Dedem torunları arasında ayrım yapıyor

Ahmetkızıloğlan

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
25
Dedem torunları arasında aşırı ayrım yapıyor. Dayımın çocuğunu çok sever, kollarken sanki bizden nefret ediyor. Dayımı çok seviyorum kankam gibi. Dedeme karşı da şimdiye kadar hiç bir saygısızlığım olmadı. Hatta karşısında oturmaya bile utanırım. O yakındayken konuşamam bile. Ama anneannem bu ayrımı yapmıyor. Hepimizi çok sever. Ama ilk torunu olduğum için beni ayrı bir sever. Asla ayrım yapmaz. Annem lise mezunu okuyamamış diye hep onu azarlar. Hâlbuki kendisi annemi okutmadı. Dedem kuzenim için her yıl kurban kesiyor, her gün para veriyor yapmadığı şey kalmadı. Bana da yavaş yürüyormuşum diye kızıyor. Sürekli onu görmek istiyor. Türkiye de 3. Oldum benim torunum 1. Olur deyip yine kızıyor Ne yapmalıyım yardım edin.

Eray Kayser

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Dedem torunları arasında aşırı ayrım yapıyor. Dayımın çocuğunu çok sever, kollarken sanki bizden nefret ediyor. Dayımı çok seviyorum kankam gibi. Dedeme karşı da şimdiye kadar hiç bir saygısızlığım olmadı. Hatta karşısında oturmaya bile utanırım. O yakındayken konuşamam bile. Ama anneannem bu ayrımı yapmıyor. Hepimizi çok sever. Ama ilk torunu olduğum için beni ayrı bir sever. Asla ayrım yapmaz. Annem lise mezunu okuyamamış diye hep onu azarlar. Hâlbuki kendisi annemi okutmadı. Dedem kuzenim için her yıl kurban kesiyor, her gün para veriyor yapmadığı şey kalmadı. Bana da yavaş yürüyormuşum diye kızıyor. Ne yapmalıyım yardım edin.
Hızlı yürü

Andromedavor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,339
Bazıları farkında olmadan yapabiliyor ama anlattığınıza göre bilemiyorum. Bunun tek bir sebebi oluyor genelde anne babasıyla ilgili bir durumdandır. Ya babana ya annene kızmıştır yada bir gerginlik vardır

Ahmetkızıloğlan

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
25
Bazıları farkında olmadan yapabiliyor ama anlattığınıza göre bilemiyorum. Bunun tek bir sebebi oluyor genelde anne babasıyla ilgili bir durumdandır. Ya babana ya annene kızmıştır yada bir gerginlik vardır
Babamla annem ayrı ama bunun sinirini bizden çıkarmak zorunda değil.

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
Konuşma olsun bitsin. Böylelerini hayatından çıkaracaksın. Nasıl ben babamı kaybettikten sonra baba tarafı bize kötü davrandıktan sonra çıkardıysam çıkaracaksın. 5 yıl oldu kafam rahat artık haketmeyen insanlara tahammüle gerek yok.

Sfatihmehmed

Asistan
Reaksiyon puanı
271
Kardeşim sakin ol. Ben küçükken benim dedem de bize ayrım yapardı. Sana yapılan ayrımdan daha çok hem de... Şimdi hayatımda yoklar. Kafam rahat. 1 ay önce aradı para gönder diye hiçbir şey yapmadım. Zamanın da kuzenime at dahi almıştı. Sen de ileriyi düşün ve kafanı rahat tut.

Andromedavor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,339
Konuşma olsun bitsin. Böylelerini hayatından çıkaracaksın. Nasıl ben babamı kaybettikten sonra baba tarafı bize kötü davrandıktan sonra çıkardıysam çıkaracaksın. 5 yıl oldu kafam rahat artık haketmeyen insanlara tahammüle gerek yok.
Aslında buna bende katılıyorum. Deneyebilirsin.

NousrAX

Asistan
Reaksiyon puanı
154
Bana kalırsa salla geç. Yaşlı bir insana bir şey anlatıp davranışını düzeltme ihtimalin yok. O zaman sen dedene iyi davranmaya devam et yeter. Büyük ihtimalle sen torunlar arasında büyük olduğun için bunu yapıyordur. Ya da annenle bir sıkıntı yaşamışlardır. Çok kafaya takma dediğim gibi sen hayatına devam et. Ama o sana çok iyi davranmıyor diye onu tamamen hayatından çıkarma. Çünkü yaşlılarımızı sevsekte sevmesekte onlar bizler için çok önemlidir.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Eskiler erkek çocuğunun oğlunu sever soyumuz devam edecek diye.
Şahsen babam en büyük çocuk. Tek erkek torunda benim ama bende 3 senedir görmüyorum.
Aile problemleri hep olan şeyler. Çok farklı çeşitlerini görebilirsin. Allah yardımcın olsun.

Son düzenleme:

Ahmetkızıloğlan

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
25
Bana kalırsa salla geç. Yaşlı bir insana bir şey anlatıp davranışını düzeltme ihtimalin yok. O zaman sen dedene iyi davranmaya devam et yeter. Büyük ihtimalle sen torunlar arasında büyük olduğun için bunu yapıyordur. Ya da annenle bir sıkıntı yaşamışlardır. Çok kafaya takma dediğim gibi sen hayatına devam et. Ama o sana çok iyi davranmıyor diye onu tamamen hayatından çıkarma. Çünkü yaşlılarımızı sevsekte sevmesekte onlar bizler için çok önemlidir.
Abi tamam ama artık bıktım. Hep kuzenim hep kuzenim...

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Abi ben onu yapamam. Dedemin bana yaptığını ben de ona mı yapayım? Ben öyle bir insan olamam.
Zaten annen yaşarken dedene her karşı çıkışın veya kötü davranışın annenin canını yakacak.
O yaşlarda senin adına söz sahibi olanda annen. Sen görmezden gel, umutsama.