buraya yazdım, bu arkadaş en fazla 3 gün sonra bu Linux süper bir şey demezse Bende Linuxu bırakacam. Ben İspat edecem, senin gibi çamur atmayacağım.

ben çamur atmadım kardeşim sadece fikirlerimi beyan ettim vede sert bi şekilde değil güvenli diyenleri genelledim birçok insan güvenli dediği için,burası özgür düşünce ortamı :)vede sakin olmalısın ilk başta vede usluba dikkat lütfen. bende 6ay kadar ubuntu kullandım ve bu deneyimlere vardım vede araştırabilirsin açıkları teknik verilerle açıklayan bi sürü makale var vede windowsda azap çeken ben değilim en son 1 yıl once format attım oda win7 kurmak için dediğin gibi her ay format atmadım yani :) vede yaşadığın sorunları ben yaşamışım gibi konusuyosun virus trojan vs farklı sorunlar dediğin şeyler windowsu anlamayanlar için geçerli sorunlar xpde sorunlar vardı haklısın yani istikrarsızdı win7de 1 yıldan beri bi sorun bile yaşamadım o kadar riskli şeylerle uğraşıyorum :) yani sonuç olarak linux katı kurallı bi sistem windowsta herşey serbest bi programı hexleyemedikten veyada bi oyunu trainer yapamadıktan veyada başka kendim program yapamadıktan sonra ne anlamı var linuxun,linux sadece belli başlı programları kulananlar için tabulu bi sistem :) alicengiz oyunları olmadıktan sonrada bi zevki yok bence ve insanların çoğunca :)

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
@Neptunmavisi ben kimseye düşman değilim arkadşaım :) sadece yorum yapmaya çalıştım.linux kullandım bende.açıkçası beğenmedim.ama düşman değilim.birisi bilgisayarıma giriş yapıyo diye işletim sistemimi değiştirmezdim sanırım.

@birikiuc dediğim haber veren eklenti çok küçük boyutlu ve herhangi birşeye eklenebiliyor.örneğin bir mp3 ile ilişkilendirebiliyorsunuz.böylece mp3 e tıkladığınız anda bilgisayarın bir köşesine gidip saklanıyor.çalışma mantığı bu şekildeydi.şimdi gelişmiş olabilir teknoloji :)

[MENTION=140259]Caqatayy[/MENTION] evet haklısın arkadşaım.servis sağlayıcısı ile konuşması lazım.yap derken onu kastetmiştim aslında :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar ben kısa süre önce 2 yada 3 gün oldu arkadaşla tartıştım nedeni ise pc ye sızmayı öğrenmiş diye hep kendinden bahsediyor yok bunu yaptım felan hava atıyor bir gün başıma tak etti.
dedim yeter artık bir sızmayı öğrendin diye bu kadar hava atma bir pc sızmayla adam olunmuyor dedim.
o bana ana bacı sövdü aramızda kırgınlık oldu şimdi bana diyor yok system32 ni silcem felan
pc mi korumak için ne önerebilirsiniz belki arkadaşım yapmaz o kadar da kötü değildir ama en azından başkaları için ne olur ne olmaz siz bir şeyler önerin :) internete yazıyom saçma sapan şeyler çıkıyor :)

VenatoR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
modeminize sağlam bir pcyle bağlanın... sorunlu pcyi açtığınızda gelen giden giren çıkan ip vs varsa tespit edebilirsiniz...

For3verJustice

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende de bu soruna benzer bir sorun var arkadaşlar. Bilgisayarımda bir virüs mevcut. Norton, EsedNod32, Advanced System Care, Combofix gibi antivirüs programlarıyla tarama yaptırdım. Evet bilgisayar temizleniyor tarama sonrasında. Fakat 1 saat sonra yine eski haline dönüyor bilgisayar. Asc ile tekrar tarattığımda 10 tane kötücül buluyo yani. Dışardan kontrol etme söz konusu değil de virüs sürekli biyerden ürüyor. Defalarca recovery yapmama rağmen bu sorunun önüne geçemedim arkadaşlar. Yardımlarınızı bekliyorum.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bende de bu soruna benzer bir sorun var arkadaşlar. Bilgisayarımda bir virüs mevcut. Norton, EsedNod32, Advanced System Care, Combofix gibi antivirüs programlarıyla tarama yaptırdım. Evet bilgisayar temizleniyor tarama sonrasında. Fakat 1 saat sonra yine eski haline dönüyor bilgisayar. Asc ile tekrar tarattığımda 10 tane kötücül buluyo yani. Dışardan kontrol etme söz konusu değil de virüs sürekli biyerden ürüyor. Defalarca recovery yapmama rağmen bu sorunun önüne geçemedim arkadaşlar. Yardımlarınızı bekliyorum.

O kadar uğraşmışsın keşke format atsaymışsın. Format atmak maximum 2 saat sürüyor. Ben format atmak istemiyorum dersen ESET Smart Security 8 yükle tarat sorunun çözülür. Malwarebytes Anti Malwareyi de deneyebilirsin.