D den C ye alan aktarma

xenitu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Usta konfigürasyon aşağıdaki gibi
0Vg0aB.png

E ye sağ tıklayıp Birim Sil Diyorsun.
zRLGDj.png
jJpqDm.png

C ile F arasında Ayrılmamış Bölüm Oluşuyor.

1PBpbj.png

C ye sağ tıklayıp Birim Genişlet diyorsun. İstediğin genişleme miktarını seçip ok liyorsun.

nPpbdM.png
b8pv1Z.png
zRLGZ7.png
mlpXy8.png

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Sırf bunlar için sanal makine ayarladım Mac OS altında :D

CAN GÜLER

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Usta konfigürasyon aşağıdaki gibi
0Vg0aB.png

E ye sağ tıklayıp Birim Sil Diyorsun.
zRLGDj.png
jJpqDm.png

C ile F arasında Ayrılmamış Bölüm Oluşuyor.

1PBpbj.png

C ye sağ tıklayıp Birim Genişlet diyorsun. İstediğin genişleme miktarını seçip ok liyorsun.

nPpbdM.png
b8pv1Z.png
zRLGZ7.png
mlpXy8.png

Sırf bunlar için sanal makine ayarladım Mac OS altında :D
Helal olsun sana hocam o kadar ugrasdın valla ama sadece bana değil bu konuda sıkıntısı olanlara açık bi şekilde anlattın ben prog falan pek güvenmiyordum bu şekil denicem bakalım sonucu burdan yazarım tekrar sağ olasın :)

xenitu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Helal olsun sana hocam o kadar ugrasdın valla ama sadece bana değil bu konuda sıkıntısı olanlara açık bi şekilde anlattın ben prog falan pek güvenmiyordum bu şekil denicem bakalım sonucu burdan yazarım tekrar sağ olasın :)

Teşekkür ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu...

omer_909

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Acronis disk director suite Proglamla yapabilirsin :)

Muammer10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle bu işin biraz riski olduğunu belirtmekte fayda var ondan sonra nasıl yapacağına gelelim.

ilk olarak d diskini komple boşaltmalısın. D diskindeki tüm bilgileri harici bir diske aktarıyorsun.

Daha sonra Bilgisayarım a sağ tıklaıp Yönet i seçiyorsun. Açılan pencerede Disk Yönetimini seçeceksin.

Disk Yönetimi altında senin bilgisayarına bağlı olan sabit diskler, harici diskler, CD/DVD romlar vs görünür. Bilgisayarında C vd D olmak üzere 2 adet mantıksal sürücü olduğunu tahmin ediyorum yazdıklarından. Dolayısı ile de tek bir Sabit Diskin (HDD) sahibisin. Pencerenin alt kısmında Disk 0 göreceksin. o senin sabit diskin. İki bölüme ayrılmış olduğunu görüyor olman gerek.

Öncelikle bu işin biraz riski olduğunu belirtmekte fayda var ondan sonra nasıl yapacağına gelelim.

ilk olarak d diskini komple boşaltmalısın. D diskindeki tüm bilgileri harici bir diske aktarıyorsun.

Daha sonra Bilgisayarım a sağ tıklaıp Yönet i seçiyorsun. Açılan pencerede Disk Yönetimini seçeceksin.

Disk Yönetimi altında senin bilgisayarına bağlı olan sabit diskler, harici diskler, CD/DVD romlar vs görünür. Bilgisayarında C vd D olmak üzere 2 adet mantıksal sürücü olduğunu tahmin ediyorum yazdıklarından. Dolayısı ile de tek bir Sabit Diskin (HDD) sahibisin. Pencerenin alt kısmında Disk 0 göreceksin. o senin sabit diskin. İki bölüme ayrılmış olduğunu görüyor olman gerek.

D bölümü üzerine gelip sağ tıklıyor ve Birim Sil seçeneğini seçiyorsun. Bu işlem biraz zaman alabilir.

Birim silme bitince C Birimi üzerine tıklayıp Birimi Genişlet diyorsun. Önce bir sistem analizi gerçekleşecek ondan sonra bir menü açılacak. Burada ne kadar büyütmek istedğini seçip Ok liyorsun.

Daha sonra Sabit diskinde boş alan bıraktı isen O boş alanı sağ tıklayıp yeni bir birim oluşturabilirsin. O da yeni D sürücün olacak.

Son olarak ta D sürücüsünden yedeklediğin dosyaları tekrar D sürücüsüne aktararak işlemi tamamlayabilirsin.

Şunu da söylemeden geçmeyeyim. Her ihtimale karşı sen C sürücündeki önemli dosyalarını da yedekle. İşlemlere öyle başla