Soru ⚔️ Hangi Taraf Kazanır? iOS vs Android

Ap Yazılım

Forum ♥ SDN
Yönetici
Reaksiyon puanı
86
iOS mu Android mi? Sizce hangisi daha iyi? Kendi deneyimlerinize dayanarak hangi tarafı tercih ediyorsunuz? Avantajları, dezavantajları ve yaşadığınız tecrübelerle düşüncelerinizi paylaşın!

Tercihim : Ben android seviyorum uzun zamandırda kullanıyorum Apple ürünlerine bir türlü ısınamıyorum. Nedense bana kullanışsız geliyor sanki android daha çok özellik sunuyor

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,405
Benim gördüğüm kadarıyla herkes gösteriş amaçlı Apple ürün kullanıyor. Kendilerini zengin gösterme amaçlı felan.

Ama kullanışlılık konusunda Android demeyelim de Linux yine Linuxtur :)
Android google'ın Linuxu başka tür isimlendirimliş hali.

İstediğimiz gibi türlü türlü programlarla özelleştirilebilir olması ondan kaynaklı. :D
He birde istenilen bilgisayardan dosya aktarımı felan yapılırken sıkıntı çıkarmaması benim için önemli.

Zengin olmayan Tanıdıklarım var zengin adamlarla iş felan yapıyorlar. Adam bana diyor ki onların yanında Cebimden Apple ürün çıkarmasam bana iş vermezler anında seviyyemiz iner.

İnsanın ilk giydiklerine, sonra telefonuna, sonra arabasına dikkat ediyorlar. Eğer zengin gibi görünürsen ne kadar para istersen söylersin ve paranı tamamıyla alırsın.
Fakir gibi görünürsen seni süründürürler Söylediğin parayı keserler, indirirler ölücüler gibi üstüne üstlük bide 3-4 yıl para arkasıyca koşarsın ama alamazsın.

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,446
@Görkem Say demiş ki.
Arkadaslar herkes iPhone'dan nefret, ta ki kullanana kadar :) Apple mal satmaz, deneyim satar. Bir markanin amiral gemisi seviyesindeki cihazlari duzenli olarak her yil cok satiyorsa kullanicilarin gozu kor diyemezsiniz. Kesinlikle İOS. ♥️

draktepe

Asistan
Reaksiyon puanı
172
Bu tarz sistemlerde ilk iki ekip kazanır. 3. ve diğerleri kaybeder. Kural hep böyle işler. İos ve android neleri sildi hepimiz gördük. symbianlar, blackberry oslar yalan oldu. Belki ileride başka işletim sistemi başka cihazlar çıkar çıkar ikisini de siler. İzleyip göreceğiz.
Android vs. İos a gelirsek 2 sininde artı ve eksileri mevcut. b3nim tercihim ise, evde tüm apple cihazlar olduğu halde telefon olarak samsung u tercih ediyorum. Hem de 2 telefonun 2 si de samsung.
Fold 6 yı iş için tercih ediyorum. Flip 5 i özel hat için kullanıyorum.

xacn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
iOS mu Android mi? Sizce hangisi daha iyi? Kendi deneyimlerinize dayanarak hangi tarafı tercih ediyorsunuz? Avantajları, dezavantajları ve yaşadığınız tecrübelerle düşüncelerinizi paylaşın!

Tercihim : Ben android seviyorum uzun zamandırda kullanıyorum Apple ürünlerine bir türlü ısınamıyorum. Nedense bana kullanışsız geliyor sanki android daha çok özellik sunuyor
Apple kapalı kutu, Android ise açık dünya.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,405
Son dönemlerde dikkat ediyorum Android cihazlar teknolojik çeşitlilik olarak daha hızlı gelişiyorlar ama Apple yerinde sayıyor.
İnatlaşmak iyidir de, herşeyi elinin tersiyle itmek iyi değildir. Sanki kendini dört duvar arasına hapsetmiş gibi olursun. Delik açılır arada delikten dışarıyı seyredersin.

Android telefonlarla gelen ammmaaaaa Apple`da olmayan teknolojiler.
Geleceği açık teknolojiler hani.

1 ------------- Katlanabilir ekran teknolojisi.
HuaWei artık 3 e katlamış ama Apple yoooo biz yaparsak Androidden kopyaladılar derlerrrr

huawei-mate-xt-ultimate-44.jpg

2 -------------- Dokunmatik kalem. Teknoloji demeyelim de bir özellik
Apple telefon + Tablet cihazlarının dahiline inatla dokunmatik kalem koymaması.
En azından Foto veya 3D işlerle çalışanlar İ-Pad Tablet modellerin çoğunu kullanıyor.
Sırf bunun için İpad cihazdan çıkarılabilen kalem olmalıydı.

samsung-galaxy-s24-ultra-5g-sm-s928-0.jpg
lg-stylus-2-plus-1.jpg

3 --------- SD kart teknolojisi Yedek bellek can kurtarır.
İ`phone çıktığı günden şimdiye kadar hafızası yetersiz olsa bile telefonlarının hiçbirinde SD kart desteği vermedi. Kullanıcıların çoğunun her zaman kendisiyle taşıdığı Bir tane olsa bile Harici Harddiskleri olduğunu görmüşümdür
+ olarak bellekten telefona telefondan belleğe taşınılan resim video müzik veya belgelerin çoğunun telefonda oynatılması 1 zülüm. Sakın bana masallarla gelmeyiniz.

30.jpg

4 ---------------Kaydırılabilen kasalar+ Kasa içinden yukarı kayan kameralar. Oysaki ne güzel telefonlar yapılır.
Apple hiç bir ürününde değişik tasarım diye sunabileceği kaydırılan kasalı veya kaydırılan kameralı telefon üretmedi. Veya üretemedi.
blackberry-priv-5.jpg
lg-wing-0.jpg
asus-zenfone7-pro-zs670ks-zs671ks-2.jpg

5 ---------- Görünmez selfie kamera teknolojisi. Ekran altı gizli kamera

"""AyooLLLLL selfi biraz kötü çekiyor""""" sözünü Apple kendine yediremez zannimce. O yuzden bu teknolojinin altına girmezler.
zte-axon-40-ultra-1.jpg
zte-nubia-z70-ultra-1.jpg

6 --------------Ultra fast charging teknolojisi.
Yaaa Zte kadar bile olamadı. Adamlar 165W hızında şarj olan cihaz yaptılar. 100% şarjı 16 dakikada tamamlıyor. Apple kullanıcılarının populer bahanesi """ Amaan zaten uyuduğumda şarja takarım, Uyandığımda çıkarırım beni ilgilendirmez """"
Oysaki arka cebinde Powerbank taşıyordur.

Screenshot from 2025-01-09 00-59-58.png

7 ------- Ekran yenileme hızı teknolojisi
Misal - android kardeşimiz Sharp Aquos Zero2 modeli 2020 Mayısda 240HZ ekranla sahaya çıkarken Apple`cılar hala 120HZ ekran İphone 13 Pro modelinin yolunu bekliyordular o da 2021, September 24 tarihinde piyasaya çıktı
🤣 🤣 🤣

Screenshot from 2025-01-09 01-18-25.png

Daha da eklemek isteyen varsa eklesin. Benim uykum geldi başka yenilikçi teknolojileri unuttuysam affola.

Son düzenleme: