Yardım cs2 zaman geçtikçe fps düşüyor

serifardaw

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Sistemim:
İ3 8100
Rx550 4gb
8gb ram
256gb ssd
Bu sorunu sadece cs2 de yaşıyorum düşük ayarlarda oyunu oynarken zaman geçtikçe fps düşüyor ilk girdiğimde 130-150fps iken 10 dakika sonra 100 lere düşüyor 20-30 dakika sonra 80 lere 1 saat sonra falan 50-60 lara düşüyor ekran kartı sıcaklığı ortalama 75 derece oynarken ve daha öncesinde radeon software programı cs2 oyununu görmüyordu performans ayarı yapılmıyordu fps yerinde N/A yazıyordu diğer oyunları görüyordu sonradan cs2 yi oradan kaldırıp program dosyalarından steam dosyasının içinden cs2 exe yi ekledim öyle görmeye başladı bunla bir alakası var mıdır yoksa bilgisayar sıcaklığından falan mı kaynaklı kasamda hiç fan yok sadece işlemcinin üstünde stok soğutucu ve ekran kartının fanı var harici bir fan yok kasada

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,144
i3 işlemci bu oyunda sıkıntı yapıyor. Kilitlenme sorunları da hep i3 işlemcilerde oluyor. Hala düzeltemediler ve düzelecek gibi de durmuyor.

atakdomain

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yüksek ihtimalle kullandığınız CPU'dan kaynaklı bir durum.
CS2 ağırlıklı olarak işlemci tüketen ve ihtiyaç duyuan bir oyun ancak son zamanlarda gelen animasyonlarla birlikte ekran kartının önemi de bir tık daha artmış durumda.
Bu nedenle yapabiliyorsanız İşlemcinizi İ5 serisine geçirmenizi önermekteyiz.
Eğer yapmanız mümkün ise kesinlikle sisteminizi satıp işlemcisi güçlü bir bilgisayar ile ARC serisi ekran kartlarına geçiş yapabilirsiniz.
Harici olarak oyun ayarlarını düşürüp ekran kartınırızı performans moduna alıp, Windows'da bulunan temel ayarları da performansı maksimize etmek için kullanabilirsiniz ancak 6-12 ay sonra oyun muhtemelen bu tür sistemlerde 60 FPS verecek kıvama gelecek gibi gözüküyor.

Sefa Akbudak

Asistan
Yönetici
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
81
Hocam sistemin pek güncel değil. Oyun da sürekli güncelleme alıyor Şuanki sisteminizi satıp üzerine biraz koyup iyi birşeyler alabilirsiniz. Bilgisayarlarda metal yorgunluğu çok çabk gerçekleşiyor.