Darwin'e rekor fiyat!

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131

book_old_200.jpg

İngiliz doğabilimci Charles Darwin'in bilim tarihinin en önemli eserlerinden biri kabul edilen "Türlerin Kökeni" (On the Origin of Species) adlı eserinin 1859 tarihli ilk baskısı 103 bin sterline (yaklaşık 255 bin lira) satıldı.

Dünyaca ünlü müzayede evi Christies'in Londra'daki şubesinde bugün "Değerli el yazmaları ve kitaplar" adlı müzayedede 81 eser satışa çıkarıldı. İlginin yoğun olduğu açık artırmada, Darwin'in "Türlerin Kökeni" adlı eseri, telefonla müzayedeye katılan bir alıcının oldu.

KİTAP, 50 YIL BOYUNCA TUVALETTE TUTULMUŞ

Christies'in kitap birimi müdürü Margaret Ford, Darwin'in "biyolojik evrim kuramı" üzerine olan bu önemli eserinin nasıl günümüze dek saklandığının ilginç öyküsünü AA muhabirine anlattı.

Ford, Darwin'in bu eserinin 19. yüzyılın en önemli bilimsel eserlerinden biri olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Geçen 50 yıl boyunca bu önemli eser çok garip bir yerde tutulmuş. Bir Oxford Üniversitesi profesörü 50 yıl önce bu kitabı ikinci el kitapçısından çok komik bir fiyata satın almış ve o zamandan beri de bu kitap bu profesörün konuk tuvaletindeki kitaplıkta saklanmış. Daha sonra da bu profesörün damadının, kitabın, Darwin'in en önemli eserinin ilk baskılardan biri olduğunu farketmesiyle ortaya çıkmış."

150 yıl önce tam olarak bugün Darwin'in "Türlerin Kökeni" eserinin basılmış olmasının, müzayedenin önemini artırdığını da kaydeden Ford, kitabın 6 baskısı olduğunu, satışa sunulan kitabın ise 1250 kopyası olan ilk baskılardan biri olduğunu söyledi.

Eserin önemi nedeniyle 100 bin sterlinden fazla bir fiyata satılacağını tahmin ettiğini ifade eden Christies'in kitap birimi müdürü Ford, kitabın alıcısının gizlilik ilkesi gereği açıklanamayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Cem Yılmaz'ın da dediği gibi "Maymundan geldik öküze gidiyoruz" :D:D

setcom_2000

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kampanya: atası şempanze olanlara muz verelim. sevinsin garipler...:)

exantric

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Bende yazıyı başından beri Türklerin kökeni diye okuyorum :D Vay adi herif dedim bizim hakkımızda kitap almış nerede saklıyor diye saydırmaya başlamıştım :D bundan sonra öğle yemeğini az yiyecem :D:D

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Maymun olayı bilimsellikten çıkıp tamamiyle magazin haline geldi. Aslında Darwin'in dikkatimizi

çekmek istediği, türlerin değişime uğramış olduğu ve halen de bu değişimin devam ettiğiydi.

Teistlerin ve ateistlerin olaya ve kitaba farklı bakmaları ve kendi taraflarından görmek

istemeleri sebebiyle bu kitap hala tam olarak anlaşılamamıştır.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bende yazıyı başından beri Türklerin kökeni diye okuyorum :D Vay adi herif dedim bizim hakkımızda kitap almış nerede saklıyor diye saydırmaya başlamıştım :D bundan sonra öğle yemeğini az yiyecem :D:D

Ne Yalan Söylim Bende Konuyu Öyle Okudum :) Dedim Darwin'le Ne Alakası var :)

attigo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu totoş kim bilir belkide sadece zıcarken okuodu.bilmio mu bizim insanımızın tötü buyukk. bole bişeye nası kalkışıo bu ampull. maymundan geliomusuz ayağı da nedir.ulan bizim atalarımız peygamberler değil mi !!!.. bize ole itham eden onlara da ole solemis olmas mi..

tanımıor bu adam bizi tanımıor.tanısa birakın ole bi kitap yazmayı anca kalemtraş silgi işine girerdi.

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Değerli arkadaşlar;

Neden tuvalette unutulmuş acaba.
Bir bilgisi olan var mı?

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Herkez istediği yorumu yazabilir neden rahatsız oldunki :mellow:

Şundan rahatsız oluyorum. Yüzünü bile görmedikleri adama yukarıda hakaret ediyorlar. Tanımıyorlar etmiyorlar.

Ben evrim teorisine inanmıyorum. Fakat bir bakın bakalım hakaret ediyormuyum.

Diğer konularda fikirlere saygı duymak konusunda çeleri kapanmıyor fakat işlerine gelmeyince sayıp sövüyorlar(abarttım).

İnanmıyorsanız bile saygı duyun. Bu sizi gereksiz saçma yorumlar yazmaktan koruyacaktır.

attigo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
boş konusmaların serbest oldugu ulkemizde herkesin istediği gibi konusması ne güzell :S

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Darwin herşeyin tesadüfler sonucu olduğunu ileriye sürmüş ve Tesadüfün Tanrı olduğunu söylemiştir (Haşa) Darwinin söylediklerine pek inanmam ama şu da bir gerçektirki Türlerin nerden geldiklerini nasıl geliştiklerini çok iyi saptamıştır yüzyıllar sonra yapılan araştırmalarda bunu ispatlamıştır Darwin İnsan ırkının maymun ırkına benzerliğinden dolayı da insanların en gelişmemiş formunun (Neandertal olması lazımdı) Maymunlardan geldiğini ileriye sürmüştür.

Bu konu hakkında benimde yarım yamalak bilgim olmasına ve buraya aklımda kaldığı kadarıyla yazmama rağmen lütfen bu konu hakkında belgesel ya da araştırma yapmadan sayıp sövmiyelim

Neden WC de saklandığınada bi açıklık getirelim bence
O zamanlar dine karşı çıkanlar yani herkesin bir yaratıcıdan değilde tesadüfler zincirinin bir parçası olduğuna inanan kesim ister devlet adamı ister mühendis yani kısacası Elit diye tabir ettiğimiz kesim olsalar dahii bu düşünce nedeniyle işkenceye maruz bırakılabiliyor hatta öldürülebiliyordu Bir insanın bunu evinde bulundurması o zamanların en korkunç suçlularından biri haline getiriyordu insanı.

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
Değerli arkadaşlar;

Neden tuvalette unutulmuş acaba.
Bir bilgisi olan var mı?

Orda Yazmıştır Kişiliğinide uygun
...!

Ayrıca Exploit arkadaşım sen hakaret etmiyor olabilirsin.

Onların yaptığı hakaretlere karşılık bizimde hakaret etmemiz yanlış bir durum gibi görülebilir.

Bu konu hakkında biraz daha araştırma yapmanı Siyaset meydanı - Darwin Programını baştan sona izlemeni tavsiye eder daha sonra düşüncelerini almak isterim.

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Darwin herşeyin tesadüfler sonucu olduğunu ileriye sürmüş ve Tesadüfün Tanrı olduğunu söylemiştir (Haşa) Darwinin söylediklerine pek inanmam ama şu da bir gerçektirki Türlerin nerden geldiklerini nasıl geliştiklerini çok iyi saptamıştır yüzyıllar sonra yapılan araştırmalarda bunu ispatlamıştır Darwin İnsan ırkının maymun ırkına benzerliğinden dolayı da insanların en gelişmemiş formunun (Neandertal olması lazımdı) Maymunlardan geldiğini ileriye sürmüştür.

Bu konu hakkında benimde yarım yamalak bilgim olmasına ve buraya aklımda kaldığı kadarıyla yazmama rağmen lütfen bu konu hakkında belgesel ya da araştırma yapmadan sayıp sövmiyelim

Neden WC de saklandığınada bi açıklık getirelim bence
O zamanlar dine karşı çıkanlar yani herkesin bir yaratıcıdan değilde tesadüfler zincirinin bir parçası olduğuna inanan kesim ister devlet adamı ister mühendis yani kısacası Elit diye tabir ettiğimiz kesim olsalar dahii bu düşünce nedeniyle işkenceye maruz bırakılabiliyor hatta öldürülebiliyordu Bir insanın bunu evinde bulundurması o zamanların en korkunç suçlularından biri haline getiriyordu insanı.

Din adamları çıkarlarına ters düştüğü için dini kullanarak filozofları öldürtüyorlardı. Ülkemizde geveze insan çok. Vardır elbet bilmediklere şeyede bir yorumları..

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
The book was kept on a bookcase in a guest lavatory at the owner's family home in Oxfordshire.
Kitap, sahibinin Oxfordshire'daki evinde, misafir lavabosundaki kitaplıkta tutuldu.

Tuvalette saklanmamış, haberin düzgün verilmediği kanaatindeyim.

"Geçen 50 yıl boyunca bu önemli eser çok garip bir yerde tutulmuş. Bir Oxford Üniversitesi profesörü 50 yıl önce bu kitabı ikinci el kitapçısından çok komik bir fiyata satın almış ve o zamandan beri de bu kitap bu profesörün konuk tuvaletindeki kitaplıkta saklanmış. Daha sonra da bu profesörün damadının, kitabın, Darwin'in en önemli eserinin ilk baskılardan biri olduğunu farketmesiyle ortaya çıkmış."

Konudada Var Bu

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
The book was kept on a bookcase in a guest lavatory at the owner's family home in Oxfordshire.
Kitap, sahibinin Oxfordshire'daki evinde, misafir lavabosundaki kitaplıkta tutuldu.

Tuvalette saklanmamış, haberin düzgün verilmediği kanaatindeyim.

Demek ki neymiş yarım yamalak bilgiyle laf atanlar sadece kendilerini küçük düşürürmüş :glare:

---------- saat 16:33 eklendi ---------- önceki mesaj saat 16:29 eklenmişti ----------

İnsanlığın yok olmasına sebep olucak bombayı bulan Einsteindır
Türlerin nerden geldiğini saptamaya çalışan Darwindir

İnsanlar Darwini duyunca kin ve nefretle hareket ediyo Einsteinı duyunca içinden "ul*n ne zeki bi adam bu" diyor