Dağdan inene 5 bin TL

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sansr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sansr

Doçent
Reaksiyon puanı
17

9212424.jpg

Demokratik açılım kapsamında beklenen dağdan inişe ekonomik yardım dopingi yapılacak. Her aileye 5 bin TL yardım yapılacak

Ak Parti Hükümeti’nin, “Demokratik Açılım” kapsamında boşaltmaya hazırlandığı, 11 bin kişinin yaşadığı Kuzey Irak’taki Mahmur Kampı’nın tahliye planı netlik kazanmaya başladı.
Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Mahmur’un Kampı’nın boşaltılması sürecinde Türkiye’ye gelecek olan binlerce kişinin, sosyal yaşama entegrasyonun ekonomik boyutu belirginleşiyor. Eve dönecekler için iki kanallı yardım sistemi işletilecek. Hükümetin planladığı destek paketinin ilki, Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında gündeme gelecek. Hükümet, Türkiye’ye giriş yapan her aileye SRAP yoluyla 5 bin TL’ye kadar maddi yardım yapılmasını düşünüyor.
TERÖR TAZMİNATINDAN FAYDALANMA YOLU

İkinci kanal ise kamuoyunda “Terör Tazminatı” olarak bilinen “5233 sayılı yasa” üzerinden olacak. Terör eylemleri veya terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler nedeniyle oluşan maddi zararların tazminini öngören yasa, köylerine geri dönecek ailelere “evlerini yaptırma, eski tarlalarını kullanma” imkanı gibi olanaklar sunacak.
Köyünün boşaltılması nedeniyle Türkiye’yi terk ederek Kuzey Irak’a yerleşen ailelerin, Mahmur Kampı’nda bulundukları sürede uğradıkları maddi kayıplar “Terör Tazminatı” adı altında karşılanabilecek. Buna göre, Mahmur’a yerleşen ailelere, tarlalarından ekin alamadıkları süre dikkate alınarak hesaplanacak miktarda tazminat verilecek. Ayrıca yıkılan evlerin onarımı veya yeniden yapılması konusunda da ailelere tazminat ödenebilecek.
Türkiye’ye dönüş yapacaklardan askerlik çağında olanlara ise “en az bir yıl askere alınmayacakları” güvencesi verilecek. Bu kişiler kendilerine tanınan süre içinde yeni düzenlerini kuracaklar ve daha sonra askerlik yapacaklar.
KAMPTA DOĞANA VATANDAŞLIK STATÜSÜ
Türkiyeli mültecilerin Mahmur Kampı’nda doğan çocuklarına, “TC vatandaşlığı” statüsü sağlanacak. Mahmur Kampı’nda Türk vatandaşlarıyla evlenen yabancı uyruklular ile bu evlilikten doğan çocuklar da, Türk vatandaşlığına alınacaklar.

Hükümet, Kürt açılımı sürecinde üniversitelerde açılan Kürt Dili ve Edebiyatı bölümlerinin yanı sıra, Kürt dili ve kültürü üzerine araştırmalar yapmak üzere iki büyük kentte Kürdoloji Enstitüleri de açılmasını istiyor.
Enstitülerin, Güneydoğu’daki üniversitelerden ziyade Ankara ve İstanbul’da kurulmasını planlayan hükümet, Ankara ve İstanbul’daki bazı üniversitelerle temas kurarak zemin yokluyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Dicle Üniversitesi’nin senato kararı aldıktan sonra Kürdoloji Enstitüsü kurulması için teklifte bulunmasını da istedi. YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İzzet Özgenç; Kürdoloji Enstitüsü açmak üzere başvuruda bulunan Dicle Üniversitesi’nin yazılı talebini reddetmediklerini, usulüne uygun teklif yapmak üzere iade ettiklerini açıkladı.

kaynak

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Yemin ediyorum dinden imandan çıkartcaklar adamı

tempex

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Her habere inanmayın ;

Böyle bi açıklama yok her yazılana inanmayın

erken seçim var diyolardı gerçek çıktımı ?

skys

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
11
Gideyim bende ineyim dağdan ya ayda 1 kere insem Çalışmama gerek kalmaz :D

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
milleti galeyana getiriyor iş, ev verecekler diyenler bugün karar değiştirip dağdan inene 5 bin tl verilecek diye haberleri çarpıtıyorlar, buna en çok kim inanır ^^kadir inanır^^ :D :D palavra sallama hber aydn doğanın son karalama iftira haberleridir bu.

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Haber süreci baltalamak için uydurulmuş.Öyle ya böyle bir haber kitlelerde daha fazla hecan yaratacak ve sürece daha ciddi eleştirilen gelmesine neden olack.Buda Siyasi bir taktik...

Haberin Bizzat "Açılımın efendidleri" tarafında "koca bir yalan" olarak duyruldu. Buyrun okuyun:

Demokratik açılım kapsamında "dağdan inenenlere devlet tarafından 5 bin TL yardım yapılacağı" yönünde Akşam gazetesinde yer alan heber İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından net bir dille yalanlandı. devamı>>>

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Bu Dağ'da İyi para var herhaLde
hala daha inanıyorsan bu tür haberlere pes doğrusu bak bakan açıklama yaptı böyle bir şey söz konusu olama dendi ama aydın doğan medyası yalakası gibi sürekli haberleri çarpıttırıp ülke gündemi meşgul edip halkı sıkıntıya sokmakdan başka yaptıkları iş yoktur.

sansr

Doçent
Reaksiyon puanı
17
hala daha inanıyorsan bu tür haberlere pes doğrusu bak bakan açıklama yaptı böyle bir şey söz konusu olama dendi ama aydın doğan medyası yalakası gibi sürekli haberleri çarpıttırıp ülke gündemi meşgul edip halkı sıkıntıya sokmakdan başka yaptıkları iş yoktur.

aydın doğan ve onun sahip olduğu medya tarafından söylenenler,yazılanlar ve her şey kesinlikle yanlış...doğru düzgün konuşan işini yapan bir tane bile gazeteci yok ...sadece işleri gündemi değiştirmek, halkı sıkıntıya sokmak

akp lilerin söyledikleri yaptıkları her şey kesinlikle doğru ...hiç bir yanlışları yok...yanlış yapmazlar onlar tamamen kendilerini millete adamışlar halkın refahı ndan başka bir şey düşünmezler ...

doğru anlamışız değil mi ?

öyle mi ?

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bunca askerimizi şehit edenler şimdi ödüllendirlmeye çalışılıyor hem 5000 tl verecekler hemde askerlik çağına gelenlere bir yıl erteleme yapacaklar.
ooohhh ne ala memleket ne ala açılım binlerce askerimiz bu uğurda şehit ve gazi oldular.
yazıklar olsun bu hükümete oy verenlerin bileklerinden ellerini ayırmak gerekmez mi acaba kime hizmet ediyorlar kime uşaklık ediyorlar abd.mi ab.mi dtp.mi
nerde genelkurmay, nerde şanlı ordumuz, neden karşıdan bakılıyor neden müdehale yapılmıyor anlamak mümkün değil.
şerefsizler dtp. eşliğinde meydanlarda resmen gövde gösterisi yapıyor askere ve polise taş atıyorlar ama asker, polis müdahale etmiyor.
bas kurşunu üç beş tanesine bak bakalım meydanlara inebileceklermi gösteri yapabileceklermi. yazıklar olsun yazıklar....

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
devlet 5 bin tl verir 7 bin tl vergi alir o paradan siz kafanızı yormayın :D hibe edilmiyor o para geri ödemeli olacak büyük ihtimalle

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
aydın doğan ve onun sahip olduğu medya tarafından söylenenler,yazılanlar ve her şey kesinlikle yanlış...doğru düzgün konuşan işini yapan bir tane bile gazeteci yok ...sadece işleri gündemi değiştirmek, halkı sıkıntıya sokmak

akp lilerin söyledikleri yaptıkları her şey kesinlikle doğru ...hiç bir yanlışları yok...yanlış yapmazlar onlar tamamen kendilerini millete adamışlar halkın refahı ndan başka bir şey düşünmezler ...

doğru anlamışız değil mi ?

öyle mi ?
ben ak partinin doğruları var, yanlışlrı yok demedim, benim ak parti forum sayfasında eleştirdiğim konular bile var ama şuan bu habere inanılır gibi bir yanı varmıdır ben size bunu sorayım, olmayacak bir şeye olur gözüyle bakıp haber yapması, olmayacak bir şeye apoyu hapisten çıkaracak gözüyle bakmaları bunlar dediğim gibi hep huzur bozucu haberlerdir, doğan medyasına ait internet siteleri ve gazetelere baktığımda gündem hep hükümet var eleştiri hep hükümete, muhalefet ile ilgilli bir eleştiri göremezsiniz, doğan medyası hükümetten öç alma politikası yürütüyor sonuç ortada.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
aynı gazeteler gecen günde doğal gaza % 70 zaman gelecek diye haber yaptılar haber yalan botaş yalanladı birde haberi yapan malum gazeteye soruyorlar neye dayanarak bu haberi yaptınız

cevap: dolar kuru yükselirde şu rakama gelirse diye yaptık biz o haberi bu medya canavarları böyle işte duyduğunuz herşeye inanmayın özellikle televizyondan ve malum medyadan

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
haber yayınlayacaksanız iyi bir site seçin :) gitmiş hürriyetin haberini yayınlıyorsunuz :) ..

ayrıca ;
al sana açılım..........akp istifa tayyip yüce divana....kahrolsun açılım kahrolsun pkk..
KAHROLSUN PKK İŞBİRLİKÇİ AKP
Hayırdır sen felan,bilip bilmeden neden ötüryorsun.. diyecektim ki .. banlanmışsın zaten...

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Yaw ne kadar saf ne kadar her okudğuna inanan bir cünsler ülkesinde yaşıyoruz...

BAKAN bu haber YALAN... diyor...
ama adam BAKAN a değil nerden çıktığı belli olmayan bir habere inanıyor...

Sizi işte böyle yalan haberler ile gaza getirip korkutup yıllardır yönettiler daha da yönetirler...
Bir türlü işin aslı nedir öğrenme gibi bir derdiniz olmadı...

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Dağa çıkıp inelim mi ne yapalım. Levent Kırca bunu işlemişti :)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
şu ön yargılarımızadan bir kurtulabilsek hiç mantıklı geliyor mu ? arkadaşlar bu haber size. 1 haftadır özellikle buna benzer haberlerin artması size hiç birşey ifade etmiyor mu? gerçekten zor bir dönemden geçiyoruz fakat medyanın akp ye olan antipatisi yüzünden böye saçma sapan haberleri ciddiye alıp yorum yapmak anlamsız. zaten böyle bir şey olsa herkez tavrını koyar merak etmeyin. Az sabretmemiz lazım atalarımızın da dediği gibi sabrın sonu selamet inşallah şu günleride atlatacağız.

sansr

Doçent
Reaksiyon puanı
17
haber yayınlayacaksanız iyi bir site seçin :) gitmiş hürriyetin haberini yayınlıyorsunuz :) ..

ayrıca ;

Hayırdır sen felan,bilip bilmeden neden ötüryorsun.. diyecektim ki .. banlanmışsın zaten...

peki siz söyleyin iyi bir site de onun haberlerini yayınlayalım

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
peki siz söyleyin iyi bir site de onun haberlerini yayınlayalım

Onlar için doğru haberler neredemi ? Vakit,yenişafak,cemaatin yayın organı zaman,taraf,stv,kanal7 ha birde damadın kanalı Atv. Bunlardan olmazsa kabul etmezler. kral yazarları ise 2 kadın memesine ülkemi satarım diyecek kadar hain olan Ahmet altan, ordunun lağvedilmesini apoyu bodrum türkbüküne yerleştirmeyi teklif eden cemaatçi yazar Mümtazer Türköne gibi adamlardır. Bunlardan olmazsa kesinlikle kabul etmezler. Tecrübelerle sabittir. forumda arama yap görürsün

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Doğru olamaz olmaması lazım değildir de zaten ,sırf bu imkanlar için yüzlerce insan çıkar dağa geri iner ben geldim pişmanım der,burası buna müsait bi ülke.Bunlarında hesabını yaparlar herhalde böyle kararlar almadan önce.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...