D-Smart'tan Dansöz Kazığı

Ottomanzo

Doçent
Katılım
25 Temmuz 2008
Mesajlar
746
Reaksiyon puanı
7
Puanları
0
d-smarttan-dansoz-kazigi-57066.jpg


Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi maçlarının yayın hakkını elinde bulunduran dijital yayın platformu D-Smart’ın aboneleri, “mağdur edildikleri” gerekçesiyle sanal alemde seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

"KANDIRILDIK" DİYE MAHKEMEYE KOŞUYORLAR

İki yıl önce, medya patronu Aydın Doğan’ın, gazete ve TV'lerinin uzun soluklu reklamlarıyla tanıtımı yapılan D-Smart’ın binlerce abonesi, sanal alemde seslerini duyurmaya çalşırken bir çoğu da maç yayınları konusunda kandırıldıklarını belirterek tüketici mahkemelerine başvurdu.

SANALDA 2 BİN 600 KİŞİ ŞİKAYETÇİ

“Bir kere ödeyin, tüm kanalları ömür boyu bedava kullanın” reklamlarıyla abone kampanyaları düzenleyen fakat, hazırlık maçları dahil UEFA maçlarını “Euro Smart” kanalından şifreli olarak yayınlayan D-Smart mağdurları sosyal paylaşım sitesi facebook’da grup kurdu. “D-Smart mağdurları” başlığı ile açılan ve 2 bin 637 kişinin üye olduğu grupta, belgelerle hak aranıyor. Ayrıca D-Smart’la ilgili www.sikayetvar.com’da açılan başlığın altında ise 400’den fazla yorumu yazılmış.
Ünlü oyuncu Şahan Gökbakar’ın oynadığı reklam filmlerinin video kayıtlarını da sitede yayınlayan mağdurlar, reklamlarda yer alan, “Aldığınız zamanki koşullar neyse o… Bizde dansözlük yok” sözlerine dikkat çeken D-Smart üyeleri, maç yayınlarını izlemek için kendilerinden ekstra olarak “yıllık 199 TL” ücret istendiğini ifade ediyorlar.

MAÇLAR İÇİN EKSTRA 199 TL

D-Smart “Full Paket” üyesi olduğunu ama "Euro Smart" yayınlarını izleyemediğini belirten Özgür Mercan isimli bir vatandaş, “Full Paket’i satın alırken bana yeni açılacak bütün kanalları hiçbir ücret ödemen izleyebileceğimi söylediler. Ama şimdi yeni açılan “Futbol Smart” kanalını izleyebilmem için 199 TL daha vermemi istediler.” diye serzenişte bulundu. Mercan, hakkını aramak için aradığı D-Smart müşteri hizmetlerinin kendisine kaçamak cevaplar verdiğini, her aramasında “Biz size geri döneceğiz” denildiğini ama bu zamana kadar hiç aranmadığını belirtti.
Bu akşam oynanacak olan Fenerbahçe – Honvend ve Netanya – Galatasaray maçlarını izleyemeyecek olan D-Smart aboneleri www.sikayetvar.com’da şikayetlerini şu ifadelerle duyurmaya çalışıyorlar:

"ÜCRET ALINMAYACAK" DENİLDİ

“Yaklaşık bir yıl önce D-Smart hakkında bilgi almak için bir yetkili satıcıya gittim. Özellikle spor yayınlarını sordum. Futbol organizasyonlarının çoğunu (UEFA yeni adıyla Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi, hazırlık maçları belki süper lig) D-Smart'ın alacağını ve D-Smart uydu alıcısını aldıktan sonra ekstra bir ücret talep edilmeyeceğini söylediler. Bunun üzerine işlemlerimi yaptırıp D-Smart uydu alıcısını aldım. Bu yıl hazırlık maçlarının bazıları şifreli olarak yayınlandı, yine Avrupa Ligi'nin ücretli olup şifreli yayınlanacağı reklâmlarda duyurulmakta.

"75 TL’YE UYDU ALICISI ALIRIM"

D-Smart'ı bu uygulamasından ötürü şiddetle kınıyorum. Kesinlikle söylüyorum yaptığınız insan yanıltmaktan başka bir şey değil. Tüm paket üyeliği 1 seneliktir. Tuttuğum takımın Avrupa maçlarını seyredemeyeceksem 75 TL'ye de uydu alıcısı satılıyor.

"ÜCRETSİZ VE ŞİFRESİZ" DEDİLER

“Bundan 1.5 sene önce D-Smart aldım. Almadan önce UEFA maçlarının ne kadar D-Smart’ta olduğunu sorduğumda bana gelen mail aynen şuydu: ''Kulüplerimizle yapılan anlaşma neticesinde Beşiktaş 8, Galatasaray 4 ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 1 yıl boyunca -yayın haklarının kendilerine ait olduğu- şampiyonlar ligi ön eleme, UEFA kupası ve özel hazırlık maçları D-Smart dijital platformunda yayınlanacaktır. D-Smart uyumlu uydu alıcısına sahip olmanız halinde bu maç yayınlarını ücretsiz ve şifresiz olarak izleyebilirsiniz." Yani Galatasaray'ın maçlarını benim 2 sene daha ücretsiz ve şifresiz olarak izlemem gerekiyor. Ama izleyemiyorum. Anlayacağınız D-Smart tarafından yanıltıldım.”

"İKİ TANE ALMIŞTIM"

Maalesef bu D-Smart mağdurlarındanım. Hem de 2 tane almıştım. Şimdi o uyduruk recevierlarımla beraber birbirimize bakıyoruz.

"D-SMART FULL KELİMESİNİN ANLAMINI ÖĞRENMELİ"

Cep telefonuma 26.07.2009 tarihinde D-Smart'tan "Sadece bugün için ful paket vade farksız on iki taksitle sadece 199 TL. Bu fırsatı kaçırmamak için ilgili numaraya mesaj atın biz sizi arayalım" mesjaı geldi. Mesaj attım. İki gün geçti arayan soran yok. Ben aradım, tam onaylarken birden aklıma geldi ful pakette izleyemeyeceğim kanal olup olmadığını sordum. Kısa bir duraksamadan sonra spor kanalarını izleyemeyeceğimi öğrendim. İzlemek istersem ful+spor paketi almam gerektiğini öğrendim. Fiyatı ise 300 küsur TL imiş. Ful kelimesinin ne anlama geldiğine sözlükten bakın lütfen.

"D-SMART KELİME OYUNLARIYLA MAĞDUR EDİYOR"

Bundan 1 ay öncesine kadar D-Smart kullanıcılarına UEFA maçlarını 2012 ye kadar izletme taahhüdünde bulunuyordu. Tabi bu hizmeti FutbolSmart adlı kanaldan yapacağını belirtiyordu. Fakat UEFA kupasının isminin değişmesini fırsat bilerek Eurofutbol adında yeni bir kanal açarak maçları bu kanaldan yayınlayacağını duyurdu ve bunun için yeni bir spor paketi oluşturdu. Bu pakete 200 TL kadar para talep ediyorlar. Yeni kullanıcılara bu paket karşılığında 3 ya da 4 kanal şifresiz olarak izletiyorlar fakat biz eski kullanıcılara bu kanallardan sadece Eurofutbol kanalı şifresini açmak için 200 TL talep ediyorlar. Yani tek kanalı bize 200 TL gibi bir rakama açıyorlar. İşte fırsatçılık tam burada başlıyor. Ben ve benim gibi birçok kullanıcı D-Smart platformuna sadece bu maçları seyretmek için girmiş bulunmakta. Şimdi size soruyorum bir Türk takımı UEFA ya da Şampiyonlar Ligi'nde kaç maç oynuyor? En fazla 3 - 4 maç değil mi? Bu maçlar için bizden istedikleri rakamı düşünebiliyor musunuz? Kullanıcılarından aylık ücret talep etmeyeceğini söyleyen D-Smart yetkilileri her seferinde kelime oyunlarıyla biz kullanıcılarını mağdur ediyor

D-Smart'tan Dansöz Kazığı 31 Temmuz 2009 Cuma 15:28
 

excelente

Doçent
Katılım
29 Mayıs 2009
Mesajlar
685
Reaksiyon puanı
17
Puanları
18
bu d smartın böyle olacağı belliydi... adamlar o kadar kanal yayınlıyorlar o kadar para veriyorlar kendileride ama baştan milleti kandırdılar...Umarım mahkeme tüketiciyi haklı bulur hepsine tazminat ödettirir ve d smartı kapatır... en iyi çözüm bu.. milleti kandırmaktan başka bişe yaptıkları yok..digitürkten şaşmayın..
 

LiLaPaPia

Asistan
Katılım
4 Ağustos 2009
Mesajlar
143
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Böyle olacağı belliydi zaten kimse düşünemedi mi? Discovery ve türevlerini izlesinler :w00t:
 

sakallıoğlu

Profesör
Katılım
1 Mart 2009
Mesajlar
2,120
Reaksiyon puanı
1
Puanları
218
A kıllıdır kendisi, iyi huylu bir insan,
Y aman adamdır vesselam,ticarette birinci,
D üşünür hepimizi, Gazete-Tv-Poaş ile,
I ssız bir gece vakti, 9 tilki ve kendisi,
N e yapabilirimle başladı, işte ürünün adı.

D Smart la gönüllerimize
O luverdi padişah
G el zaman git zaman
A nsısızın çıkmaz mı vergi borcu,
N e yani dedi, cebimden mi çıkacak, yolunacak SİZ varken.
 

DogukanDogu

Profesör
Katılım
9 Mart 2009
Mesajlar
1,529
Reaksiyon puanı
8
Puanları
218
Full Paket üyesiyim ve bütün kanallar çıkıyor.Ayrıca HD kanallar da cabası....
 

Pointer*

Asistan
Katılım
3 Ağustos 2009
Mesajlar
209
Reaksiyon puanı
9
Puanları
0
Isminde D gecen her markadan almadan once bir durup dusunmek lazim...
 

ATmaCA53

Profesör
Katılım
21 Nisan 2009
Mesajlar
3,993
Reaksiyon puanı
35
Puanları
0
dsmart bir israil markasıdır, inşallah almazsınız.
 

PRoMeTuS

Profesör
Katılım
17 Mayıs 2007
Mesajlar
1,617
Reaksiyon puanı
5
Puanları
218
mahkeme d smatı kapatamaz çünkü d smart haklı. o kampanya yürütülürken.uydudaki bedava kanallara niy para ödüyorsunuz diyordu ki haklılardı şu anda normal bir çanak alsanız bir çok kanal yine ücretsiz. D smart hatırladığım kadarıyla onları izlerken niye para ödüyorsunuz diyorudu, dijiturke aften.. o yüzden böyle konuşanlar haksız diye düşünüyorum, aldıkları şeyin katılım şartlarını okumuyorlar..
 

QaFeİN

Profesör
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
3,297
Reaksiyon puanı
19
Puanları
218
A kıllıdır kendisi, iyi huylu bir insan,
Y aman adamdır vesselam,ticarette birinci,
D üşünür hepimizi, Gazete-Tv-Poaş ile,
I ssız bir gece vakti, 9 tilki ve kendisi,
N e yapabilirimle başladı, işte ürünün adı.

D Smart la gönüllerimize
O luverdi padişah
G el zaman git zaman
A nsısızın çıkmaz mı vergi borcu,
N e yani dedi, cebimden mi çıkacak, yolunacak SİZ varken.


:thumbup1::thumbup1::thumbup1::thumbup1:
 

sci3

Profesör
Katılım
23 Mart 2009
Mesajlar
4,290
Reaksiyon puanı
1
Puanları
216
doğan ve grubunun artık ipi aşağı çekilsin yoksa halk yürüyüp üstüne linç edecek :) haklı olarak :D
 

Abdurahman

Profesör
Katılım
4 Ekim 2008
Mesajlar
2,336
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
işim olmaz :D Kıytırık antenim var ... STV - Kanal7 - TRT - ATV Yetiyorda artıyor :D
 

MeLankoLia

Profesör
Katılım
5 Aralık 2008
Mesajlar
2,220
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
justin varken d-smart niye :D ?
şu an d-smart'ı alsam sadece uefa maçları ve discovery channel için alırım.
 
Üst