- Reaksiyon puanı
- 25,592
Arkadaşlar merhaba öncelikle. Evde kedi besleme kararı aldım ve bunu tabi ki gidip satın almak yerine barınaktan sahiplenmeye karar verdim fakat bazı konularda tecrübelerinize ihtiyacım var. Öncelikle ben hayvanlara aşırı düşkün birisiyim. Annem benim kadar olmasa da kabul edecek düzeyde ama babam kedileri ciddi anlamda sevmez fakat alışacağını düşünüyorum sonuçta kim kimsesiz yavru bir kediye kim karşı koyabilir ki? Hem ben yurtta kaldığım için evden gidince anneme ve babama arkadaşlık eder diye düşündüm.
Bunun yanında kedi tamamen benim bakımım altında kalacak ilk etapta daha sonra tabi bizimkilere öğretirim. Tuvaleti, mama kapları ve yatağı benim odamda olacak. Bunların için almayı düşündüğüm şeylerin bir listesini yaptım ama kediye ilk etapta hangi mamayı almam gerekiyor ve nasıl beslemem konusunda kararsızım. Daha önce kullanmış ve memnun kaldığınız uygun fiyatlı bir mama varsa tavsiyelerinize açığım. Ayrıca çok fazla veterinere götürecek bütçem olmayacak sizce bu bir sorun mudur? Yani kediler sürekli veterinere götürülüp kontrolleri yaptırılmalı mı? Bunu haricinde evdeki koltukları falan tırmalamaması için vereceğiniz tavsiyeler nelerdir? Bunlara ek olarak genel olarak ne tavsiye edersiniz? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler