CS:GO Açılmama sorunu

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
anladim sağolun ama hani cfg overclock vs. falan fazla alamaz miyim 75 hz monitörüm var
overlock yapmanız o işlemci ile biraz sıkıntılı bi işlem cfg lerle fln dediğim gibi 80 90 alırsınız ki 75hz monitörünüz var 65 70 fps bile almanız size kasmadan ve akıcı bi oyun sergilicektir
Mesaj otomatik birleştirildi:

mesela ben laptopumda 120 130 fps alıyorum cs go da ama laptopumun monitörü 60hz olduğu için 60 fps ile 120 fps arasında fark olsada çok hissettirmiyor

strafetrick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
overlock yapmanız o işlemci ile biraz sıkıntılı bi işlem cfg lerle fln dediğim gibi 80 90 alırsınız ki 75hz monitörünüz var 65 70 fps bile almanız size kasmadan ve akıcı bi oyun sergilicektir
anladım hocam o zaman ekran kartını yarın alıp takıyorum sonuçları yazarım ve bu arada birsey daha danışayım ben bu onboard ekran kartına pcnin raminden ram vermiştim performansi artsın diye youtubeden bakip şimdi harici ekran kartı aldım yaptığım bu işlemden dolayi ram boş yere harcanır mı

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
anladım hocam o zaman ekran kartını yarın alıp takıyorum sonuçları yazarım ve bu arada birsey daha danışayım ben bu onboard ekran kartına pcnin raminden ram vermiştim performansi artsın diye youtubeden bakip şimdi harici ekran kartı aldım yaptığım bu işlemden dolayi ram boş yere harcanır mı
ekran kartını taktığın zaman onboard ekran kartı devre dışı kalıcak sıkıntı olmaz

eğer 2.el alıcaksan önce mutlaka kontrol etmelisin

strafetrick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
ekran kartını taktığın zaman onboard ekran kartı devre dışı kalıcak sıkıntı olmaz

eğer 2.el alıcaksan önce mutlaka kontrol etmelisin
anladım hocam çok sağolun onboard ekran kartı cidden pişmanlik minecraftda bile 30 fps aliyordum

strafetrick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
bende onboard kullanıyorum ama yeni nesil olduğu için bana yetiyor
anladım ama onboard cs falan açmiyordur herhalde bir şeyler daha sorayım sizi kaçırmadan :)
benim monitör vga hdmi to vga dönüştürücü fps kaybı yaşatır mı veya 60hz ye düşer mi
benim anakartım gddr5 ekrankartı destekliyor değil mi?

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
anladım ama onboard cs falan açmiyordur herhalde bir şeyler daha sorayım sizi kaçırmadan :)
benim monitör vga hdmi to vga dönüştürücü fps kaybı yaşatır mı veya 60hz ye düşer mi
benim anakartım gddr5 ekrankartı destekliyor değil mi?
hayır benim onboard erkran kartım gta 5 i bil e rahat açıyor.dönüştürücü fps kaybı yaşatmaz ama ekran kartlarında dönüüştürücü kullanılıyormu bilmiyorum.ekran kartı anakartında herhangi bir sıkıntı çıkarmaz. bu arada psu un kaç wattı? sormayı unuttum

ekran kartından tam verim için 350w psu yeterde artar bile .ki sendede tahmin ediyorum 400w vardır

eğer takmayı bilmiyorsanız kesinlikle youtubedan yardım alın. anakrtın veya ekran kartının başıbna bişey gelmesin.ve plastik eldiven takın işlemi yaparken veya yapmadan önce toprağa dokunun

Son düzenleme:

strafetrick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
hayır benim onboard erkran kartım gta 5 i bil e rahat açıyor.dönüştürücü fps kaybı yaşatmaz ama ekran kartlarında dönüüştürücü kullanılıyormu bilmiyorum.ekran kartı anakartında herhangi bir sıkıntı çıkarmaz. bu arada psu un kaç wattı? sormayı unuttum

ekran kartından tam verim için 350w psu yeterde artar bile .ki sendede tahmin ediyorum 400w vardır

eğer takmayı bilmiyorsanız kesinlikle youtubedan yardım alın. anakrtın veya ekran kartının başıbna bişey gelmesin.ve plastik eldiven takın işlemi yaparken veya yapmadan önce toprağa dokunun
vay oyle bi onboard ekran kartı var mıymış demek ki anakartınız çok iyi

eyvah benim psu 230w

vay oyle bi onboard ekran kartı var mıymış demek ki anakartınız çok iyi

eyvah benim psu 230w
max 270w yazıyor

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
Hmm bi watt değerlerine bakayım geliyorum

Tam yükte 85w çekiyor ekran kartı işlemcinizde 80w çekse anakartta 15w tm sınırda yetiyor gibi

Son düzenleme:

strafetrick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Hmm bi watt değerlerine bakayım geliyorum

Tam yükte 85w çekiyor ekran kartı işlemcinizde 80w çekse anakartta 15w tm sınırda yetiyor gibi
anladım yani sıkıntı çıkarmaz değil mi o kadar şey yanmaz değil mi

yani ben burdan en kötü senaryoyla nasıl çıkarım

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031

yani ben burdan en kötü senaryoyla nasıl çıkarım
Her hangi bi sıkıntı olacağını sanmıyorum ama garanti veremem ve sorumluluu üstlenrmem. İnternetten baktım detaylı bi şekilde araştrdım 250w psu da gt1030 bile çalışıyor darboğazda yaşamazsınız işlem ciniz için en iyi tercihlerden biri bu ekran kartı

strafetrick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Her hangi bi sıkıntı olacağını sanmıyorum ama garanti veremem ve sorumluluu üstlenrmem. İnternetten baktım detaylı bi şekilde araştrdım 250w psu da gt1030 bile çalışıyor darboğazda yaşamazsınız işlem ciniz için en iyi tercihlerden biri bu ekran kartı
ekran kartından yana sıkıntım yok işlemcimle harika olucaklar da yani şey olur mu diyelim ki bi ihtimal çok yetersiz geldi psu ekran kartı veyahut anakart yanabilir mi kendi şartelini atıp kendini durdurur mu yoksa zarar verir mi psu yansın sıkıntı olmaz madem yanıyor yenisini alıcağız ama içindekileri yakar mı yani ekran kartını yakarsa eğer ben satarım bu bilgisayarı bunla mı uğraşıcam

size sorumluluk vermiyorum sonuçta ben yapıcam

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
ekran kartından yana sıkıntım yok işlemcimle harika olucaklar da yani şey olur mu diyelim ki bi ihtimal çok yetersiz geldi psu ekran kartı veyahut anakart yanabilir mi kendi şartelini atıp kendini durdurur mu yoksa zarar verir mi psu yansın sıkıntı olmaz madem yanıyor yenisini alıcağız ama içindekileri yakar mı yani ekran kartını yakarsa eğer ben satarım bu bilgisayarı bunla mı uğraşıcam

size sorumluluk vermiyorum sonuçta ben yapıcam
Yancağını hiç sanmıyorum zaten yetmezse sistem yeniden başlatır kendini

strafetrick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
usta bir baktım power supply fiyatlarına temiz 2. el bi psu buldum 360w alıyım mı yeterli olur mu aklımda kalmasını istemiyorum

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
2. El psu pek önermem ama almışken 400w al aralarında 20 tl fln oynar birde 400w psu bulursan markasını söyle alınmıcak psu lar var çünkü

strafetrick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
2. El psu pek önermem ama almışken 400w al aralarında 20 tl fln oynar birde 400w psu bulursan markasını söyle alınmıcak psu lar var çünkü
usta para olsa hemen alırım de işte günümüz herşey pahalı o dediğim 360w Bien marka

şimdi internette bir site bulup sistemimi girdim bana 300w %93 load dedi yani 300w bir psu ya yüzde 93 yüklenme yapıyormuş sistemim

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
Ekran kartı eski olduğu için fazla hüç tüketiyor oyunda bir süre geçirdikten sonra reset atabilir bilgisayarın psu dan kaynaklı

Çünkü çoğu karta göre anormal derecede güç tüketiyor hem anakartın slotundan hemde 6 pin psu girişinden güç alıyor

@İsimyok0808

hocam psu konusunuda yardımcı olurmusunuz​

Son düzenleme:

strafetrick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
anladım hocam b
Ekran kartı eski olduğu için fazla hüç tüketiyor oyunda bir süre geçirdikten sonra reset atabilir bilgisayarın psu dan kaynaklı

Çünkü çoğu karta göre anormal derecede güç tüketiyor hem anakartın slotundan hemde 6 pin psu girişinden güç alıyor

@İsimyok0808

hocam psu konusunuda yardımcı olurmusunuz​

anladım hocam o zaman ben alıp ekran kartını bi deniyorum hiç açılmazsa zorunlu psu alıcam eğer açılırsa ve sıkıntı olmazsa ilerde alıcam psu eğer açıp yakarsa bütün pc'yi çöpe veya letgoya atıyorum

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
dostum ekran kartını değiştirmeye ne dersin eğer almadıysan

anladım hocam b

anladım hocam o zaman ben alıp ekran kartını bi deniyorum hiç açılmazsa zorunlu psu alıcam eğer açılırsa ve sıkıntı olmazsa ilerde alıcam psu eğer açıp yakarsa bütün pc'yi çöpe veya letgoya atıyorum
pc açılır açılmasını ama yük bindiğinde yeniden başlar pc

strafetrick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
anladım umarım bir sorun çıkmaz malum her şey pahalı
evet inşallah zahmetime elden çıkardıklarıma değer sağolun buraya yazarım tekrar

anladım umarım bir sorun çıkmaz malum her şey pahalı
alacağım ekran kartının max 172w çektiğini işlemcimin de max 95w çektiğini öğrendim başka hangi parça böyle yüksek güç çeker?

Son düzenleme:

strafetrick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
merhabalar aldım taktım kullanıyorum şu anda bir sıkıntısı yok ekranda sanki böyle az birşey karıncalanma var gibi çok göze batmıyor ve idare eder benim vga monitörden kaynaklı. Fps konusuna gelirsek cs:go mapten mapa değişiyor ama ortalama 90-200 beklemediğim bir sonuçtu çok sevindim. belki oynayan arkadaşlar vardır denemiş oldum minecraft full ayarlarda 16 chunk bir sürü mod yüklü 400-500 fps. daha denemediğim oyunlar var bakalım nolucak ama sanırım işlemci kaynaklı dosya yöneticisi vs. arada donuyor sorunuz varsa yanıtlıyım

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
merhabalar aldım taktım kullanıyorum şu anda bir sıkıntısı yok ekranda sanki böyle az birşey karıncalanma var gibi çok göze batmıyor ve idare eder benim vga monitörden kaynaklı. Fps konusuna gelirsek cs:go mapten mapa değişiyor ama ortalama 90-200 beklemediğim bir sonuçtu çok sevindim. belki oynayan arkadaşlar vardır denemiş oldum minecraft full ayarlarda 16 chunk bir sürü mod yüklü 400-500 fps. daha denemediğim oyunlar var bakalım nolucak ama sanırım işlemci kaynaklı dosya yöneticisi vs. arada donuyor sorunuz varsa yanıtlıyım
Çok sevindim adına ama genede çok zorlamamaya çalış bilgisayarı gta5 flnda çrahat oynarsın

Çok sevindim adına ama genede çok zorlamamaya çalış bilgisayarı gta5 flnda çrahat oynarsın
ilerde durumun olunca daha güçlü bi psu alarak 2 3 yıl daha rahatça kullanabilirsiniz hatta psu yüksellttiğin zaman fps değerlerin çok az da olsa artar

Son düzenleme:

strafetrick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21

ilerde durumun olunca daha güçlü bi psu alarak 2 3 yıl daha rahatça kullanabilirsiniz hatta psu yüksellttiğin zaman fps değerlerin çok az da olsa artar
430w psu aldım ilerde yükseltmem gerekir mi monitör ve işlemci yükseltmeyi düşünüyordum

strafetrick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Psu aldıysan tabi gerek yok ben almadın sandım
430w psu aldım elektronikçiden 100 tlye VALX marka internetten araştırdım biraz kullananlar şey yazmış bu psu MAX 430w yani normalde 400w falan yazmışlar yeterli değil mi sistemim için yanmasından korkmalı mıyım?