Dacia Sandero Kullanan?

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Merhaba;

Dacia Sandero Dizel almayı planlıyorum.Fiyatı rakiplerine göre çok uygun görünüyor.Kullananlar varmıdır? Memnumusunuz? Servisi nasıl?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Dacia Sandero dış görünüm olarak çok güzel bir araç ama konfor sıfır, haberiniz olsun.
Direksiyon, vites kolu, koltuklar... Alelade ve çok kalitesiz. 6 ayda araba 5 yıldır kullanılıyormuş gibi görünüyor iç döşemedeki herşey.

Çok dikkatli kullanmazsan, bakımlarını atlatırsan, idare eder dersen ilerde büyük sıkıntılar çıkarabiliyor. Kulağın her zaman motor sesinde olmalı.

Tüm Renault servisleri kullanabilirsin. O konuda sıkıntı yok. Parça konusunu bilmiyorum ama ;)

KachacK

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dacia Duster Laureate sahibiyiz. Yaklaşık 5 aydır kullanıyoruz. Araç oldukça rahat ama evet konforlu değil. Bu da zaten maliyeti azaltmak için kaçınılan şeylerden kaynaklanıyor. Sandero ve Duster araçlarda Megane2 motoru kullanılıyor. Yedek parça, servis gibi sıkıntınız olmaz. Parça maliyeti de düşük olduğu için el yakmaz. Arkadaşın dediği gibi araç kısa sürede yıpranacak kadar da vasat değil. İnsan gibi kullanmayı bilen her kullanıcı aracın normal arabalar kadar dayanıklı olduğunu görecektir. Evet her araçta olduğu gibi bakımlarını atlatmamanızda yarar var. Bu, bu araçlara has birşey değil. Konfor yok demiştim, burda kastettiğim örneğin; cam açma düğmelerinin konumları ergonomik değil, mp3 çaların düğmeleri şoför odaklı değil, iç aydınlatma lambaları içeriyi yeteri kadar aydınlatmıyor gibi kullanıcıya kolaylık sağlayan ayrıntıların olmaması. Yoksa dediğim gibi araç oldukça rahat. Size önerim stepway almanız. hatta 2. araç olarak da stepway almayı düşünüyoruz. Titiz bir kullanıcıysanız evhamlara kapılmanız yersiz. Renault herşeyiyle Dacia markasının arkasında. fazla söze gerek yok. Hoyrat bir kullanıcıysanız bu aracı da almayı düşünmezsiniz zaten.

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7
İşte kullanacağım için çok konfor aramıyorum.Zaten şu anda Palio kullanıyorum.En azından Palio kadar konforu olsun yeter :)

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
İşte kullanacağım için çok konfor aramıyorum.Zaten şu anda Palio kullanıyorum.En azından Palio kadar konforu olsun yeter :)
Ne tesadüf benim arkadaşımda palio weekend kullanıyo dacia almayı düşünüyo sana bırakılan yorumlara göre ona bende fikir söylerim :)

canfb1907

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Dacia'nın hiçbir modelini tavsiye etmem.Neden mi?
-Güvenlik standartlarının yanından bile geçemiyor.
Bu yüzdende modeller çok ucuz.Bknz: Dacia Duster(29.999TL) Suv olmasına rağmen bukadar ucuz olması korkutucu...

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Euro encap'tan 4 yıldız almak bile kötü iken bu aracın sadece 3 yıldızı var. Güvenlik olmazsa hiçbir anlamı olmaz..

canfb1907

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Euro encap'tan 4 yıldız almak bile kötü iken bu aracın sadece 3 yıldızı var. Güvenlik olmazsa hiçbir anlamı olmaz..
Tamda bunla ilgili birşeyler daha yazacaktım kanıt olsun diye hemen yetiştin sağolasın:)
Güvenlik istiyorsanız Volvoda şaşmayın Volvo S60 D3 2010 bir harika tavisye ederim:)

---------- Post added at 00:33 ---------- Previous post was at 00:23 ----------

Ayrıca 3 yıldızı bile zor aldı

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Ya adam volvo alabilecek olsa, dacia'yı sormaz heralde... :)

msydm

Doçent
Reaksiyon puanı
67
sakın o arabayı alma.. sonra çook pişman olursun.
yorumlar da onu gösteriyor zaten.

rtgrlndr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
sana kalmış ama ona vereceğin parayla gayet iyi ikinci el bir araç alabilirsin.

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Daciadan uzak dur kendini ve sevdiklerini kaybetmek istemiyorsan :)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
veteriner arkadaşım iş için aldı ama tabiri caizse eşekler kadar pişman :D

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Tamda bunla ilgili birşeyler daha yazacaktım kanıt olsun diye hemen yetiştin sağolasın:)
Güvenlik istiyorsanız Volvoda şaşmayın Volvo S60 D3 2010 bir harika tavisye ederim:)

---------- Post added at 00:33 ---------- Previous post was at 00:23 ----------

Ayrıca 3 yıldızı bile zor aldı

Ben Volvo'nun CEO'su falan olsam şu yorumundan sonra kapatırım şirketi. Bi kasabaya yerleşirim. Herkesten uzak bi hayat sürerim.

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Opel'in çoğu hissesi de Ruslara satıldı ama Opel deyince aklıma ilk gelen Alman sanayisi ve kalitesi :)

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sıfır km bir Sandero alacağına ikinci el mantıklı bir marka al derim..
Hem konfor, hem güvenlik açısından ortalamanın altında bir model ve marka.. Tek artısı Renault servis desteği..

KachacK

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dacia'nın hiçbir modelini tavsiye etmem.Neden mi?
-Güvenlik standartlarının yanından bile geçemiyor.
Bu yüzdende modeller çok ucuz.Bknz: Dacia Duster(29.999TL) Suv olmasına rağmen bukadar ucuz olması korkutucu...

evet doğru. ama araştırmak lazım. bu fiyat baz modelinin fiyatıdır ve arabada hiçbirşey yoktur. sis lambası ve hatta torpido gözü lambası bile! örneğin sahip olduğum Duster 42.000 TL ve full! 4x4 almak istenirse fiyat daha da artabilir. Dacia nın tek farkı sadece bir aracının reklamını (duster) yapması ve maliyetleri düşürdüğü için de bunu fiyata yansıtmamasıdır. Yani televizyonlarda sürekli dönen araç reklamlarının o modelin fiyatlarına hiç mi yansımadığını düşünüyorsunuz? :cool: Ayrıca güvenlik standartlarında referans EuroNCap 'tır sitesine girip normal bir araç güvenliği standardı olan 3 yıldızı aldığını görebilirsinz.

---------- Post added at 15:12 ---------- Previous post was at 15:05 ----------

özetle, koltuklarında dahi ne yapıldıgını bilmediğin ve nelere maruz kaldığını tahmin edemeyeceğin ikinci el bir araca para dökme alternatifi, Dacia'dır. Güvenlik paketlerini de arttırarak ideal bir güvenliğe sahip olabilirsin (ABS cart curt) Ha paran varsa o ayrı ama dediğim gibi 2010 yılında pazara sunulan en iyi modele verilen “Autobest 2011” ödülünü bu yıl Dacia aldı. Titiz bi kullanıcıysan, ralli derdinde değilsen ön yargılı olma git bi satıcıya test et ve gör. Burda kim ne dese boş... Logan MCV bile şu an VIP taşımacılık filosu alternatifi!

seumina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Volvo olsun benim olsun da , nerde Volvo alacak para. Bu arada DAcia nın arabalarına bencede yaklaşmayın. Araba ya alıcı gözüyle dikkatli baktığınızda aslında o paranın bile o arabalara çok olduğunu anlıyorsunuz. Çok aşırı kalitesiz. Kısa zamada dökülür. Evet parçası ucuz ama dayanıksız olduğu için 3,5,3,5 derken topladığınızda güzel para yapar. O paraya 2. el toyota falan alın rahat rahat kullanın.

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.

Benim düşündüğüm versiyon

http://www.dacia.com.tr/page.aspx?id=686

A
racı aşağıdaki donanımlarla almayı planlıyorum.

Güvenlik Paketi (Ön yolcu hava yastığı + Elektronik fren dağıtıcılı ABS ve acil fren yardımı)

Sandero Blackline 1.5 dCi 70 bg olarak bu araç üstteki paket ile 30.300TL ye geliyor...

Daha önce belirttiğim gibi 7 yıldır Palio EL kullanıyorum.Şimdi aracı satma imkanım oluştu ve işte kullanacağım için hem çok beklentim yok hemde üstüne çok fazla para ödemek istemiyorum.2.el araçlara da pek güvenemediğim için bu model makul gelmişti.

Peki bu fiyata ve özelliklere yakın önerebileceğiniz başka otomobil var mı?

canfb1907

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.

Benim düşündüğüm versiyon

http://www.dacia.com.tr/page.aspx?id=686

A
racı aşağıdaki donanımlarla almayı planlıyorum.

Güvenlik Paketi (Ön yolcu hava yastığı + Elektronik fren dağıtıcılı ABS ve acil fren yardımı)

Sandero Blackline 1.5 dCi 70 bg olarak bu araç üstteki paket ile 30.300TL ye geliyor...

Daha önce belirttiğim gibi 7 yıldır Palio EL kullanıyorum.Şimdi aracı satma imkanım oluştu ve işte kullanacağım için hem çok beklentim yok hemde üstüne çok fazla para ödemek istemiyorum.2.el araçlara da pek güvenemediğim için bu model makul gelmişti.

Peki bu fiyata ve özelliklere yakın önerebileceğiniz başka otomobil var mı?

Eski araba kullanmak istersen 2001 model bmw e39 520 tavisye ederim full paketleri çok kaliteli bir bak istersen

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Eski araba kullanmak istersen 2001 model bmw e39 520 tavisye ederim full paketleri çok kaliteli bir bak istersen

Öncelikli tercihim 0 dan yana. Geçmişte 2.el araba alıp bayaa uğraştığım için yeniden aynı filmi çevirme ihtimali olsun istemiyorum :)

canfb1907

Asistan
Reaksiyon puanı
3
0 araba bu devirde biraz mantıksız bence:)
Spor araba seversen punto yada fiesta tavsiye ederim daha yüksek modelli olur en azından

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
euro n cap ta 3 yildiz almis sanirim guvenlik acisindan bn olsam tercih etmemedit: konuyy okudum sonra baska arac sormussunuz 25-26bine 2004-2006 model subaru imprezalar var cok temizler hemde ankara ve cevresinde bol eger ankara istanbul ya da buralara yakin oturuyirsaniz parca sikintiniz olmaz : ) basinca 1.5 AWDler 100 kmde 12lt yi buluyomus ama: )edit2: yeni citroën c3ler guzel bn begeniyorum fiyatini arastirmadom ama bir bakmanizda fayda var: )

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Peki 2.el volkswagen polo alsam nasil olur? Fiyatlari 25-28 arasinda degisiyor.

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Almanyada opel için Türkiyenin tofaşı diyolarmış, babam da zibilyon tane görmüş zaten aynı burda tofaş gibiymiş gerçekten de.
Bence polo daha iyi,vw kalitesi.

rtgrlndr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Almanyada opel için Türkiyenin tofaşı diyolarmış, babam da zibilyon tane görmüş zaten aynı burda tofaş gibiymiş gerçekten de.
Bence polo daha iyi,vw kalitesi.

ilk defa senden duydum bunu ama doğrudur.Bizde de hep iyi marka olarak bilinir ama bilmemek değil öğrenmemek ayıpmış:)