Cyanogenmod kullananlar kulübü

umuturunc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Eğer cihazının baseband sürümü kitkat ise evet. CM11 e rahatlıkla geçebilirsin. Ama lollipop veya daha güncel bir baseband a sahipsen önce kitkata dönmen, ondan sonra cm11i flash etmen lazım. (Note3 ve S4Mini cihazında test ettim. Samsung dışındaki cihazlarda bu dediğim geçerli olmayabilir!!)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Cihazının stock kitkat romu yoksa iki durum olur. Ya cihazına en son çıkan stock rom sürümü kitkattan daha eskidir (bu durumda cm11 e sorunsuzca geçebilir), ya da cihaz direk stock lollipoptan satışa çıkmıştır. E bu cihaza zaten cm11 build edilmez. Geliştiriciler, cihazın ilk android sürümü olan lollipoptan başlar rom yapmaya.

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Eğer cihazının baseband sürümü kitkat ise evet. CM11 e rahatlıkla geçebilirsin. Ama lollipop veya daha güncel bir baseband a sahipsen önce kitkata dönmen, ondan sonra cm11i flash etmen lazım. (Note3 ve S4Mini cihazında test ettim. Samsung dışındaki cihazlarda bu dediğim geçerli olmayabilir!!)

Cihazının stock kitkat romu yoksa iki durum olur. Ya cihazına en son çıkan stock rom sürümü kitkattan daha eskidir (bu durumda cm11 e sorunsuzca geçebilir), ya da cihaz direk stock lollipoptan satışa çıkmıştır. E bu cihaza zaten cm11 build edilmez. Geliştiriciler, cihazın ilk android sürümü olan lollipoptan başlar rom yapmaya.
Hocam cihazın fabrika çıkışı 4.2.2 ben direkt olarak 12.1 yükledim tabi unofficial! benim yapmak istediğim 11 yüklemek çünkü telefon ara ara kapanıyor. Yapabilirmiyim yada bu kapanma sorununa bir çözümünüz var mı? Cihaz gt-s 7580

umuturunc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Belki yüklediğin CM12.1 nightly olduğu içindir.
Cihaz kapanıyor mu? Yoksa yeniden mi başlıyor? Bir ara random reboot sorunları vardı CM12.1de ama düzelttiler. Belki sendeki kapanma sorunu yeni bir problemdir ☺
CM11i sorunsuzca flashlayabilirsiniz. (Yedek almayı unutmayın)

gokhan999

Doçent
Reaksiyon puanı
76
Cihaz kapanıyor mu? Yoksa yeniden mi başlıyor? Bir ara random reboot sorunları vardı CM12.1de ama düzelttiler. Belki sendeki kapanma sorunu yeni bir problemdir ☺
Evet bende de aynisi vardi updateden sonra duzeldi.

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Aynen cm 13 ilk gelen telefon :)
şu cyanogen'in işine bak yav! :D hafıza kartı olmayan telefona marsmellow veriyor :) he bir de unutmadan bootloader kilidi hakkın da bana bilgi verirmisin?

hocam nightly ve unofficial olduğu için güncelleme ile düzelmez diye düşünüyorum! kapanıyor mu konusun da şöyle anlatayım cihazın tuş kilidi açma tuşuna basıyorum tepki yok tuş kilidine uzun basıp açılmasını bekliyorum. yedek almamın bir gereği var mı? varsa recovery den mi yedek alayım?

umuturunc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şu cyanogen'in işine bak yav! :D hafıza kartı olmayan telefona marsmellow veriyor :) he bir de unutmadan bootloader kilidi hakkın da bana bilgi verirmisin?

hocam nightly ve unofficial olduğu için güncelleme ile düzelmez diye düşünüyorum! kapanıyor mu konusun da şöyle anlatayım cihazın tuş kilidi açma tuşuna basıyorum tepki yok tuş kilidine uzun basıp açılmasını bekliyorum. yedek almamın bir gereği var mı? varsa recovery den mi yedek alayım?
Eğer elinizde zaten çalışan bir romun yedeği varsa bence tekrar yedek almanıza gerek yok.
Ben her ihtimale karşı hafıza katında cwm ile aldığım yedeği tutuyorum.

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Eğer elinizde zaten çalışan bir romun yedeği varsa bence tekrar yedek almanıza gerek yok.
Ben her ihtimale karşı hafıza katında cwm ile aldığım yedeği tutuyorum.
gerek yok hocam efs yedeğimi aldım zaten şimdi de cm11 indiriyorum

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
hepinizin bildiği gibi android'in emojileri çok kötü:glare: cm'a tema yükleyerek emojileri değiştirebilir miyim? veyahut bu iş için bir xposed modülü var mı?:helpsmilie:

lafabidesi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
motorola atrix için bir fikri olan varmı 4.0.4 var şuan yükseltmem gerek daha önce cynogenmod unofficial-olympus yüklemiştim

lafabidesi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
oradakileri recovery menusunden yüklüyorsun şuan sdcard çalışmıyor bana pc üzerinden kurabileceğim bir icat lazım