"Davar sürüsü" kim, "çoban" kim?

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Hürriyet gazetesinin “kocaoğlanlarından” (!) birisi (Bekir Coşkun) 3 Haziran 2008 tarihli yazısının sonunda birilerini kast ederek “davar sürüsü” demiş.

Bu sözle kimi kast etti tam anlayamadım doğrusu.

Hürriyet’in “Kocaoğlan”ının kast ettiği “davar sürüsü” Hürriyet okuyanları mıdır acaba?

Hürriyet okurları “davar sürüsü” ise “davar çobanı” kim ola ki acaba?

Aydın Doğan mı, yoksa bir başkası mıdır “davar çobanı”?

Yoksa bizim “kocaoğlan” (!) “davar sürüsü” derken Hürriyet okumayanları mı kast etti acaba?

Peki, “davar sürüsü” millet ise “davar çobanı” kim ola ki o zaman?

Aman! Kafam karıştı?

“Kocaoğlan”ları sorgulamak kim, biz kim?

Derken Abdurrahim Karkoç’un 1960’lı yıllarda yayınlanmış bir şiirini hatırladım…

Bozkurt’a it dedi… bir soysuz gavat,

Hak ettiği dersi görmedi fakat.

Şimal uşakları sevinsin kat-kat,

CHP ortanın-soluna düştü,

TRT Moskova’nın yoluna düştü.

Bu şiirin güncellemesi şöyle olsa gerek…

Millete “davar sürüsü” dedi bir soysuz gavat,

Hak ettiği dersi görmedi fakat.

‘Kocaoğlan’ların bu cinsinin burunlarına “halka takıp oynatılsa”, hayvan haklarını savunucuları ne der ki acaba?

Cemal Saygılı

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bekir Coşkunun konuda bahsi geçen yazısının tam metnini http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=9082120&yazarid=2 dan okuyabilir .Yazarın davar sürüsü diyerek kimi kastettiğini yüksek zekaya gerek duymadan anlayabilirsiniz.

Ortalığı karıştırıp Toz-Duman siyaseti yapmak demek budur heralde

16 yaşındayım 6 yıldır hergün hürriyet okuyorum ve hiç bir zaman yazıda iddia edildiği gibi bir olayla karşılaşmadım.
Ayrıca Cemal Saygılının yazısının sonunda ‘Kocaoğlan’ların bu cinsinin burunlarına “halka takıp oynatılsa”, hayvan haklarını savunucuları ne der ki acaba? demesi ne hazindir...

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
1.Aramızda düşük zekaya gerek duyan insanlar olabilir. Sen açıkla kimi kast ediyor?

2. Kendi görüşünde olmayan kişilere hakaret etmesi gerekiyor mu ?

3. Altı senedir okuduğun gazetenin ekini de okumanı tavsiye ederim http://www.hurriyetinyalanlari.com

4. Halka hakaretler savuran bir gazeteciye söylenen “halka takıp oynatılsa” ne hazindir diyebiliyorsun. Halka "göbeğini kaşıyan adam" "davar sürüsü" diyene ne diyeceksin ??

5. Halka hakaret edene adam ortalığı toz duman etmiyorda gazeteciye hakaret eden adam mı ortalığı toz duman ediyor ?

6. Sana abi tavsiyesi bizde zamanında çok okuduk kartel medyanın gazeteleri. Elinde internet varken tüm gazeteleri oku..

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
1. Başta türban, elde şampanya bardağı... Kılık tesettür, ama hanımefendi resepsiyonda... İçki yasak ama faiz serbest... Erkeklerin görüntüsü İngiliz gibi, kadınların Suudi... Dekolte afiş yasak, ama yandaşların, oğulların, damatların ahlaki olmayan ticaretleri serbest...

Dillerinde din-iman... Ama strateji ortakları, kutsal toprakları yerle bir eden ABD...

bunlara göz yumanlar en güzelini yapıyor diyenler türkiyeye bi tane daha böyle iktidar gelmedi diyenler helal olsun diyenler...

Anlaşılmıştır heralde kimin kastedildiği.

2.tabiki etmemesi gerekiyor burada katılıyorum sana.

3.Ben bu gazeteyi güvendiğim yazarlar olduğu için okuyorum Hürriyetn yalanlarıymış şöyleymiş böyleymiş diyerek karalayanlarla işim olmaz eğer burda bir yanlışlık varsa gazeteye en büyük tepkiyi gazeteyi almayarak okuyucuları gösterir

4.3. cevabımda size katıldığımı söylemiştim.

5.toz duman siyaseti derken kafa bulandırma konu değiştirerek bişeylerin üstünü örtbas etme anlamında kullandım Cemal Saygılının yazısında konuyu nerelere çekerek sözde siyaset yaptığı bariz açıktır..

6.Teşekkür ederim tavsiye için elimden geldiğince tarafsız gazeteleri okumaya çalışıyorum(ama öyle bir gazete yok)

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
WaterBoy dedi ki:
Başta türban, elde şampanya bardağı... Kılık tesettür, ama hanımefendi resepsiyonda... İçki yasak ama faiz serbest... Erkeklerin görüntüsü İngiliz gibi, kadınların Suudi... Dekolte afiş yasak, ama yandaşların, oğulların, damatların ahlaki olmayan ticaretleri serbest...

Verdiği örnekler aşırı uç noktardır. Yok mu var tabikide. Bu ülkede dinin gereği türban takanda var eş baskısı aile baskısı yüzünden takanda var. Türban takıpda tüm vucudunu deşifre, zina yapanlarda var. Kasadaki bir çürük dometesten dolayı tüm kasa çürük oluyor. O çürüğü çekip almak gerekiyor diğer dometeslere zarar vermesin diye ama mümkün değil.

Yeni eğitilmiş nesiller özğür olduğunda istediği gibi yaşağında bu mumkün olacak.

Yıllardır filimlerde hoca, hacı, imamları dolandırıcı faizci rüşvetci zinacı ahlaksız gösterdiler. İçlerinden yok demiyorum ama hepside böyle değildir. Bu görüntülerle dinimizden soğutulduk.

Dekolte afiş yasak, ama yandaşların, oğulların, damatların ahlaki olmayan ticaretleri serbest.
Buna bende katılıyorum. Malesef çıkar dünyası iktidar partisi kimse piyasadaki üç kağıtcılar hemen yanaşıyor. Rant koparmak için. Yandaş oluveriyorlar. Bunların yaptıkları işlerde tüm partiye mal oluyor. Dün A partisindelerdi bugün B yarın C partisinde temizleyemiyoruz. Herke gurupta çürük domatesler var..

WaterBoy dedi ki:
Dillerinde din-iman... Ama strateji ortakları, kutsal toprakları yerle bir eden ABD...

Kendi aramızda çözemediğimiz özğürlüklerimizi AB yada ABD de arıyoruz. Özgürlükler adına tavizler veriyoruz. Kendi aramızda çözseydik bunlar olurmuydu ? Baskıdan kurtulmak için bilmem ne kriterlerine gerek varmıydı ? Kendi kriterlerimizi eritiyoruzda haberimiz yok. AB veya ABD itenler kim ? Bunu düşünmek lazım.

Ne zaman herkez türbanın yaşam tarzı,özgürlüğü olduğunu kabul ettiğinde bu ülke bir yerlere gelecektir.