Danimarka'ya darbe!

Bu konuyu okuyanlar

onurcandir

Öğrenci
Katılım
26 Ağustos 2005
Mesajlar
80
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Danimarka'ya darbe!
Flaş! Olaylı maç Danimarka'ya pahalıya patladı. UEFA Danimarka'nın sahasını kapadı ve İsveç maçında hükmen 3-0 mağlup sayıldığını ilan etti.

Geçtiğimiz hafta sonu Danimarka ve İsveç takımları arasında EURO 2008 Elemeleri kapsamında oynanan ve 3-3 eşitlik varken hakem Herbert Fandel'e Danimarkalı bir taraftarın saldırmasından dolayı tatil olan maçın resmi sonucu UEFA tarafından tayin edildi. İsveç mücadelede hükmen 3-0 galip sayıldı. Bu 3 puanla birlikte İsveç F Grubu'nda puanını 18'e çıkarttı ve grupta İspanya'nın önündeki liderliğini korudu.

Öte yandan UEFA Danimarka cephesine 100 bin (,679) İsviçre frankı da ceza verirken grup elemeleri kapsamında evinde oynayacağı 4 maçı da Kopenhag'dan en az 250 km uzaklıkta oynanmasına karar verdi. Bu maçların içinde yer alan 12 Eylül'de Danimarka'da oynanacak Liechtenstein maçı ise hem en az 250 km uzaklıkta hem de seyircisiz oynanacak...

Maç 3-3'ken Christian Poulsen'in penaltısı ile başlayan olaylar sonucunda Danimarkalı futbolcu kırmızı kart görmüştü. Poulsen'in Markus Rosenberg'e attığı dirsek de cezasız kalmadı. Veteran futbolcu 3 maç ceza aldı.

Danimarka Futbol Federasyonu karara 3 gün içinde itiraz edebilecek.

alıntıdır
http://www.sporx.com/futbol/euro2008/67346/
 
Üst