Cyberpunk 2077 Kasıyor.

mehmetali48

Doçent
Reaksiyon puanı
415
Rtx 3070 ekran kartı ve ryzen 7 3800x işlemçiye sahibim fakat cyberpunk 2077 kasıyor 23 fps 35 fps arası alıyorum ultra ayarlarda ışın izlemede açık fakat ekran kartımın %60 ından fazlasını kullanmıyor. Dlls yi kapatırsam %99 unu kullanıyor fakat fps gene 23-30 arası geziyor ekran kartımdamı problem var oyunda mı ? bir kaç oyunla daha denedim ghost recon breakpoint de ultra ayarlarda 2k ekranda 55 fps alıyor ekran kartım aynı ayarlarda assassin's creed odyssey de 65-70 fps alıyorum.Ekran kartım normal mi ?

ahmetysf099

Asistan
Reaksiyon puanı
222
darboğaz oluyor büyük ihtimal ekran kartı ve işlemci uyumsuz geldi bana ucundan besliyor işlemci ekran kartını
Mesaj otomatik birleştirildi:

birkaç oyunda sıkıntı çıkarabilir. (Optimizasyon ve sistem killer sorunları :) ) ve cyberpunkta optimizasyon hatalı olduğu için sıkıntı çıkıyor

Reaksiyon puanı
4,093
darboğaz oluyor büyük ihtimal ekran kartı ve işlemci uyumsuz geldi bana ucundan besliyor işlemci ekran kartını
Mesaj otomatik birleştirildi:

birkaç oyunda sıkıntı çıkarabilir. (Optimizasyon ve sistem killer sorunları :) ) ve cyberpunkta optimizasyon hatalı olduğu için sıkıntı çıkıyor
darboğaz mı 3700x de 3070 darboğaz hmm

ahmetysf099

Asistan
Reaksiyon puanı
222
b
darboğaz mı 3700x de 3070 darboğaz hmm
bakabilirsin normalde dar boğaz olmaz ama optimizasyonu kötü olan oyunlarda dar boğaz olur ister istemez adam kendisi demiş asassin creedde iyi fps alıyorum tek açıklama optimizasyon ayrıca 3700 x de aşırı rahat beslemez normalde ucu ucuna besler

mehmetali48

Doçent
Reaksiyon puanı
415
Değil kesinlikle , driverları kurdunuzmu ekran kartınızın
b

bakabilirsin normalde dar boğaz olmaz ama optimizasyonu kötü olan oyunlarda dar boğaz olur ister istemez adam kendisi demiş asassin creedde iyi fps alıyorum tek açıklama optimizasyon ayrıca 3700 x de aşırı rahat beslemez normalde ucu ucuna besler
kurulu her şey güncel ekran kartında ne sorun olabilir ki üstelik işlemçim fazlasıyla yeterli ryzen 3800x oyunda max %50 kullanıyor. Diğer oyunalrda normal gibime geldi fps ler ve ekran kartı kullanımı %99 diğer oyunlarda drop yemiyor sadece cyberpunk ta kötü fps alıyor herkes temi böyle

muhammet eren cann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
kurulu her şey güncel ekran kartında ne sorun olabilir ki üstelik işlemçim fazlasıyla yeterli ryzen 3800x oyunda max %50 kullanıyor. Diğer oyunalrda normal gibime geldi fps ler ve ekran kartı kullanımı %99 diğer oyunlarda drop yemiyor sadece cyberpunk ta kötü fps alıyor herkes temi böyle
oyun bug ları çok fazla oyununn altyapısı eksik herkeste aynı

aliyasiny65

Profesör
Reaksiyon puanı
2,277
Oyunun optimizasyonu sıkıntılı güncelleme aldıkça düzelebilir :)

mehmetali48

Doçent
Reaksiyon puanı
415
Biraz geç hallettik ama sorun çözüldü. Bilgi amaçlı burada paylaşayım dedim, böyle bir durum yaşayan arkadaşlara fayda sağlayabilir. Cyberpunk 2077 de düşük GPU kullanımının sebebi Ram lermiş. Single ram kullandığım için ram darboğaz yapıyormuş, yani bu sadece bu oyunda başıma gelmedi mesela crysis remastered ve mount and blade bannerlord da aynı şekil GPU verimli çalışmıyordu zaten mount and blade bannerlord için başka bir konu daha açmıştım. Mevcut ram i Dual yaptım ve sorun çözüldü. Mount and blade bannerlord ,cyberpunk 2077 ve crysis remastered de şuan GPU kullanımı en az her oyunda %96 ile %99 arası yani sorun ram deymiş yani oyunlarda bilgisayarınız gpu ve cpu yu aynı anda ortalama bir şekilde kullanıyorsa ram de single ise sorun ram de olabilir.