'Datvi'den zor veda

Bu konuyu okuyanlar

amesfa

Müdavim
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,863
Reaksiyon puanı
150
Puanları
63
'Datvi'den zor veda

Doğada bakması için fotoğrafçı Cemal Gülas'a verilen yavru ayı 'Datvi', rehabilite amacıyla geri alındı. Datvi, Gülas'tan bir türlü ayrılamadı

RİZE Çamlıhemşin'de ormanda yaşamasına rağmen insanlardan kaçmayan ve sık sık fotoğraf sanatçısı Cemal Gülas'ın evine giden "Datvi" adlı yavru ayı, büyüdüğünde tehlike oluşturabileceği düşüncesiyle Bursa'daki Karacabey Ayı Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü. İğneyle uyuşturulan "Datvi"nin, Gülas'ın yanından ayrılmak istememesi, duygusal görüntüler yarattı.
trket6.png


KARACABEY'DEKİ merkezin hapishane olduğunu söyleyerek tartışan Gülas, sarıldığı 'Datvi'ye uyuşturucu iğne yapılmasına tanıklık etmemek için evine girdi. 'Datvi'nin "bir tür hapishanede ölümü bekleyeceğini" savunan Gülas, "İnsanlara yakınlığını engelleyemedik. Arkamızda 30 bin dönüm arazi var, şimdi Datvi'yi 50 ayıyla 5 dönüm arazide yaşatacaklar" dedi.

Kaynak İçin Tıklayın

 

Turab Garip

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Ayı Rehabilitasyon Merkezi diye bir merkezimiz varmış yeni öğrendik. Bu ressam arkadaşa da "ayı, doğal hayatına alışsın diye" verilmiş, "doğal hayata yeter alıştın, şimdi gel bakalım kafese" denilerek de geri alınmış..

Ayı Rehabilitasyon Merkezi nedir Allah aşkına hayvanlara bile rahat vermiyoruz, insan mıyız yani?
 
Üst