CryEngine 3 ile oyun yapıyoruz gönüllü 3d modellemeci aranıyor

hasann67

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba biz gönüllü olarak toplanmış bir grubuz.Kendimize Ninova games ismini verdik ve CryEnigne 3 ile oyun yapımına başladık.buda videomuz:

[video=youtube;eWONSsTFEVI]http://www.youtube.com/watch?fea ... edded&v=eWONSsTFEVI[/video]

Daha beta aşamasında haritayı yapıyoruz.Yalnız modelleme konusunda biraz eksiğmiz var.Bu konuda bize yardımcı olabilecek gönüllü kişiler arıyoruz.Şu anda 23 kişiyiz

Modellenecekler:silah,bina ve karakter

bu alanda özellükle sketchup 3dsmax vb CryEngine 3 ile uyumlu çalışabilecek programlarda bilgili ve bize yardım edebilecek kişiler arıyoruz.

bu işe katkıda bulunmak isteyen kişiler bana Ö.M yolu ile ulaşsınlar.

danceinthedark

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ah valla hocam o kadar yardım etmek isterdim ki ama malesef bu konularda hiçbir fikrim yok

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Öncelikle başarılar dilerim. Bende bir dönem CryEngine ile uğraştım. Ancak CryEngine için model işlerini yürütebilecek, Cryengine için model yapabilecek birilerini buradan bulmanız zor. Modelleri yaparken 3ds max gibi profesyonel yazılım kullanması lazım. Yaptığı modellerin kaplamalarını cryshader olarak tam ayar yapması gerekiyor. Ayrıca Cryengine fiziği o kadar hassas ki modeldeki kaplama tüm modeli mahvedebiliyor. Bu yüzden model yapan kişi muhakkak CryEngine denemiş, nasıl bir oyun motoruna model yaptığının farkında olmalı. Size tavsiyem ekibinizde ingilizcesi düzgün olan birisi CryEngine forumuna ayrıntılı bir konu açsın. Ancak o tip forumlardan kişiler bulabilirsiniz.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Oğlum da bu aralar cryengine3 ile oyunlar hazırlıyor. Hatta bir ara internet üzerinden online oynanan bir oyun için sahneler vs. hazırlamıştı. Burada etiketleyeyim ilgilenmek isterse sana pm ile ulaşsın.
[MENTION=321631]H-sa[/MENTION]

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Maalesef yardımcı olmayacağım ama hayatında başarılar. :thumbup1:

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Çanakkale Savaşı, Osmanlı İmparatorluğu falan. Böyle yapılan bi kaç oyun daha vardı onlar noldu peki ?

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Çanakkale Savaşı, Osmanlı İmparatorluğu falan. Böyle yapılan bi kaç oyun daha vardı onlar noldu peki ?

Çanakkale savaşı olarak Boğaz harbi, Osmanlı İmparatorluğu olarak Civilization of Ottoman var. ikisinden de ses seda yok.Ne iptal oldu nede ilerleme ilan edildi. Ama hatrı sayılır Türk yapım oyun olarak Mount and blade serisi var sadece.

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
evet. hepsini öyle böyle oynadım. bi yerden sonra bir manası kalmıyor. görüntü tatmin edici değil. senaryo zaten garip.

Zevk meselesi tabi. Bu sene Mount and Blade Bannerlord çıkacak. İnş. Daha iyiye gidecek seri.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Çalışmalarınızda başarılar.. Anlasam yardımımı eksik etmezdim..

W1ncHesTeR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
CryEngine 3 oyun motorunu satın mı aldınız ? Almadıysanız hiç bulaşmayın crackli program ile oyun yapmanız büyük hata olur ki CryEngine ile uğraşmak bana biraz gereksiz geldi.Bunun yerine Unity3D Free Version ile çalışın.Motorun kullandığı programlama dili ise C#'tır ve motorun kullandığı derleyici Monodevelop'tur şimdi ki ismi ile Xamarin.3DsMax ile modelleyip Unity3D'ye atarsınız modelleri.Unity3D,3DsMax ve C# dersleri e-kitapları internette mevcuttur veya isterseniz ekleyebilirim bunun haricinde Xamarin,Visual Studio'ya benzer.Kısaca sadece modellemeyle bitmiyor olay 10 kişilik bir ekip ile iyi bir iş çıkartılabilir.Örneğin; Amnesia the Dark Descent.Fazla uzattım galiba iyi akşamlar.

hasann67

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
CryEngine 3 oyun motorunu satın mı aldınız ? Almadıysanız hiç bulaşmayın crackli program ile oyun yapmanız büyük hata olur ki CryEngine ile uğraşmak bana biraz gereksiz geldi.Bunun yerine Unity3D Free Version ile çalışın.Motorun kullandığı programlama dili ise C#'tır ve motorun kullandığı derleyici Monodevelop'tur şimdi ki ismi ile Xamarin.3DsMax ile modelleyip Unity3D'ye atarsınız modelleri.Unity3D,3DsMax ve C# dersleri e-kitapları internette mevcuttur veya isterseniz ekleyebilirim bunun haricinde Xamarin,Visual Studio'ya benzer.Kısaca sadece modellemeyle bitmiyor olay 10 kişilik bir ekip ile iyi bir iş çıkartılabilir.Örneğin; Amnesia the Dark Descent.Fazla uzattım galiba iyi akşamlar.

Hayır oyun motorunu satın almadık,http://mycryengine.com/ bu siteden indirebilirsiniz,lisans işini de anlatayım 3 tür lisans var;standart,indie,commecrial.Standart kendin yap kendin oyna hesabı,indie (bizim yaptığımız) oyunu yap istersen ufak bir miktara sat(crytek %20 alır crytek ile görüşmede bu oran artabilirde azalabilirde) veya bedava dağıt,commecrial ise milyonlarca satacak oyunlar için (snıper ghost warrior 2). Biz oyunu bedava dağıtacağız,yani indie oluyor.Cryengine 3 ün kullandığı dil lua dır.Yapay zeka yı falan c# gibi dillerle yapmamız lazım.Cryengine 3 içinde bulunan flowgraph adlı özellik sayesinde kodlamayı bir nebze olsun hafiflyetiyor,yani en azından şuraya git, oyuncu buraya geldiğinde şu animasyonu oynat gibi işlevler yapabiliyor.Şu anda geldiğmiz nokta karakter animasyon,silah animasyon ve bunların scriptleri grupta bunları yapabilecek elemanlar var,ama animasyoları yapmak zor geliyor .diğerleride az çok uğraşıyor.yani buraya kadar gelmişken motoru değiştirmek biraz akılsızca olur.Yani okadar emeği silmek, baştan yapmak kimse istemez

kralgt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hertürlü yardımcı olabilirim.Sketchup ve cryengine ile ilgili bilgim fazla çizim konusunda her türlü yardımda bulunabilirim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Cok Ben CryEngine3 ü bilmem ama SketchUp Hakkında Modellemeleri cok Iyı Yaparim istiyorsaniz Size Skype faccebook tel no msn verebilirim