D-100'de "makas" kazası kamerada

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Hem kendi canını hem diğer sürücülerin canını hiçe saydı. D100’de ’makas’ atarak ilerleyen sürücünün neden olduğu kaza kameraya yansıdı. Zincirlemeye neden olan sürücü ise aracı hasar almasına rağmen hızla kaçtı.

makas_kazasi_saniye_saniye_kamerada13999913610_h1157539.jpg

Kameralara saniye saniye yansıyan kaza geçtiğimiz hafta içi D 100 Karayolu Kartal Mevkii Ankara istikametinde akşam saatlerinde meydana geldi. Bir sürücünün araç kamerasının kaydettiği görüntülerde makas atarak ilerleyen lüks bir otomobil en sağ şeride geçiyor. Hızlı olduğu görülen araç önündeki aracın yavaş gittiğini görünce aniden sola kırıyor. İki aracın arasından geçmeye çalışan sürücü soldaki araca çarparak yoluna devam ediyor. Savrulan otomobil de sağ şeritte giden başka bir otomobile vuruyor. İki araç bir müddet savrularak yolun ortasında duruyor. Kazaya neden olan araç sürücüsü ise hızla olay yerinden kaçıyor. Kameranın bulunduğu otomobildekiler kazayı görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Büyük bir faciaya neden olabilecek kaza iki aracın sürücüsünün hafif yaralanmasıyla sonuçlandı.

İŞTE KORKUNÇ KAZANIN GÖRÜNTÜSÜ

[SDNTV]http://milliyeteu.cubecdn.net/2014/05/13/1564701_360p.mp4[/SDNTV]

Milliyet

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Yalnız almanlar sağlam yapıyo araba işini. Resmen tokatladı clio'yu , audi'de sarsılma bile yok

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Böylelerine ehliyet verende suc. Hizli sürdümü kendini adam saniyorlar.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Allah, sürücüleri böylelerinden korusun.

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Diğer hasar alan araç neden yoluna devam ediyor onu anlamadım? İleri de o adamı yakalamak için mi basıyor gaza acaba. Ömür boyu ehliyetini almak lazım diyeceğim de, birisi çıkıp "ehliyet arabayı sürmüyor ki" demesinden korkuyorum.

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Ee ne yapabilirim ki buradan ? Veya sen ne yapabilirsin foruma yazı yazma dışında ? Şuan bu konunun altında boş muhabbet döner. Hiç bi faydası dokunmaz yazılanların. Burda yazılan yazılar kanun olarak yürürlüğe mi girecek. Kötü senaryo olsa ne olucak ? Ben bişey yapabilicem mi ? Sen bişey yapabilicen mi ? Ben arabayı kuralına göre sürerim. Başkasıda istediği gibi sürer. Burda yazılan yazıyımı dikkate alıcak. Boş konuşma

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=352859]odessa[/MENTION]

Hocam bunun gibilere bizim burada ne yapiyorlar biliyor musun? Ehliyetine el koyuyolar, arabayi da acik arttirmayla satiyorlar.

Anca böyle adam oluyorlar cünkü. Keske güzelim ülkemde de ayni yaptirimlar olsa.

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
Yalnız almanlar sağlam yapıyo araba işini. Resmen tokatladı clio'yu , audi'de sarsılma bile yok
onu iyi dedin almanlar çok iyi araba yapıyor ama biz iyi insan yapamıyoruz bir türlü.
beyin mi eksik geliyor yoksa eğitim mi çözemedim,

böyle rahatça trafiğe çıkıp insanların canına kast edebiliyorlar

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
@odessa

Hocam bunun gibilere bizim burada ne yapiyorlar biliyor musun? Ehliyetine el koyuyolar, arabayi da acik arttirmayla satiyorlar.

Anca böyle adam oluyorlar cünkü. Keske güzelim ülkemde de ayni yaptirimlar olsa.

Yaşadığınız ülke iyi yapıyormuş. Darısı bizim ülkenin başına. Trafik canavarının arabasını öyle ucuza satacaksın ki ibret olsun. Tabi bunun yanında yaktığı canın ölçülebilir bir tarafı yok ama ne yaparsın. Sakıncası yoksa yaşadığınız ülke neresidir?

t.simsek93

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamamda bu Volkswagen neden durmuyor oda hasar alıyor ama devam ediyor yoluna. ilginç

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Böylelerine ehliyet verende suc. Hizli sürdümü kendini adam saniyorlar.

Ehliyetsizler böyle hareket yapamaz mı? Veya ehliyet veren bu adamın böyle yapacağını önceden anlama yetisine sahipken mi ehliyeti verip suçlu oldu?

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Kaza yaptıran otomobilde 'sahte plaka' şüphesi

D 100 Karayolu’nda makas atarak ilerleyen sürücünün yol açtığı kazanın görüntüleri büyük tartışmaya yol açtı. Plaka bilgileri, aracın Ankara’daki bir Rent a Car firmasına ait olduğunu ortaya koydu. Ancak şirket sahibi, aynı plakaya sahip araçlarının hiç kiralanmadığını, plakanın kopyalanmış olma ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.

7 Mayıs günü saat 18:00 sularında D 100 Karayolu Kartal mevkii Ankara yönünde hareket eden bir sürücünün yol açtığı kazanın görüntüleri tepkilere yol açtı. Başka bir sürücünün kamerasının kaydettiği görüntülerde, makas atarak ilerleyen lüks otomobil, aralarında geçtiği araçlara çarparak yol aldığı görüldü. İki kişinin hafif yaralanmasına yol açan sürücünün kullandığı aracın plaka bilgileri üzerindeki sorgulama dikkat çekici bir bilgiyi ortaya çıkardı.

24417493.jpg

Lüks otomobilin ruhsat tarihi 20 Şubat 2014. Otomobil, banka kredisi ile alınmış. Otomobilin kayıtlı olduğu şirketin ise Lazer Tur Otomotiv Turizm Gıda Pazarlama ve Dış Ticaret (Lazer Tur) şirketi.

Lazer Tur’un sahibi İsmail Karcı, ilgili plakaya sahip otomobilin halen kendilerinde olduğunu ifade ederek “Ben şu an sizinle konuşurken, aracı görüyorum. Evet bu plakaya sahip araç. Bizim, banka kredisi ile almıştık. Bir müşterimize kiralamak için aldık, ancak bir sorun çıktı ve aracı kiralayamadık ve elimizde kaldı. Bizim otomobil henüz 23 kilometrede. Yani ana bayiden bize geldiği süreçte kastettiği mesafe kadar bu. Hiç kimseye de kiralanmadı. Aklımıza tek bir olasılık geliyor, bu plaka kopyalanmış olmalı. Biz de suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

24417516.jpg

Hürriyet

Reaksiyon puanı
16,128
o araba olmadığını kanıtlasın o zaman sağlı,sollu resimlerini çekip koysunlar...

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Ehliyetsizler böyle hareket yapamaz mı?

Yapabilir.

Veya ehliyet veren bu adamın böyle yapacağını önceden anlama yetisine sahipken mi ehliyeti verip suçlu oldu?

O lafin gelisi, abartilacak bir durum yok ortada.

Bunun gibilerini yakaladigin zaman ömür boyu trafikden men edeceksin. Yazik günahtir arkadas, onlarca insan öldü bu yüzden.

Insan cani bu kadar ucuz ve degersiz olmamali.

cansermo

Profesör
Reaksiyon puanı
30
o araba olmadığını kanıtlasın o zaman sağlı,sollu resimlerini çekip koysunlar...

O iş resimle de halledilmeyebilir. Adam yaptırmış ve kmyi düşürmüş olabilir. Ekspertiz yapılarak anca anlaşılabilir ve ya mobese ile de .

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Türkiyede araç kameraları zorunlu hale getirilmeli o zaman daha neler neler çıkar.

Reaksiyon puanı
16,128
O iş resimle de halledilmeyebilir. Adam yaptırmış ve kmyi düşürmüş olabilir. Ekspertiz yapılarak anca anlaşılabilir ve ya mobese ile de .

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Türkiyede araç kameraları zorunlu hale getirilmeli o zaman daha neler neler çıkar.

doğru her araçta önü ve arkayı çeken kamera olması şart olmalı.

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Yapabilir.

O lafin gelisi, abartilacak bir durum yok ortada.

Bunun gibilerini yakaladigin zaman ömür boyu trafikden men edeceksin. Yazik günahtir arkadas, onlarca insan öldü bu yüzden.

Insan cani bu kadar ucuz ve degersiz olmamali.
Biraz gerçekçi olmak abartı sayılmaz. Sana ehliyet vereni demek yerine seni eğitimsiz bırakanı demek daha iyi olur sanki. Sonuçta bu yapılanlar tamamen cahillik örneği, kendi canını hiçe saymadığı gibi başkalarınınkini de hiçe sayıyor.

Reaksiyon puanı
16,128
sanıyor ki o araçla kaza yapınca sağlam kalacak bilmiyor ki gerçek hayatla filmlerdeki farklı 120km/s ile duvara toslasa ölebilir tank olsa her zaman koruyamaz...

Reaksiyon puanı
10,315
ne yazık ki bunun tıpkısı, aynısı geçen cumartesi gecesi benim başıma geldi. geceyarısı sularındaydı, boğaz köprüsünü geçmiştim, normal şeridimde ilerlerken bir anda sol aynama çarpıp silme götürdü ş. sizin biri... o kadar süratliydi ki mermi hızında uçtu gitti adam, değil plakasını almak arabasının rengini modelini bile görebilmek mümkün olmadı, düşünün ki benim süratim 100 km. civarlarında olmasına rağmen hemde... kaskom olmasına rağmen uğraşmak istemedim onların prosedürleriyle, servisinden 650 tl. ödeyerek takdırdım yenisini...

cenab-ı Mevlam belasını versin bu tür aşağılık hanzoların. bu aşağılık yaratıklar cidden teröristten daha beterler. kusura bakmayın, canım çok yandığı için bu kadar ağır konuştum. arabamda eşim, teyzem, bir akrabamın gelini ve üç yaşında çocuğu vardı. eğer o an büyük bir paniğe kapılıp direksiyon kırsaydım zikzak yapar, sağımdan solumdan vızır vızır geçen yüzlerce arabanın içinde araba paramparça olur, belki hepimiz ölebilirdik.

Reaksiyon puanı
16,128
ne yazık ki bunun tıpkısı, aynısı geçen cumartesi gecesi benim başıma geldi. geceyarısı sularındaydı, boğaz köprüsünü geçmiştim, normal şeridimde ilerlerken bir anda sol aynama çarpıp silme götürdü ş. sizin biri... o kadar süratliydi ki mermi hızında uçtu gitti adam, değil plakasını almak arabasının rengini modelini bile görebilmek mümkün olmadı, düşünün ki benim süratim 100 km. civarlarında olmasına rağmen hemde... kaskom olmasına rağmen uğraşmak istemedim onların prosedürleriyle, servisinden 650 tl. ödeyerek takdırdım yenisini...

cenab-ı Mevlam belasını versin bu tür aşağılık hanzoların. bu aşağılık yaratıklar cidden teröristten daha beterler. kusura bakmayın, canım çok yandığı için bu kadar ağır konuştum. arabamda eşim, teyzem, bir akrabamın gelini ve üç yaşında çocuğu vardı. eğer o an büyük bir paniğe kapılıp direksiyon kırsaydım zikzak yapar, sağımdan solumdan vızır vızır geçen yüzlerce arabanın içinde araba paramparça olur, belki hepimiz ölebilirdik.

geçmiş olsun araç içi kamera bu durumda işe yarardı arabam olursa kamera olayını atlamıcam.

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Hayır benim anlamadığım gaza basmakla yetenek arasında nasıl bir ilişki vardır ?
İstesem ben de gazı kökleyebilirim,ben de 120 km sınırı olan yerde 220 ile gidebilirim de..
Bunun övünülecek nesi var yani ?
Acil bir durum varsa yakarsın dörtlüleri,kornaya basılı tutarsın yol açarlar basar gidersin..
Öbür türlüsü hayvanlıktır da başka bir şey değil..

Reaksiyon puanı
16,128
filmler ve oyunların etkiside kalmış tipler olabilirler 90km/s sonras hızda çapışmaların ölümcül olduğunu idrak edemiyorlar nfs most wanted oynayıp gerçek hayatta hızlı gitmenin iyi bişey sanıyorlar...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
[MENTION=183989]ConfickerBelasi[/MENTION] senin hiç bir zaman aracın olamaz... yakında SS'li kanıtlarını koyacağım...

Reaksiyon puanı
16,128