Daha Önce Kedi Beslemiş Kişiler Tarafından Tecrübeye İhtiyacım Var

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Arkadaşlar merhaba öncelikle. Evde kedi besleme kararı aldım ve bunu tabi ki gidip satın almak yerine barınaktan sahiplenmeye karar verdim fakat bazı konularda tecrübelerinize ihtiyacım var. Öncelikle ben hayvanlara aşırı düşkün birisiyim. Annem benim kadar olmasa da kabul edecek düzeyde ama babam kedileri ciddi anlamda sevmez fakat alışacağını düşünüyorum sonuçta kim kimsesiz yavru bir kediye kim karşı koyabilir ki? Hem ben yurtta kaldığım için evden gidince anneme ve babama arkadaşlık eder diye düşündüm. :) Bunun yanında kedi tamamen benim bakımım altında kalacak ilk etapta daha sonra tabi bizimkilere öğretirim. Tuvaleti, mama kapları ve yatağı benim odamda olacak. Bunların için almayı düşündüğüm şeylerin bir listesini yaptım ama kediye ilk etapta hangi mamayı almam gerekiyor ve nasıl beslemem konusunda kararsızım. Daha önce kullanmış ve memnun kaldığınız uygun fiyatlı bir mama varsa tavsiyelerinize açığım. Ayrıca çok fazla veterinere götürecek bütçem olmayacak sizce bu bir sorun mudur? Yani kediler sürekli veterinere götürülüp kontrolleri yaptırılmalı mı? Bunu haricinde evdeki koltukları falan tırmalamaması için vereceğiniz tavsiyeler nelerdir? Bunlara ek olarak genel olarak ne tavsiye edersiniz? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler :)

epsilon06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,078
Üniversite öğrencisisiniz sanırım.Benim tavsiyem yurtta kaldığınız dönemde kedi sahiplenmemeniz. 7,8 kedi besledim lise döneminden beri daha küçükkende beslemiştik ama uzun dönemli değil en büyük tecrübem anne baba istemiyorsa en ufak bir kırıntı şüphe varsa o hayvan eninde sonunda ya barınağa ya başka aileye ya sokağa gidiyor iyilik yapmak istiyor olabilirsiniz ancak size alıştıktan sonra onu sokağa veya barınağa bırakmanız onun için daha kötü olacaktır neden böyle söylüyorum çünkü aile büyük etken kedi köpeğe göre daha rahat olsada sağı solu tırmalar tuvalet eğitimi olsa da kazalar olabilir çiçeklerinizi yolabilir gece ses yapıp komşulardan evdekilerden şikayet olabilir çizer ısırır kızgınlık döneminde miyav miyav susmaz ve en kötüsü erkek kediler o dönemde eve koku bırakır ki çok pis bir şey çıkmıyor kısırlaştırmazsanızda pek bırakmıyolar. Siz yanında olsanız tamam ancak aileniz bir yerden sonra sıkılıp size baskı yapmaya başlayabilir benim annem çok seviyor kedileri babamda ses çıkarsada ikiye bir kazanıyoruz ama ona rağmen o kadar sıkıntılar çektim ki her türlü baskıyı hissettim yani sevmesine rağmen benim üstüme atılıp çözüm bulmam gerekn durumlsr oldu..ayrıca veteriner gerekli rutin olarak gitmesenizde acil durumlar pek de az değil kedilerde insanlar gibi hasta olurlar mideleri hassastır soğuk yerlerse kusabilir ishal vs olurlar balkon cam vs dikkat etmelisiniz düşerler başıma geldi kızgınlıkta çok zor zamanlar olabilir kısırlaştırmsnız gerekebilr yani anlayacağınız sevmeden cefasına katlanılmaz bence şu an bir kedi almayın okulunuz bitince düşünebilrsnz hem belki yardıma muhtaç bir can bulursunuz sokakta bütün kedilerimizi öyle bulduk annem kardeşim aldı getirdi eve yaralıydı çocukların elinden alınmıştı vs eğer öyle bir durum olursa zaten ailenizde onu sevecektir ancak şu durumda o gün gelene kadar kalkışmayın derim evde kalacağınız onla olacağınız zamanlar sahiplenirsinz

Son düzenleme: