Creative Sound Blaster Play! - USB Ses Kartı

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Türkiye'de İlk! Ses sistemleri konusunda deneyimli üretici Creative, harici ses kartlarına bir yenisini ekliyor. Sound Blaster Play'i herkesten önce görün!

Creative, Sound Blaster markasıyla ses kartı ilk icat edildiğinden bu yana dijital ses ürünleri üreten bir marka. Ses kartları, müzik çalarlar gibi sürekli küçülüyor. Bu şekilde gittikçe küçülen harici ses kartları usunca bir süredir USB'den doğrudan bağlanıyor. Geçtiğimiz aylarda dünyada duyurulmadan önce inceleme fırsatı bulduğumuz X-Fi Go! ürününün çok daha ekonomik ve basit bir ürün olan Sound Blaster Play! tek bir USB bağlantısıyla size temiz ve güçlü ses verebiliyor. Üzerinde sadece bir mikrofon ve kulaklık/hoparlör bağlantısı olan Sound Blaster Play! gördüğümüz kadarıyla dünyanın bazı yerlerinde satışa sunulmuş durumda.

Bilgi için: Creative
Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net

Stone

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Gerçekten Şaşırtıcı bi boyutu var Helal olsun adamlara , Teşekkürler haber için Berkin bi icadla ilgili video inceleme falan yapacakmısınız ?

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Güzel ama 5+1 i bağlayamayız sanırım. Ben ses kartı alacağım ama bu bana yetmez sanırım.

Reaksiyon puanı
2,148

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Arkadaşlar ben bundan almayı düşünüyorum, Logitech S200 2.1 hoparlörüm var.
Bu ses kartı benim hoparlörümde güzel ses verir mi? Ve bunun fiyatı nedir netten baktım fiyatlar 50 ile 30 arası. Netten alışveriş yapmıyorum, mağazalarda da fiyat bu şekilde midir?

http://www.akakce.com/ses-karti/en-ucuz-creative-soundblaster-play-usb-harici-fiyati,022509.html

Ve ubuntu driveri var mıdır?

http://www.vatanbilgisayar.com/crea...-usb-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=37094

Bunu tavsiye ederim :)

Reaksiyon puanı
2,148
Ama MirAge aralarında çok fiyat farkı var, Sound blaster benim hoparloru kaldırıyorsa eğer fazlasında gözüm yok :)

Yok eğer kaldırmıyorsa normal slota takılanlardan bi tavsiye alayım daha ucuzlarından :)

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Ama MirAge aralarında çok fiyat farkı var, Sound blaster benim hoparloru kaldırıyorsa eğer fazlasında gözüm yok :)

Yok eğer kaldırmıyorsa normal slota takılanlardan bi tavsiye alayım daha ucuzlarından :)

2 katcık :P Kaldırır hoparlörü bekledigin mükemmel bir ses olmadığı için creative'le beklediginden fazlasını alabilirsin diye düşünüyorum çünkü teknoloji küçük ama ismini lekeliyecek birşey yapacağını sanmıyorum :)

Giriş ve çıkışlar: Mikrofon Girişi, Kulaklık Çıkışı
Açıklama: USB Ses Kartı
Açıklama@: Gerçekçi ses efektleri ve 3D surround ses kalitesi ile sizi

oyunun içinde hissettirir. Güncel 400 oyun daha kaliteli ses

için Creative EAX ADVANCED HD ses efektleri kullanmaktadır

Reaksiyon puanı
2,148
Sağol mirage, everestten benim ses kartının özelliklerini göstersem bu üründen daha iyi olup olmadığını söyleyebilir misin :)

Hangi bölüme bakacağımı bile bulamadım :S Ama sanırım markası Realtek ALC662

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Onboardsa anakart modelini söylermisin sanırım AC97 chipsetli ses kartı

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Notebook haricinde Usb ses kartını tavsiye etmem tabiiki.Dahili alman bana göre daha mantıklı olur Creative 1. tercihimdir

bd7763.jpg

Creative Audigy Value 7.1 54 TL

bd7763i.jpg

Creative Sound Blaster !Live 32 TL

Farkları Value 7.1 destekli olması !Live 5.1 destekli olması yazılımsal olarak ikiside aynı özelliklere sahip yazılımsal olarak CMSS ve Stereo özellikleriyle ses kalitesini yükseltebilirsin.Benim tercihimi sorarsan sana uygun bir Creative ses kartını alıp kullanman her şekilde Realtek'den daha iyi onboard olarak chipset desteklilerden.

Şu andaki ses kartın ise High Definition Audio, ADI AD1986A SoundMAX 6-channel CODEC olarak geçmekte ama ne 6.1 destekler nede HD ses özelligini en nefret ettigim ses kartıdır realtek :)

Fiyatlar hepsiburada'dan aldım kafanda bir fikir oluşması için.

Reaksiyon puanı
2,148
Bunlar USB ses kartından çok daha yüksek özellikli sanırım, değil mi?
32 liralık olan uygun geldi bana :)

Reaksiyon puanı
2,148
Olsun bir sene önce verilmiş konu zaten :) Yeni konu açacaktım aslında bu ses kartıyla ilgili ama baktım açılmışı var devam edeyim dedim.

Teşekkürler verdiğin bilgiler için :)

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Rica ederim yardımcı olduysam ne mutlu :) Pm olarak sorabilirsin başka alternatifler aklına takılırsa :)

Reaksiyon puanı
2,148
Yok sadece tek sorum daha var, internetten hangi alışveriş sitelerine güvenebilirim?

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Yok sadece tek sorum daha var, internetten hangi alışveriş sitelerine güvenebilirim?

Hepsiburada.com'dan 50ye yakın Vatanbilgisayar.com'dan 15e yakın Bimeks.com.tr'den de 20ye yakın bir kezde casperstore'den alışveriş yaptım şimdiye kadar hiç bir sorun görmedim ürünün stokda olmasına ve diğer detaylarına bakarsan bir kaç siteden de alacağın ürün hakkında yorum okursan sorun olmaz :) Gittigidiyor'a hiç bulaşma derim 2.el de çok başın ağrır.

karson

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ürün güzel ama 5.1 bağlamak istiyorsunuz Creative X-fi surround 5.1 deneyin. hem buda USB bağlantı ve üstünde 3 çıkışı jack dışında optikde var böylece dijital sistemde bağlayabilirsin. üstelik x-fi işlemci kaliteside var. ürünü ben http://creativeci.wordpress.com/ araştırdım mediamakrtan satın aldım. şimdiden güle güle kullanın :)

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
dizüstü bilgisayarımın kulaklık girişi bozulduğu için harici ses kartı arayışına girdim ve bu ürünü aldım.. ama görüyorum ki 2008 de üretilen bir cihazmış. bu fiyat seviyesinde (70-80 tl) bilindik markaların usb ses kartı tavsiyesi olan var mı? yoksa bu ürünü bekleyip kullanayım mı :)

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
dizüstü bilgisayarımın kulaklık girişi bozulduğu için harici ses kartı arayışına girdim ve bu ürünü aldım.. ama görüyorum ki 2008 de üretilen bir cihazmış. bu fiyat seviyesinde (70-80 tl) bilindik markaların usb ses kartı tavsiyesi olan var mı? yoksa bu ürünü bekleyip kullanayım mı :)

creative sb playi iptal edip asus xonar u3 uad satın aldım, fiyatı 100 tl seviyesinde. milyonda bir de olsa ihtiyacı olan biri çıkar diye yazdım :)