• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

D boş Ama Dolu Gözüküyo

Usui Takumi

Profesör
Katılım
10 Temmuz 2011
Mesajlar
3,547
Tepki puanı
1,177
Puanları
293
Bilgisayarım D de hiçbirşey olmamasına rağmen 90 gb dolu gözüküyo 20 gb yer boş diyo bişey anlamadım

pc özellikleri

pentium 2 ghz işlemci
256 mb ram
128 mb atı 7500 serisi ekran kartı
windows xp sp3
 
Valla windows xp kullanmadığım için şimdi tam tarifini vermeyeceğim ama internette küçük bir arama ile nasıl kapatılacağını bulabilirsin.

Bu arada klasör seçeneklerinden gizli dosyaları ve korunan sistem dosyalarını göstermeyi aç belki büyük bir şey vardır ama gizlidir...
 
@zencicek
Bu tarz bir soruya verilen cevap:
Merhaba,Ccleaner tarzı bir yazılım ile tarama yapınız böylece bakalım yer çoğalacak mı?

Bu şekilde çözüm olmaz ise eğer virus taraması yapın bu şekildede çözüm olmaz ise.Bilgisayarım özelliklerden sistem geri yükleme özelliğini devre dışı bırakın bakalım ne olacak.
Sistem geri yüklemeyi kapatmak için Denetim masası----Sistem----Sistem Geri Yükleme----Sistem Geri Yüklemeyi kapat diye bir kutucuk var onu işaretle. Tamamdır.
 
Boşsa biçimlendir ne uğraşıyorsun ki ? Anlamadım [MENTION=157782]zencicek[/MENTION] :D
 
Klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster ve korunan dosyaları gösteri açarsanız açılan dosyaları irdeleyebilirsiniz ya da un locker ile silebilirsiniz .
 
d sürücüsünde gizli dosya yok ise dosya sisteminin bozulmasından kaynaklanan bir sorun olmuş olabilir bunun için d sürücüsünü chkdsk yaparak sorunu halledebiliriz. bunun için çalıştıra cmd yaz enterle

chkdsk d: /f

komutunu yaz enterle ve işlemin tamamlanmasını bekle
 
Bilgisayarıma sağ tık--> yönet-->disk yönetiminden d yi biçimlendir dediğinizde sorunun düzeleceğini düşünüyorum.
 
Tahminimce windows7 de yüklü pcnizde. Win7 daha hızlı açılabilmek için 90-100 mb kadar hddnizde extra bölüm oluşturur. Boş olan sürücünüzde bu kadar doluluk o yüzdendir. Merak edecek bişey yok yani. İyi günler.
 
pc benim değil bu bir ikincisi 256 mb rame win7 yüklenebileceğini sizden duyuyorum
 
Üst