Dizi Dark dizisini anlamayanlar için internet sitesi kuruldu

Bu konuyu okuyanlar

BHA

Profesör
Emektar
Katılım
16 Aralık 2015
Mesajlar
1,808
Reaksiyon puanı
2,135
Puanları
113
dark-dizisini-anlamayanlar-icin-internet-sitesi-kuruldu-752157-5.jpg


Netflix dizisi Dark, 27 Haziran 2020 tarihinde 3. ve final sezonu prömiyerini yaptı. Dizi yayına girer girmez sosyal medyada da sık konuşulmaya başladı. İlk iki sezonda olduğu gibi en çok konuşulan özelliklerden biri, dizinin zaman döngüsü ve bunun yarattığı kafa karışıklığı oldu. Bu karışıklığın giderilmesi için bir site kuruldu ve izleyenlerin hizmetine açıldı.

HER SON ASLINDA BİR BAŞLANGIÇTIR bağlantı adresi bulunan site, diziyle alakalı her şeyi anlatıyor ve size doğru bildikçe ilerleyebileceğiniz bir çizelge sunarak, kendinizi test etmenizi de sağlıyor.

Beyazperde'nin aktardığına göre, aile ağacında nasıl bir ilerleme olduğu ve döngülerdeki zaman, mekan, karakter karışıklıkları başta olmak üzere, çok sorulan soruların bütün cevapları sitede yer alıyor. Sitede ayrıca, dizinin bölümleri üzerinden neler yaşandığını öğrenme imkanı da bulunuyor.

 

Usain

Dekan
Emektar
Katılım
17 Mayıs 2018
Mesajlar
9,212
Reaksiyon puanı
15,045
Puanları
113
Yaş
21
Başlayacağım nekşflişin başına bir şey gelmezse.
 

bemol

Öğrenci
Katılım
9 Aralık 2015
Mesajlar
8
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
DİKKAT DİKKAT DİKKAT! SPOILER SPOILER!!!!!!



1- Regina'nın babası kim?

Bu ayrıntı bazı izleyicilerden kaçmış olsa gerek ki babasının Tronte olduğuna dair yanılgılar sürmekte. 3. sezonun son bölümünün son sahnesindeki yemekte fotoğrafını göstermiş oldukları üzre, Regina'nın babası Helge'nin de babası olan Bernd Doppler.

2- Tronte'nin babası kim?

Ormandaki sahnede Tronte'ye bileziği verirken "Bu eskiden annene aitti." demesi ve daha önce Agnes'in "Kocam eskiden papazdı." dediği Bilinmeyenlerin eskiden papaz olduğunu öğrenmemizle... Martha ve Jonas'ın çocuğu, Bilinmeyen (Unknown). Dark Dizisi

6- Zaman yolculuğu yapan kimsenin vücudu mahvolmazken Adam'ın vücudu neden o hale geliyor?

Tanrı parçacığı ile deney yaparken aldığı bu darbe yüzünden ve belki muhtemel daha fazla darbenin de sonucu olarak. Vücuda yayıla yayıla son halini alıyor.

10- Jonas ölmüşken nasıl aynı zamanda ölmemiş oluyor?

Eva'ya dönüşen Martha'nın Eva'ya Jonas'ın kendi dünyasında nasıl yaşadığını sorduğunda aldığı cevaba bakalım:

"Zaman döngüsünde kesişimleri ayıran bir makas var. İşlerin ne yöne ilerleyeceği makasa gelindiği o anda belli oluyor. Onu bizim dünyamıza getirirsin ya da getirmezsin. Döngü içinde yine kendiyle çakışan bir çizgiden bahsediyoruz. İzlenebilecek iki yol. Biri çizginin dış kenarı üzerinde diğeri iç kenarı üzerinde. Aslında çizgi aynı çizgi. Birbiriyle çakışan iki gerçeklik. Jonas bu yollardan birinde ölüyor. Diğerindeyse ölmüyor. Her iki olasılık da bu döngüde sonsuza dek tekrar ediyor. Her seferinde biri diğerini tetikliyor. Kuantum dolaşıklığı bu."

15- Peki Claudia ölmemiş miydi, nasıl Adam ile o konuşmayı yapabiliyor?

Elinde istediği zamanın istediği yerine gitmesini sağlayan aleti (2. sezon sonundaki Martha'nın kullandığı) görüyoruz, buradan öldürülmeden hemen önce Adam ile görüştüğünü varsayabiliriz. Çünkü Noah tetiği çekmeden önce kendisinin kazanacağından oldukça emindi, bir dayanağı olması lazım.

Dahası (Toplam 24 soruyla):

http://www.sinemastika.com/dark-dizisi-akilda-kalan-sorular-ve-cevaplari/
https://forum.donanimhaber.com/Exte...ark-dizisi-akilda-kalan-sorular-ve-cevaplari/
 
Son düzenleyen moderatör:

Metin_Aslantürk

Profesör
Katılım
18 Aralık 2019
Mesajlar
1,009
Reaksiyon puanı
660
Puanları
113
İlginç. İnsanlar dikkatlice izlerlerse çözmeleri lazım. Demek siteye ihtiyaç varmış..
 

KamtariR

Profesör
Katılım
2 Nisan 2019
Mesajlar
2,506
Reaksiyon puanı
2,697
Puanları
113
ben 1. sezonu bitirdim, hala kimin kim olduğunu bilmiyorum. isimler çok karışık, kim kime dumduma ilerliyor, hayırlısı.
 
Üst