Çuvalla Paranız Yoksa Okumayın! - Nvidia Triple SLI

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Birçok oyuncunun hayallerini süsleyen üç grafik kartlı SLI çözümünü test ediyoruz. Eğer gereğinden çok paranız varsa, ısrarla okumanızı tavsiye ediyoruz.

Nvidia, çoklu grafik çözümü olan SLI (Scalable Link Interface, ölçeklenebilir bağlantı arayüzü) teknolojisiyle, kullanıcılara her seviye grafik kartını ikili, üst seviyedeki bazı kartlarla da üçlü olarak tek bir sistemde kullanılmasına imkân veriyor. Tabii, SLI destekli anakartların fiyatları yüksek olduğu ve iki orta düzey kartın performansını rahatça geçen daha ucuz yollu tek bir üst seviye kart her zaman olduğu için, bu çözümler sadece en üst seviyedeki grafik kartlarında tercih ediliyor.

Belki Bir Güncelleme Yolu

Rakip teknoloji olan ATI CrossFire da benzer sebeplerle sadece üst seviyedeki grafik kartlarıyla uygulandığı zaman bir fark yaratabilen bir teknoloji durumunda. Her iki teknolojide de orta seviye çözümler ancak zamanında bu teknolojileri destekleyen üst seviye bir anakart aldıysanız mantıklı bir yükseltme çözümü olabiliyor. Tabii siz güncellemeye karar verene kadar benzer fiyata iki katı performans veren tek bir grafik kartı çıkmadıysa.

Üst Seviyede İşlevsel Olabilir

Ödediğiniz ücrete göre performans değerlendirmesi yaptığımızda çok verimli olmayan çoklu grafik işlemcisi sistemleri, ancak mümkün olan en hızlı sisteme erişmek için kullanıldığında makul hale geliyor. Fiyatları hariç.

kenan_386

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bence 3'lü SLI'a pek gerek yok.Eğer İlle de SLI yapacağım derseniz 2'li SLI yeterleridir.
Zeten 2 ve 3 SLI arasında o kadar da fark yok. :D Bence...

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
çuvalla param yok ama yinede okudum :) maksat bilgisahibi olmak... hehehe

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Kenan_386 haklısın ama yine de performans ve oyun açısından bir fark olabiliyor. Ama aynı zamanda yazıda da belirtildiği üzere ısınma sorunları çok ciddi şekilde fark ettiriyor. Hele de 3lü SLI'da , o yüzden iyi bir anakart ve iyi bir soğutma sistemi olmadan bu işlere kalmışmamak lazım diye düşünüyorum ben ama yapılan testler ve deneyler müthiş olmuş. 4 lü grafik çekirdeği ile yapılacak testleri de bekliyoruz heyecanla. Ayrıca da şu Call of Juarez oyununu da açıkçası 3lü SLI ile oynamak isterdim ;(

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
3 üst model ekran kartı, 1 üst model anakart, iyi bir soğutma sistemi ilk bakışta gerekli donanım. Diğer donanımları da sayarsak gerçekten çuvalla paraya gerek var. :D

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Para olacak ama böyle bi çuval dolusu olmalı ki, bir kısmını böyle bir sisteme harcarken içiniz yanmasın :D :P

xeus10

Doçent
Reaksiyon puanı
0
harbiden orasıda var ben paraya bunun için kıyamam neyse bana p4 big. yetiyo

mutluyum ben 128 mb ekran kartı 512 mb ram 2,40 işlemciyle (çogu oyunu oynayamıyorum :( :( :( :( :( :()

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
başlığın yanına minumum 50 bin ytl yazsan süper olacaktı Berkin abi :D :D

hani olur ya +18 + 21 falan o hesap...

byhck

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Triple SLI'ın 790i ile kullanılmasını geçen ay PC Magazine vermişti. Pek makul bir sistem değil.Isınma sorunları falan bir de o kdar para veriyorsunuz. :( maalesef 2li SLI yada CrossFireX deneyin daha iyi derim.