Creative İnspire T6100 Arka hoparlör sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mbt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mbt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhababa, Creative İnspire T6100 5+1 ses sistemimin arka uydularindan ses cikmiyor. Windows 7 kullaniyorum ayarlardan girip denediğimde ses cikiyor fakat winamp, windows media player vs programlarda arka uydulardan ses alamiyorum

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ses kartın 5.1 destekliyor mu
ses driver'ının en güncel sürümünü yükledin mi

Mbt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ewet destekliyor, ama win7 nin kendi buldugu driveri kullaniodum bi güncelleyeyim varsa yeni sürümü. Zaten ses ayarlarindan baktiğimda tüm uydulardan ses cikiyor

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
hmmm buldum
control panel-hardware and sound-sound
ses kartına sağ tıkla
5.1 i seç oradan ilerle bakalım

Mbt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öylede denedim orda kontrol ediorum hepsinden cıkıyor ses ama winamp, windows media player vs. de cikmiyor.

Mbt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yokki öyle bişey, yeni sürücü indiriorum deneyeyim bi

Mbt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Olmadi ses karti sürücüsünü güncelledim yine olmadi :(

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Windows 7'de ben de benzer bir sorun yaşadım. Daha önce müzik setinin hoparlörlerini kullanıyordum. Bir de kulaklık takıyordum. Yani iki hoparlör (tek çıkış) ve bir de kulaklık. Windows 7 kurduğumdan beri sadece ön hoparlör çıkışı çalışıyordu. Yani ya kulaklığı takacağım ya da wooferları.

Sürücüyü Windows kendisi bulmuştu (ki aslında gayet yeni sürücüler bunlar, tarihlerine baktım). Yine de yetinmedim ve ses kartının bir ay daha güncel olan Vista 64 bit sürücülerini buldum ve kurdum. Ancak sonuç değişmedi.

Pek fazla ilgilenmedim, şimdi bu başlığa girdim, yaklaşık 5-10 dk ayarlarla oynadım ve sanırım şu anda doğru ayarı bulmuş durumdayım.

Öncelikle yüklediğin sürücünle birlikte kurulmuş olan yardımcı programı açmalısın. Örneğin bendeki yardımcı program Realtek HD Audio Yönetici. Burada "Speakers (Hoparlörler)" varsayılan ses aygıtı olmalı. Daha sonra speakers ekranından hoparlör yapılandırmasında ses sitemine uygun olan seçeneği seçmelisin.

Bunların arasında bir kaç seçenek mevcut, stereo (çift kulaklık tek çıkış), dört kanalı ses, 5.1 ve 7.1.

Uygun sistemi seçtikten sonra devre dışı olan hoparlörleri açmalısın. Daha sonra kontrol panelinden ses aygıtlarını aç. Burada speakers'a sağ tıklayıp özelliklerine gel. Oradan da "Levels" sekmesine. (Malesef Win7'yi İngilizce kullanıyorum, Türkçesini nasıl çevirirler bilmiyorum.)

İşte tam burada, benim ayarlarda bazı çıkışlar varsayılan olarak "mute" yani sessiz olarak ayarlanmıştı nedense. Sen de buradaki hoparlör ses düzeylerini kontrol et, kapalı olanları aç. Daha sonra burayı OK diyerek kapatabilirsin.

Şimdi ses ayarlama yardımcı programına geri dön ve test tuşuna bas. Her hoparlöre tek tek çıkış verecek. Tek tek sırayla ses vermesi lazım. Ses hışırtılı veya bozuk geliyorsa swap ayarlarını değiştirmeyi dene.

Eğer hala çalışmıyorsa, gelişmiş ayarlar sekmesinde (örneğin benim programda sağ yukarıda link şeklinde vermişler) şu ayarı etkinleştir: "Ön ve arka çıkış aygıtlarının iki farklı ses dolaşımını aynı anda çalmasını sağla".

Yalnız benim kullandığım Win7 sürümü 7068 build ve sanırım bu konuda bazı hataları var. Çünkü aynı ayarları bir kaç defa aç/kapa yaptıktan sonra ancak çalıştırabildim. Yani tamamen aynı ayarları sadece etkinleştirip devre dışı bıraktım bir kaç defa. Şu anda wooferları tek çıkış olarak "Sub Woofer" çıkışına bağladım, kulaklıklarımı da ön çıkış olarak bağladım, ikisinden de aynı sesi alıyorum. (Ama sana anlattığım ayarlar benim ayarladığım şekil değil, çünkü ben hem kulaklıktan hem de hoparlörlerden aynı ses çıkışını alıyorum; o yüzden sana kendi ayarlarımı değil, kendine göre nasıl ayarlayacağını anlattım.)

Eğer bütün bunlar işe yaramazsa, konnektör ayarlarından "ön panel jak saptamasını kapat".

Yine olmazsa, Win7'nin nimetlerinden faydalanmaktan vazgeç. :D

Mbt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlginiz için teşekkürler.
Olmuyor olmuyor işte lanet olsun :(

Mbt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oldu sonunda :) Ses kartinin kendi programindan jak girişlerinin 2 sinide ön uydular olarak ayarladim oldu. normalde biri ön biri arka idi ama win 7 de olmuyor sanirim..

Mbt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben sorunumu çözdüm :p 7 yi sewdim :)

sevgidelisiyim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bende de aynı problem vardı çok uğraştım ama sonunda buldum.saatin yanında ki ses simgesinin üzerinden kayıt aygıtları çıkan menüde hoparlör simgesini tıklayıp açın tekrar çıkan pencerede geliştirmeler menüsü ve pencerede 3 tane seçenek olacak hoparlör doldurma--oda düzeltme--ses yüksekliği eşitleme bunlardan oda düzeltme hariç diğer ikisini seçin ve tamam deyin winampda deneyin arka kolonlardan yankılı surround özelliği çalışacaktır.