harıcı ekran kartı olmasaydı ıslemcıye bınerdı tum yuk ama sende harıcı kart var işlemci işlem yapar sonra topu ekran kartına atar her ne olursa olsun senın hıc bısı yapmana gerek yok en sade dılle boyle yazabıldım ancahayır sadece meraktan soruyorum![]()
Rica ederim.Teşekkür ederim.
Bilgisayarın laptop ise dahili gpu vardır.Nvidia ayarlarından aktif edilebilir yada oyun açtığında otomatik geçiş yapabilir.Bazı karşılaştığım insanlar haberi olmadan aylar boyu harici olanı kullanıyorum diye dahili gpu yu kullanmıştı ve oyunlardaki performans yetersizliğinden şikayet ediyordu.Ayarlarını kurcalamak en iyisi.Bende harici olarak gtx 950 var.Ama merak ettim.Şimdi benim işlemcim i3 6100 bunda dahili gpu var mı? Nasıl aktif edilir ?Aktif etmeye gerek varmı?Gtx 950 ile beraber kullanılabilirmi?
Kardeşim çoğu kişi yanlış biliyor dahili ekran kartı word de yazı yazarken internette dolaşırken aktif oluyor (boşuna elektrik harcamamak için) oyun larda harici ekran kartı devreye giriyorBende harici olarak gtx 950 var.Ama merak ettim.Şimdi benim işlemcim i3 6100 bunda dahili gpu var mı? Nasıl aktif edilir ?Aktif etmeye gerek varmı?Gtx 950 ile beraber kullanılabilirmi?
asıl yanılan sensın pc de yapılan ıse gure kart guc harcar mesela oyun oynarken cekırdek hızı 900mhz de clısıyorsa msa ustundeyken 300 de calsırKardeşim çoğu kişi yanlış biliyor dahili ekran kartı word de yazı yazarken internette dolaşırken aktif oluyor (boşuna elektrik harcamamak için) oyun larda harici ekran kartı devreye giriyor
evet var kardeşim , zaten aktiftir. oyun , render vsgibi yüksek gpu isteyen şeylerde gtx950 çalışır normal işlemlerde dahili çalışır.Bende harici olarak gtx 950 var.Ama merak ettim.Şimdi benim işlemcim i3 6100 bunda dahili gpu var mı? Nasıl aktif edilir ?Aktif etmeye gerek varmı?Gtx 950 ile beraber kullanılabilirmi?