Cüneyt Çakır ingilizleri fena kızdırdı

Reaksiyon puanı
10,315
hocam bence yakışmamış bu yorumun...

hem izlemedim diyorsun...

hemde "sanırım burnu epey büyümüş olmalı." diyorsun..

"sanırım burnu epey büyümüş olmalı." tabirini türkiyede yönettiği maçlar için kullandım.
Tff yıpranmaması için büyük maçlardan sanırım biraz sakınıyor, küçük anadolu takımlarının maçlarındaysa "elit hakem" forsuyla düdük çaldığı için -eğer dikkat edersen- büyük hatalar yapıyor. türkiyede yönettiği maçlarda son zamanlarda memnun olan kimse yok.

nihayetinde o da bir insandır, ve her insan gibi zaaf gösterebilir, hata yapabilir. geldiği mevki psikolojik olarak kimyasını etkileyebilir, önemli olan kendini toparlaması, bir elazığ maçıyla barcelona maçını aynı standartlar içinde yönetebilecek ruhi olgunluğa erebilmelidir. her iki takım oyuncusuna da aynı nezaket içinde olabilmelidir. zaten Türk takımlarındaki şikayetler de genel olarak bu minval üzredir. verdiği kararlardan çok bu konu tartışılır oldu epeydir. "gitsin o zaman avrupada yönetsin maçlarını" diye serzenişte bulunan anadolu takımının antrenörünün parmak bastığı nokta da bu işte.

yigit35

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kırmızı çok ağır oldu sarı yetebilirdi mourinho'nun biraz işine gelmişte ondan yoksa zor kazanırdı real madrid

Reaksiyon puanı
10,315
Futbol dünyası Cüneyt Çakır’ın kırmızı kartını konuşuyor.. Özellikle İngiliz basını..

Nani-Arbeloa arasında yaşananlar masum bir topa çıkma değil aslında.. Oyunun temposunun çok arttığı, baskıyı yapan Real’in risk aldığı, Manchester’ın geriye çekildiği anlar.. Net şekilde kırmızı kartın doğru olduğunu düşünüyorum.. Çok açık şekilde, FIFA, rakibi sakatlayacak tehlikeli ve şiddetli hareketlerin kırmızı kartla cezalandırılmasını istiyor.. Bu hareket de bunun tam karşılığı..

Nani aynı pozisyonda, yine aynı şekilde Diego Lopez’e girmiş olsaydı ve o taban tam yüzünde ya da boynunda patlasaydı çok daha tehlikeli bir durumla karşılaşabilirdik.. Tüm dünyanın izlediği bir maçta bu kırmızı kartı vermezseniz, bu tip pozisyonlarda tüm futbolcular, rakibi görmedim mazeretini kullanırdı.. Eğer siz Nani’yi, rakibi görmedi, kart yanlış, diye savunursanız futbolcu sağlığını hiçe saymış olursunuz.. Nani ilk andan, tabanı Arbeloa’ya gelene kadar hiçbir şekilde ayağını geri çekme hareketi yapmıyor.. Aksine daha da açıyor.. Ve işin en önemli noktası.. Pozisyonu ağır çekimde bir kez daha seyredin.. Nani’nin tabanı dışında hiçbir noktası Arbeloa’ya temas etmiyor.. Ama o göğsünü tutarak acı içinde kıvranıyor.. Çünkü yaptığı hareketin tam olarak farkında..

Türk basının ve eski hakemlerin birçoğunun Nani’ci olmasını anlıyorum.. O yüzden bu kadar büyük paralara karşın biz buralardayız futbolda, Çakır oralarda.

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
direk kırmızı hatasız, Manchester United ile kontrat yenilemek isteyen Türk Hava Yolları'na başarılar. bu ne alaka sonuçta maçta hata yapmış oyuncu almış kartı

flood_77

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Hakemimizi kollamak lazım hemen herkes adamı bitirdi. Kırmızı karta birşey diyen yok ama Manchester alehindeki penaltıyı niye vermediğini sorguluyorlar. Kart dikkatini dağıttı.

Casio Murat

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Cüneyt çakır kendi durumunu zora soktu..#

180998_491656267560631_2067296668_n.jpg

417646_491656310893960_1964586755_n.jpg

Reaksiyon puanı
10,315
[h=1]Collina'dan Cüneyt Çakır'a: Sarı kartı unuttun[/h]
cuneyt_cakir_collina_kral.jpg

[h=2]Collina, takdir ettiği hakem Cüneyt Çakır'ı kendisini alkışlayan Ferdinand'a sarı kart göstermediğini hatırlattı.[/h]
Manchester United- Real Madrid maçında Nani'ye gösterdiği kırmızı kartla gündeme oturan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'a gözlemcisi Pierluigi Collina'nın 8.2 not verdiği öğrenildi.

"FERDİNAND'A SARI KART VERMEDİN" UYARISI

Milliyet'in haberine göre; başta İngiliz ekibinin menajeri Alex Ferguson olmak üzere Manchester temsilcisinin büyük tepkisini çeken Çakır'ın, kırmızı karttan sonraki yönetimini tatminkar bulan, ancak geliştirilmesi gereken noktaları bulunduğuna dikkat çeken Collina'nın, bitiş düdüğünden sonra kendisini alkışlayarak protesto eden Manchesterli Ferdinand'a sarı kartını göstermeyen FIFA kokartlı hakemi uyardığı da bildirildi.

Dün akşam saatlerinde İstanbul'a gelen Çakır basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

UILENBERG: İKİ TÜRK HAKEMİNİN GÖREV YAPMASI GURUR VERİCİ

EFA Hakem Kurulu üyesi Jaap Uilenberg, iki Türk hakeminin Şampiyonlar ligi ikinci tur rövanş maçlarında görev yapmasının gurur verici olduğunu belirterek,"Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus'un geldiği nokta çok önemlidir. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Üç yıldır UEFA'nın Türkiye'den sorumlu eğitimcisi olarak görev yapan Uilenberg, Salı günü Merkez Hakem Kurulu'na gönderdiği mesajında, "Bundan sonra maçların nasıl gideceğini bilemeyiz. Ancak 2010 yılında aynı hakemler Şampiyonlar Ligi'nde eleme turu maçları yönetirken bugün en üst seviyede görev yapıyorlar. Çakır ve Aydınus'un gösterdiği performansa katkı sağlayan herkesi kutluyorum. Türk hakemliğinin son yıllarda yaptığı müthiş çıkış diğer örnek gösterilebilir" ifadelerini kullandı.

kaynak

İOS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yıl 2013 en başarılı türk hakemini cüneyt çakırı sorgulayanlar var

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Yok artık Ne yapacaklarını şaşırmış bunlar. Sanki şuurları kırmızı kart gördü... Bir kırmızı kart bu kadar şuursuzlaştırır mı bir milleti...

-------------------------------

Çakır'ı polise şikayet ettiler.

Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında hakemin Manchester oyuncusuna kırmızı kart göstermesi üzerine öfkelenen Manchester taraftarı, polise şikayette bulundu.

"FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır'ın Manchester United - Real Madrid karşılaşmasında gösterdiği kırmızı karta sinirlenen bir İngiliz taraftarın polisi arayarak Çakır hakkında şikayette bulunduğu öğrenildi.

Nothingamshire polisi, 18 yaşındaki Manchester taraftarının, Manchester United ve Real Madrid maçında Türk hakem Cüneyt Çakır'ın gösterdiği kırmızı kartı ''suç'' olarak değerlendirip şikayette bulunduğunu bildirdi."

ALINTI - MYNET

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Adam 8.2 puan aldı. Hala konuşuyorlar.

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Bizim millet kadar değişik bir millet yok. Başka bir kelime yazardım ama ağır olur. Tek başarılı hakemimize arka çıkmıyoruz, sürekli eleştiriyoruz. İngilizler ve bizden başka da eleştiren yok. UEFA memnun, Collina memnun. Neyin derdindesini siz !

somagiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Hani Erman Hoca bir faul pozisyonunu yorumlarken: ''yok yok burada faul maul yok, bu resmen adam öldürmeye teşebbüs'' diye bir yorumu vardı, Nani resmen kramponun tabanı ile ki demir çivilidir Arbeloa'nın kaburgalarına geçirmiş, daha neyi tartışıyorlar gerçekten anlamıyorum...

mapii

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Alex Ferguson 'a bakıyorumda emeklilik öncesi dünyayı fethedeceğini planlamış. Ama hayat bu. Cem Yılmazın dediği gibi , hayat ona son şakasını yaptı ..

SARKAT

Profesör
Reaksiyon puanı
68
İyice mortingen olmuşlar.

kade38

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ingilizler çok kızmışlar. buz lazım soğutmak için...

flood_77

Profesör
Reaksiyon puanı
4
aynen ben de katılıyorum. Penaltıyı kaçırdı ama stresten göremedi heralde.