Daha iyi performans için ne tür RAM kullanmalıyım?

erayozgur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaslar

Acer Aspire 5738ZG T4300 Intel Pentium 2.1 GHZ islemcili laptop kullaniyorum. Su anda laptopumda mevcut 4 GB RAM var.
2GB RAM 1066 MHZ
2GB RAM 1066 MHZ
olarak iki slot da dolu.
Ancak ben yeterli performansi alamiyorum. Tum gerekli bakim ve temizlik islemleri yapildi. Harddiskim de 6 saatlik yeni 500 GB harddisk. Daha once 2 tane kurban ettim.

Bugun bir laptop urunleri satan bir yerde RAM almaya kalkistim. Amacim 2 Tane 4 GB RAM 1600MHZ almakti. Adamlar beni engellediler. Uygun olmayabilir dediler. Sizce sebep nedir ve ben nasil RAM`i yukseltebilirim. Onerileriniz fikirleriniz nedir?

Simdiden tesekkurler...

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Merhaba arkadaslar

Acer Aspire 5738ZG T4300 Intel Pentium 2.1 GHZ islemcili laptop kullaniyorum. Su anda laptopumda mevcut 4 GB RAM var.
2GB RAM 1066 MHZ
2GB RAM 1066 MHZ
olarak iki slot da dolu.
Ancak ben yeterli performansi alamiyorum. Tum gerekli bakim ve temizlik islemleri yapildi. Harddiskim de 6 saatlik yeni 500 GB harddisk. Daha once 2 tane kurban ettim.

Bugun bir laptop urunleri satan bir yerde RAM almaya kalkistim. Amacim 2 Tane 4 GB RAM 1600MHZ almakti. Adamlar beni engellediler. Uygun olmayabilir dediler. Sizce sebep nedir ve ben nasil RAM`i yukseltebilirim. Onerileriniz fikirleriniz nedir?

Simdiden tesekkurler...

en fazla 8gb 1066mhz ram takabilirsin bu laptop a 2x4gb 1066 mhz yani ama gerek yok.6 saatlik ve 500 gb olması birşey ifade etmez hdd sata 2 ve yüksek önbellekli performanslı bir hdd olmalı. sata 2 ssd alırsan istediğin performansı alırsın sata3 de alabilirsin ilerde başka yeni jenerasyon bi makineye takmak için ama bu makinede maksimum sata2 performansı alırsın.

bu tip cihazlara yapılabilcek en iyi doping ssd takmak olur

dReyfus

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ram yerine cpuyu ve ekran kartına öncelik ver

erayozgur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ram yerine cpuyu ve ekran kartına öncelik ver

bahsettiğiniz durumun biraz mümkün olamayacağı düşüncesindeyim. böyle birşey = yeni bir laptop almak demek. ana kartı uyumlu ve hardware olarak sistem nasıl kabul edecek bunu anlamış değilim dediğinizi.

rapper256

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bahsettiğiniz durumun biraz mümkün olamayacağı düşüncesindeyim. böyle birşey = yeni bir laptop almak demek. ana kartı uyumlu ve hardware olarak sistem nasıl kabul edecek bunu anlamış değilim dediğinizi.
Eğer amacın masaüstü performansı almaksa lqnd'nin de dediği gibi SSD al, ama amacın oyunlardan daha fazla performans almaksa, dReyfus'un dediği gibi işlemciyi ve ekran kartını yükselt. Laptopunun anakartının modelinin desteklediği işlemci ve ekran kartlarına bak. Bu sana sıfır bir laptop almaktan daha aza mal olacaktır. Çünkü sıfır laptop alırken içinde anakartını ve monitör, kasa ve klavyesini de alıyorsun. Onun dışında 1500 liraya yeni bir laptop alabilirsin. Ya da masaüstü kullanırım dersen bu fiyata iyi bir masaüstü sistem toplayabilirsin. Oyun sistemi toplarken bileşenleri AMD olarak seçmeye dikkat et. F/p ve bilgisayar oyunları için yeterli seviyede bileşenler üretmektedir. Ayrıca AMD'nin son zamanlarda ramleri de satışa sunulmuştur. Şu linkten satın alabilirsin:

http://www.radeonmemory.com/desktop_memory_consumer.php

R3 Bellek Kiti 1333 MHz, R5 Bellek Kiti 1600 MHz, R7 Bellek Kiti 1866 MHz ve R9 Bellek Kiti ise 2133 MHz ve 2400 MHz'lik ramleri içeriyor.