CUDA ve PhysX Dize Geliyor

Bu konuyu okuyanlar

Frostban3

Müdavim
Katılım
10 Eylül 2008
Mesajlar
1,133
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Nvidia, ekran kartlarında devrim niteliğindeki iki özelliği dizüstü bilgisayarlara getiriyor. Peki eski dizüstünüz bu teknolojileri kullanabilecek mi?

Nvidia, yeni driverı ile video işleme konusunda bilgisayarlarda devrim sayılabilecek olan yeni teknoloji CUDA ile oyunlardaki gerçekçiliği katlayan PhysX'in artık dizüstü bilgisayarlarda da kullanılabileceğini açıkladı. Masaüstü bilgisayarlardaki güçlü ekran kartlarıyla bile PhysX açılınca fps düşmesi sıkıntısı yaşanırken, dizüstü bilgisayarların ne hale geleceği bilinmez. Fakat CUDA'nın video çevirilerinde fazlasıyla iş göreceği kesin. Henüz beta seviyesinde olan yeni sürücüleri yüklemek için buraya tıklayın. İsterseniz tam sürümünü indirmek için yılbaşını da bekleyebilirsiniz.

:: CUDA ve PhysX sizce dize gelmeli mi?

Bilgi için: Nvidia
SDN - http://shiftdelete.net
Yazan: Ruşen Göbel
 

orcnd

Müdavim
Katılım
13 Ekim 2008
Mesajlar
6,394
Reaksiyon puanı
255
Puanları
63
kesinlikle gelmeli özellikle cuda çok iyi düşünülmüş bir sistem. beta driver'ları gerçekden sorunlu açtığım uygulamalar sık sık çöktü fakat çalıştıkları süre içinde bile hızı gözle görülür şekilde farkedebiliyorsunuz.
en basitinden md5 hash çözme programı ile yaptığım denemede 6 karakterli bir şifrenin hash'ini cuda'sız 45 dakikada, cuda ile 12 dakikada çözdü. bununla beraber adobe photoshop cs4'de cuda desteği vereceğini açıklamıştı.
 
Üst