Daum Mehmetçiğe 400 Bin Tl Bağışladı

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Hocalığı eleştirildi, Fenerbahçe’den ayrılma süreci tartışıldı... Ama Daum, Mehmetçik Vakfı’na yaptığı 200 bin Euro’luk bağışla Türkiye sevgisinin ‘sahte’ olmadığını kanıtlardı. 'Şehitlerimiz' dedi ve bir de yeni ünvanı oldu...

Sarı-Lacivertliler’de toplam 4 sezon görev yapan ancak yaşadığı 2 şampiyonluktan çok son maçlarda kaçırdığı 2 şampiyonlukla akıllara kazınan Christoph Daum, dün Türkiye’yle vedalaştı.

Miniatürk’te basın mensuplarıyla kahvaltı eden ve Türkiye’ye özgü eserlerin küçük örnekleri önünde pozlar veren Alman hoca, yaptığı büyük jestle dikkat çekti. Daha önce Fenerbahçe’den alacağı 2.6 milyon Euro’luk tazminatın 200 bin Euro’luk bölümünü Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağını açıklayan Daum, sözünü tuttu.

"ŞEHİTLERİMİZE VE AİLELERİNE..."

Basın toplantısı öncesinde, Mehmetçik Vakfı İstanbul Temsilcisi Yardımcısı Hüseyin Artut, Alman teknik adama rozet ve şilt hediye etti. Bağış makbuzunu da teslim alan Daum, “Benim ve ailemin Türkiye’ye olan bağlılığımızdan dolayı şehitlerimizin ailelerine ve gazilere katkı sağlamak için Mehmetçik Vakfı’na bağışta bulunduk” dedi.

EN FAZLA BAĞIŞ YAPAN YABANCI

Mehmetçik Vakfı adına teşekkürlerini ileten Artut ise ilk kez bir yabancının vakfa bu oranda bir bağış yaptığına dikkat çekti.

kaynak

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
vay beee şaşırdım dogrusu..

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Vay be! Helal olsun gerçekten :thumbup1:

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
helal olsun hocamıza

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
fenerden aldığı para bayağı bir fazlaymış.:)
helal olsun

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Güzel bir davranış tebrikler.

Tabii o kadar çok para aldı ki adam ne yapacağını şaşırdı :D

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Bu bağışın ardında Fenerbahçe Kulübünün Daum'un hakkettiği parayı vermemek, kendisini yıldırmak Türk Milleti gözündeki imajını sarsmak için yaptığı propaganda özellikle Paragöz biri olduğu ve cimri olduğu dedikodularının medyaya servis edilmesi vardır...

Adam sözleşmede yazan hakkı olan parayı istedi diye adama Paragöz Cimri demeye kimsenin hakkı yok...

Ben de olsam sözleşmeden yazan paranın kuruşu kuruşuna hepsini isterdim...

Daum kendisi hakkında uydurulan paragöz ve cimri gibi sıfatların gerçek olmadığını bu takdir edilmesi gereken davranışıyla gösterdi...

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
vay uyanık nasıl kafaya alacagını bılıyor dogrusu. hangı uyanıklık ıcın yapmıs olursa olsun sonuca bakınca ıyı olmus

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Niyeti ne olursa olsun,bağış yaptımı yaptı.Gerisi pek önemli değil.Diğer milyon dolarlar arasında yüzen spor adamlarınada örnek olsun.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Bu aslında gelenek haline bile getirilebilir...
Zorunlu olmasa da toplumun göstereceği ilgi bu kişiler üzerinde bir zorunluluk hissi doğurabilir...

Demek istediğim Yerli - Yabancı Sporcu - Şarkıcı artık o çok astronomik paralarla oynayanlar böyle imza günlerinde veda günlerinde

Mehmetçik Vakfına
Kızılay a hatırı sayılır bağışlarda bulunmalılar...

Ayna Grubu örneğin 2006 daki Nefes Albümünün gelirlerinin bir bölümün örneğin UNİCEF e bağışlamıştı...

atıyorum Cem Yılmaz yeni filminin sinemada rekor seyirciye ulaştığında hasılat gelirlerinden bir bölümünü bu vakıflara bağışlasa kötü mü olur...

Toplum olarak aslında bunun talebi doğurulmalı...
Onların aklına gelmiyorsa da getirilmelidir...

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
hic mecbur olmadigi halde kaldirip bir yere 200 bin euro vermek kolay mi. Imaj tazeleme bu kadar iyi yapilabilir. Daum u karalamaya calisanlar agizlarinin payini aldilar. Daum hakki olan parayi istemekte sonuna kadar hakliydi.

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Yiyorsa ( ne demekse :) ) Yilmaz Vural kaldirsin 400 bin lira bagis yapsin Mehmetcik vakfina gorelim.

ERL

Asistan
Reaksiyon puanı
24
Adamın niyeti iyi ama o paraların ne kadarı mehmetçiklere gidecek acaba???

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
mehmetçik yine 1986 model G3 silah, doğuda kumanya batıda kurtlu mercimeğe devam.

preferst

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
30
Adam bir daha gelmek için yolunu yapıyor

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Adamın niyeti iyi ama o paraların ne kadarı mehmetçiklere gidecek acaba???
siteyi ziyaret ederseniz şehit çocuklarına ve gazilere her ay düzenli olarak ne kadar ödendiğini görürsünüz ki bunları düzenli olarak alan gazi ve engelliler tanıyorum,
bugün şehit olan mehmetciğe ugün üzülüp yarın unutuyoruz ama mehmetcik vakfı unutmuyor,

ahmtzya

Doçent
Reaksiyon puanı
19
Daum çalıştığı önceki senelerde de aynı şekilde yardımlar yapmıştır.Ama 400 bin hiç duymamıştım.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
türkiye aşkını böyle dile getirmiş daum.
bundan böyle benim de saygımı kazanmıştır.