Deepin OS güvenli mi?

rover_xp

Profesör
Reaksiyon puanı
2,217
Dün deepin os kurdum. Gayet iyi hızlı donma takılma yok donanımların hepsinide kendi tanıdı. Ama aklıma takıldı deepin yeterince güvenli mi? Yani e devlet bankacılık vs. için güvenlidir değil mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

rover_xp

Profesör
Reaksiyon puanı
2,217
Biraz araştırdım bazıları tehlikeli diyor bazıları güvenli diyor. Diğer linux dağıtımlarınıda aradım ve benzer bir şey görmedim. Sanırım baştan zorin os veya ubuntu kuracağım.

rover_xp

Profesör
Reaksiyon puanı
2,217
Emin ol diğer sürücüdeki Windows daha tehlikeli :) Linux açık kaynaklı olduğu için problem olmaz.
Hocam tamam açık kaynak kodlu da şimdi zorin os'a elementary os'a falan baktım böyle tehlikeli diyen yoktu. Buna ise kimisi güvenli açık kaynak meraklıları çoktan incelemiştir yazmış. Kimisi tehlikeli yazmış kullanıcıdan istenmeyen verileri topluyor yazmış.

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Hocam tamam açık kaynak kodlu da şimdi zorin os'a elementary os'a falan baktım böyle tehlikeli diyen yoktu. Buna ise kimisi güvenli açık kaynak meraklıları çoktan incelemiştir yazmış. Kimisi tehlikeli yazmış kullanıcıdan istenmeyen verileri topluyor yazmış.
Yani şunu söylemek istiyorum: Bu kadar güvenlik isteyen birisinin diskinde Windows tutması bile saçma. Ha en güvenlikli olsun güvenemiyorum dersen Ubuntu yükle. Ben Kali'ye merak sardım bu ara.

rover_xp

Profesör
Reaksiyon puanı
2,217
Yani şunu söylemek istiyorum: Bu kadar güvenlik isteyen birisinin diskinde Windows tutması bile saçma. Ha en güvenlikli olsun güvenemiyorum dersen Ubuntu yükle. Ben Kali'ye merak sardım bu ara.
Peki sizce silmeme değer mi yani dedikleri doğru mudur deepinde sıkıntı var mıdır? Çünkü eba'ya e devlete falan giriliyor bu bilgisayarda ondan sorayım dedim

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Peki sizce silmeme değer mi yani dedikleri doğru mudur deepinde sıkıntı var mıdır? Çünkü eba'ya e devlete falan giriliyor bu bilgisayarda ondan sorayım dedim
Problem çıkacağını düşünmüyorum. Bence devam et. Hem sıkıntı olsa heryerde yazardı. Sadece birkaç kişinin demesine ben inanmam.

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799

hocam bu sitede Linux için A-V ler var. Bakabilirsiniz. Ama pek birşey çıkacağını sanmam

Reaksiyon puanı
5,164
Deepin os da yıllar önce google analitik alternatifi bir sistemin linkleri vardı. Bu linkler. gelen tepkiler üstüne yıllar öncesinde kaldırıldı. Şuan herhangi bir tartışma konusu mevcut değil.

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
Dün deepin os kurdum. Gayet iyi hızlı donma takılma yok donanımların hepsinide kendi tanıdı. Ama aklıma takıldı deepin yeterince güvenli mi? Yani e devlet bankacılık vs. için güvenlidir değil mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Şupheniz varsa rkhunter programını kurup taratın.

rover_xp

Profesör
Reaksiyon puanı
2,217
Deepin linux'un güvenli olup olmadığı konusunda araştırmalar yaptım. Ve sonuç olarak deepin linux'un çinin kendi yerli işletim sistemi olduğunu öğrendim. Hatta orada çoğu bilgisayar deepin kurulu gelmekteymiş. Hatta ve hatta huawei ile anlaşmaları varmış. Çindeki huawei matebooklar deepin kurulu geliyormuş. Ve kodlarını incelemiş kişiler gayet güvenli olduğunu, virüs olduğu iddialarının deepin'in adını karalamak için olduğunu söylüyor. Yani kısaca aslında gayet güvenli bir işletim sistemiymiş.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Deepin linux'un güvenli olup olmadığı konusunda araştırmalar yaptım. Ve sonuç olarak deepin linux'un çinin kendi yerli işletim sistemi olduğunu öğrendim. Hatta orada çoğu bilgisayar deepin kurulu gelmekteymiş. Hatta ve hatta huawei ile anlaşmaları varmış. Çindeki huawei matebooklar deepin kurulu geliyormuş. Ve kodlarını incelemiş kişiler gayet güvenli olduğunu, virüs olduğu iddialarının deepin'in adını karalamak için olduğunu söylüyor. Yani kısaca aslında gayet güvenli bir işletim sistemiymiş.
Açık kaynak kodlu olduğu için zaten virüs vb. gibi şeylerin olmayacağını düşünüyordum zaten.