Cryptolocker Muhtemelen Çözüldü;

jexer34

Öğrenci
Katılım
2 Temmuz 2015
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Cryptolocker virüsü ile ilgili olarak halen çözüme ulaşamayan biri var ise bana , farketmeksizin ancak uzantısı .encrypted olan bir dosya gönderiniz. Eğer çözersem çözüme ulaşmış oluruz. herhangi bir dosya lütfen gönderiniz deneyelim.
 

celalettinaktas

Doçent
Katılım
22 Şubat 2014
Mesajlar
650
Reaksiyon puanı
34
Puanları
28
Elimde 4000 tane dosya var hocam video dahil. İstediğini gönderebilirim😆
 

snowdrop

Asistan
Katılım
10 Mayıs 2006
Mesajlar
102
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
bendeki ofis dosyalarının sonuna ccc eklemiş . bu nedir?
 

JBoND

Asistan
Katılım
20 Nisan 2008
Mesajlar
324
Reaksiyon puanı
9
Puanları
18
Kendini sürekli yenilediği için virüs programının gözünden kaçması muhtemel bir durum. Sorun bulaşması değil dosyaları 2048bit şifrelemesi ve karşılığında fidye istemesi. Yedekleriniz var ise sorun yok ama yoksa özellikle benim gibi iş bilgisayarına bulaşmışsa fidyeyi ödemekten başka çare kalmıyor. Bitcoin türünden yapılan fidye ile 1045TL ödenerek hesabı anında gösteriyor ve virüsün ekranında ödeme yapılmıştır butonuna tıklandığında hemen ödemeyi anında teyit ediyor. Ödedim ve indirilen program ile şifre çözüldü. Sürekli kendini güncellemesi tanınma ihtimalini çok çok zayıflatıyor ve şifreleme algoritmasını her seferinde değiştirilmesi kırılmasını imkansız hale getiriyor.

Birçok yurt dışı kaynaklı forum ve makaleleri okudum ve fidyenin bir ihtimal çözüm olacağını öğrendim. Ödeme yapıldıktan sonra çözüme kavuşamayanlar da olmuş. Tarif ettiği yolları izleyerek yaptım ve decrypter geldi çalıştı ve bitti. Fidye aşamasındaki bütün işlemleri kaydettim ve bilişim suçu olarak suç duyurusunda bulunacağım.

Uzun lafın kısası çözülmesi imkansız, anti-virüs ve anti-malware programlarını sürekli veritabanı ve uygulama olarak güncel tutun.
 
Üst