D: ' den C:' ye Alan Aktarma

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Pc'ye Ofice 2007 kuruyordum. Ve yetersiz disk alanı geldi. Aslında C: ' ye 10 gb bırakmıştım. Ve programları D: ye yüklüyorum. D: 'den C: ye alan verme söz konusu olabilir mi ?

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Güzel soru cevabından biz d nasiplenelim bakalım..:)

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Üstad ben windows yüklü iken hdd yi bölme işlemini duymuştum partititon ile ama d: den c: ye aktarmayı zannetmiyorum.. Böyle bi program varsada bilmiyorum :D

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Yada D: yi bölüp ( E: ) . C: ile E: yi birleştirmek gibi birşey olabilir mi ?

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
magic partition programıyla yapabilirsin.

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Yine değişen bişey olmaz ha D: ile C: yi birleştirmişsin ha C:ile E:yi ikiside aynı sonuçta. Windowsun bulunduğu yerle başka bi alanı birleştirmeyi hiç duymadım :S bilen varsa öğrenmiş oluruz.

kameraman74

Asistan
Reaksiyon puanı
1
evet magic partition programı HDD bölme konusunda en başarılısı ama o dediğin işi yaparmı dersen sanmam :(

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Bencede parçalama işlemi yapıyor ama windowsun kurulu bulunduğu yer ile başka bi alanı birleştireceğini sanmıyorum..

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Tek çare format mı yane :D :D

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Hdd niz kaç gb. Aslında C: ye az alan vermişsiniz en azından 20gb verseydiniz keşke :)

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Partition Magic kesin işini görecektir.Bende kullandım zamanında. Ama işlemi gerçekleştirirken sorun çıkmaması için sabit diskini başka bir bilgisayara bağlayıp işlemi o bilgisayarda gerçekleştirmen senin yararına olacaktır :) (ya da windows vista kullanıyorsan disk yöneticisinden de yapabiliyormuşsun galiba ama hiç denemedim,deneyeceğimi de sanmıyorum :D )

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Vista kullanıpta 10 gb alan ayıramaz. sanırsam vistanın ilk kurulumunda toplamda 10-15 gb yer kaplıyor..

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Xp kullanıyorum. Birleştirmeye çalıştığım diskte işletim sistemi olduğu için birleştirilemiyormuş. Office 2007 ' yi kurdum. 600 mb boş alan var. Sizce yeterli midir ? Yoksa format atmak zorunda kalacağım.

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Sabit disk 1,5 gigabayt (GB); yükleme sonrasında özgün yükleme paketi sabit sürücüden kaldırılırsa, bu disk alanının bir bölümü serbest kalacaktır..... orjinal sitesinde yazıyor :)

outcast

Asistan
Reaksiyon puanı
1
acronis disk director ile bu işlemi yapabilirsin. ama yapmadan önce bilgilerini yedeklemeni öneririm her turlu soruna karşı

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Yada şöyle yapabilirsin önce D: yi bölersin arkadaşın dediği partition programıyla sonra C: nin image sini alırsın D: ye yedeklersin sonra windows kurar gibi C: yi silersin E: ile birleştirirsin sonra boot cd si ile C: ye imageyi kopyalarsın :)

Musty

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bombos bir partition var mi bilgisyarınzda mesela E: ? eger yoksa partition magic ile d yi 2 ye bölün.elimizde c d ve e olacak, e bos olacak.

yine partition magic ile merge özelligini kullanacak c ve e yi birlestirin... program yok bende su an anlatamıyorum ayrıntılı kusura bakmayın :) yedek almayı unutmayın...

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
windows vista kullanıyorsan disk yöneticisinden de yapabiliyormuşsun galiba ama hiç denemedim,deneyeceğimi de sanmıyorum :D )

Evet vistada sorunsuz şekilde bu işlemi yaparsın önce D yi küçültüp C yi başarılı bir şekilde büyütebilirsin ama küçültebileceğin alanı vista kendi belirliyor zaten ne kadar küçültürsen C yide o kadar büyütmüş olursun denenmiştir ve hiçbir şekilde zararı olmamıştır siteme

ben HP laptop vardı sadece 250GB C vardı vista yüklüydü ikiye böldüm C ve D oldu ve bunu vista disk yöneticisi ile yaptım sonra D yede Xp kurdum

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
Tune up programıyla kullanılmayan dosyaları kaldırırsan sana en azından 1-2 gb yer sağlar buda şimdilik işini görebilir.İlk söylediğim program windows'un kurulu olduğu bölümü değiştirmez.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
D'den C'ye alan aktarma işini ben de yaptım..."Hiren's Boot Cd"'deki "Partition Magic Pro" hata verdiği için "Acronis Disk Director" programını kullanmıştım..

Bu programları kullanarak Windows'dan çıkmadan yapamazsın sanırım. Ben bootcd kullanarak yapıyorum ama windows'da iken işlemi yaptığınızda bilgisayarı kapatıp açmanızı istiyor ve açılışta programlanan işlemi gerçekleştiriyor..
Ancak işlem uzun sürse bile sakın yarıda kesme. ;)

RosenRood65

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Format at daha saglıklı olur hep temizlemiş olursun pc i.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
yaw programı ila c ye yüklemek zoruda değilsin ki?
sana sormuyor mu nereye yükleyeceğini o esneda D yi seç oraya kur :S

Kafkasyalı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
magic partition programıyla yapabilirsin.ben daha önce yaptım.birinden alıp diğerine aktarıyor.