Crackli program kullanımı / yasal işlemler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rena
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İyi günler :) crackli bir türk programı kullanıyordum (işyerinde). Program sahipleri aradı, lisans kontrol yaparken kullandığımız programın crackli olduğu görülmüş, bu yüzden ya programı satın almamız gerektiğini, yada avukatlarımız ile birlikte yasal işlem başlatacaklarını söylediler. Bu yasal işlem sonucunda, alacağımız ceza neler olabilir acaba? Hiç böyle bir durumla karşı karşıya gelen oldu mu?

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Birincisi keşke programın adını da yazsaydın. İkincisi bu adamlar sana nasıl ulasabiliyorlar ki?

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Akınsoft Wolvox programı, ulaşmaları zor olmuyor :) internetin olduğu zaman otomatik olarak karşı tarafa bilgi gönderiyor sanırım. Karşı tarafta ki makina ile kontrol edildiği zaman neyin ne olduğu ortaya çıkıyor.

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
büyük ihtimalle akınsoft tur.lisanssız programlarda hapis cezadı bile var biliyorum ama emin değilim.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,157
Sil programı, ardından adamlara dava aç, ne demekmiş bilgisayarından otomatik bilgi aktarımı?

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
sil at demekle olmuyor.eğer hiç para vermeden sıyrılmak istiyorsan tüm hdd yi güvenli bir biçimde formatlaman gerekebilir çünkü silinen dosyalar kurtarılabilyor.dosya kurtarılmasa bile dosyanın adını rahatlıkla bulabilirler.tabi internet cafe deysen ve cafe yönetim programlarıda kullanıyorsan bunu tüm pc ler için uygulamalısın.format dediğimde sıradan bir format değil.tam adını unuttum.fabrika formatı mıydı öyle bişeydi adı.(fabrika formatı nı aşırı derecede sallamış olaiblirim unuttum adını :D )

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Daha önce Akınsoft bayisi olan bir bilgisayarcıda çalışmıştım.Arkadaşın dediği gibi bulmaları zor değil.Geçen yıl burada da benzer olaylar oldu.Tavisyem ya programı kullanmamanız ya da gerçekten ihtiyacınız varsa lisans almanız.Çünkü Akınsoftun BSA ile ilişkileri çok iyidir.Ve yasal süreç maddi manevi başınızı ağrıtabilir.Tek başına bir makine için cezası nedir bilmiyorum.Ama geçen yıl burada (hatay) bir şirket 40000 TL ceza yemişti bu yüzden.

Pesimist

otomatik bilgi aktarımı değil.lisans internet üzerinden aktifleştiriliyor.Ve dava açsan dahi birşey elde edemiyorsun.çünkü arkalarında BSA var.

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Sil programı, ardından adamlara dava aç, ne demekmiş bilgisayarından otomatik bilgi aktarımı?
otomatik bilgi aktarımı denilen şey programların güncelleme denetlemesiyle alakalı.belki de direk lisans kontrolü içindir.bunları yapmak zaten şirketlerin hakkı.ve dediğim gibi sadece silerek düzelmez.avukatla gelcez diyen adamlar tedbirlerini almışlardır

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
otomatik bilgi aktarımı değil.lisans internet üzerinden aktifleştiriliyor.Ve dava açsan dahi birşey elde edemiyorsun.çünkü arkalarında BSA var.

Arkasında BSA veya neresi olursa olsun, eğer ki demokratik bir ülkede yaşıyorsam benimde haklarım olması gerekiyor. Benim eğer ki bilgisayarımda ki dosyalara izin almadan ulaşabiliyorlarsa benimde bir hakkım olması gerekiyor. (yükleme sırasında dosyalara erişmeyle ilgili hiçbir uyarı yok) Farkındaysanız bu tüm programlarda böyle, " dosyalarınıza erişmesine izin veriyor musunuz? " diye bir soru sorulmalı benim bildiğim. Eğer ki bizim yaptığımız suçsa, onların yaptığıda suçtur bir nevi.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,157
Ücretsiz olan programlar var aynı işi gören. Onlara yönelebilirsiniz

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ücretsiz olan programlar var aynı işi gören. Onlara yönelebilirsiniz

Önümüze " ya programı alırsın, yada yasal işlem uygularız " şeklinde 2 tane seçenek sundular. Programı sileceğim tamam demekle geçemiyoruz malesef.

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Arkasında BSA veya neresi olursa olsun, eğer ki demokratik bir ülkede yaşıyorsam benimde haklarım olması gerekiyor. Benim eğer ki bilgisayarımda ki dosyalara izin almadan ulaşabiliyorlarsa benimde bir hakkım olması gerekiyor. (yükleme sırasında dosyalara erişmeyle ilgili hiçbir uyarı yok) Farkındaysanız bu tüm programlarda böyle, " dosyalarınıza erişmesine izin veriyor musunuz? " diye bir soru sorulmalı benim bildiğim. Eğer ki bizim yaptığımız suçsa, onların yaptığıda suçtur bir nevi.

olaya mantık çerçevesinden baktığınızda haklsınız.ben de sizin gibi düşünüyorum.Ama maalesef sizin de bildiğiniz gibi Türkiyede (ve hatta dünyada) işler böyle yürümüyor.

Ve türkiyede bilişimden sorumlu olan hukuk birimi yok.davalar adli mahkemelerde görülüyor.Ve site kapatma örneklerinden de bildiğiniz gibi davaya bakan savcı ve hakimlerin konu hakkında bilgileri yok.bu nedenle BSA ve MÜYAP gibi kuruluşlar istedikleri gibi at koşturuyorlar.

Saddam dönemi Irak'ında bile enformasyon bakanlığı varken bizde halen benzer bir yönetim birim yok.

kısacası haklısınız ama hakkınızı almak için çok uzun mücadeleler vermeniz gerek.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,157
Önümüze " ya programı alırsın, yada yasal işlem uygularız " şeklinde 2 tane seçenek sundular. Programı sileceğim tamam demekle geçemiyoruz malesef.

Benim bildiğim ilk önce uyarı gelir, ve senin davranışına göre ceza verilir(programı silmen ya da kullanmaya devam etmen gibi).. yanlış mı biliyorum? :huh:

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
çok büyük meblağ larda cezalar var sen iyisimi ver parasını yasallaştır işi adamlar kötü niyetli olsa direk işyerine baskına bile gelebilirler

saynaps

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım ne uğraşıyorsun eski bir hdd bul veya yeni bir hdd al şimdi takılı olanı da external olarak kullan bu kadar basit.

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
arkadaşım ne uğraşıyorsun eski bir hdd bul veya yeni bir hdd al şimdi takılı olanı da external olarak kullan bu kadar basit.

Ellerinde telefon numaralar falan var, ben low format atayım dedim ama vazgeçtim sonradan.

@Pesimist dediğin gibi olması gerekiyor, ama sanırım buda ismi geçen şirketin paraya olan aşkından kaynaklı.

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
valla işin zor arkadaşım. Sen iyisimi bu konuda firmayı ara ve ben bunu pc den kaldırıyorum ve artık kullanmayacağım diye bi konuş istersen. Olmadı sende bi avukatla görüş bu konularda deneyimli, ne yapabiliriz diye!
Bu arada programın fiyatı nedir?

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
En basit özellikleriyle (neredeyse sıfır özellik) 552 lira.

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
arkadaşlar akınsoft kimin bilmiyorum ama bu şekilde para kazanıyor adamlar.
bizim orada da cafelerde kullanılıyordu programları. bi gün önce geldiler herkesin cafesine, lisansı olmayanlar yarın geleceğiz ya yarına kadar silin ya da yarın satın alın dediler.
birçok cafeci lisans ödenmesi gerektiğini bile bilmiyordu.
birkaç kişi de handy cafe'ye filan geçti. ama gel gelelim akınsoft ürünlerini doğru düzgün satamadığı için Türkiye'nin her yerinde bu stratejiyi uyguluyor.
arkasında kim varsa da ses çıkarmıyor.
benim tavsiyem sen sil programı. ara onları da biz kullanmayacağız artık de. gerekirse low level format at. hatta hard diski at gitsin. 100 liraya 320 gb hdd alırsın. yenilenmiş olur.
gelip hdd'de bulamayınca da sen kimsin benim bilgisayarımdan telefon numarama kadar bilgi alıyorsun de.

bugün yazılımının parasını verdiğiniz firmalar bile sizin iletişim bilgilerinizi sizden habersiz alamaz. yani onlarınki özel hayata müdahele olduğundan daha büyük suç. Hdd'ni atınca herhangi bir kanıt da bulamayacaklarından sen haklı konuma geçersin bu durumda :D

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
arkadaşlar akınsoft kimin bilmiyorum ama bu şekilde para kazanıyor adamlar.
bizim orada da cafelerde kullanılıyordu programları. bi gün önce geldiler herkesin cafesine, lisansı olmayanlar yarın geleceğiz ya yarına kadar silin ya da yarın satın alın dediler.
birçok cafeci lisans ödenmesi gerektiğini bile bilmiyordu.
birkaç kişi de handy cafe'ye filan geçti. ama gel gelelim akınsoft ürünlerini doğru düzgün satamadığı için Türkiye'nin her yerinde bu stratejiyi uyguluyor.
arkasında kim varsa da ses çıkarmıyor.
benim tavsiyem sen sil programı. ara onları da biz kullanmayacağız artık de. gerekirse low level format at. hatta hard diski at gitsin. 100 liraya 320 gb hdd alırsın. yenilenmiş olur.
gelip hdd'de bulamayınca da sen kimsin benim bilgisayarımdan telefon numarama kadar bilgi alıyorsun de.

bugün yazılımının parasını verdiğiniz firmalar bile sizin iletişim bilgilerinizi sizden habersiz alamaz. yani onlarınki özel hayata müdahele olduğundan daha büyük suç. Hdd'ni atınca herhangi bir kanıt da bulamayacaklarından sen haklı konuma geçersin bu durumda :D

Ben 320 Gb lik hdd'yi 4-5 gün önce 74 liraya aldım. Ama cafeyse hepsini değiştirmek zor olur. Bir de daha hepsine format var, oyun falan yükleme var...

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49

Akınsoftun yeni ürünlerinde çoğu anti virüs programı virüs olarak görmekte bunun sebebi akınsoft yeni yazılımların içine trojan koymasıdır. Trojan yok diyorlar ama 1. virüs programları uyarı veriyor. 2. adamlar bilgilerinize erişiyor gerçekten çok saçma akınsoft bu hatasını gidermeli.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
akınsoftun bu yaptığını microsoft yapmıyor be, abi bence al lisansı gitsin sanırım tek lisans alacaksın ?

Reaksiyon puanı
189
BSA işin içine giriyorsa meslekten men edilmeye kadar cezası var. o yüzden bence programını değiştir. muhasebe programı ise kullandığın ucretsiz bir alternatif olan turkuaz'a geçebilirsin. istersen de hdd'ye wipe çekerek verileri bir daha geri dönmeyecek şekilde silebilirsin. gelseler de birşey bulamazlar...

bence hatta sen karşı dava açmalısın. ticari verileri araklamadığı ne malum heriflerin. telefon numarasını alabilen geri kalan herşeyi de alabilir demektir bu...

coal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
akınsoft ve benzeri firmaların ürünlerini o zaman deneme için bile kurmayalım ?

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Benden sana güzel bi tavsiye. Rastgele bi forum sitesinin adını ver buradan indirdik bedava yazmıştı yükleyen kişi bizde bedava diye indirdik de :D (Tabi warez bi forumun o programı dağıtan ) Probleminiz varsa forumla çözün, bedava dediler indirdik, yanlış birşey yapmadık de :D Paralıysa sileriz, bilmiyorduk ki... Crack' inizi biz mi yazdık ? Belki işe yarar :P

Yanlız telefon no falan nasıl buldu onu anlayamadım. Siz gidipte ürün sahibi adına falan gerçek firma adınızı mı yazdınız yoksa :D

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yanlız telefon no falan nasıl buldu onu anlayamadım. Siz gidipte ürün sahibi adına falan gerçek firma adınızı mı yazdınız yoksa :D

Programı kullansaydın denilen gibi nasıl bulunduğunu anlardın :)

maxtreme

Asistan
Reaksiyon puanı
5
O programı kullanarak işini yürütüyorsan ya da o program sayesinde para kazanıyorsan bence satın almalısın.Zaten doğru olan da budur.
Sen o programı kurarken programa özgü anlaşmayı kabul etmiş olursun.(Herkesin okumadan ya da ne olduğunu dahi bilmeden kabul ettiği lisans anlaşması).
Crack indirmek,yazmak ve yapmak suç değildir ama kullanmak suçtur.Bundan, crack bulunduran sitelerin hiçbiri yükümlü olamaz.Warez'de de olay aynıdır.Kullanıcı sorumludur.
Bu olay tamamen karşı tarafın insiyatifine kalmış birşey.Eğer sen bundan sonra kullanmıycam dediğinde peşini bırakırlarsa şanlısın demektir.Ama diğer türlü onların haklı olduğunu şimdiden sana söylüyeyim.

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
O programı kullanarak işini yürütüyorsan ya da o program sayesinde para kazanıyorsan bence satın almalısın.Zaten doğru olan da budur.

Anlaşma cart curt o kadar önemli değil belki bi yolu bulunur ama bu yorumda haklısın. Gerçekten başkasının yaptığı bir programı kullanarak, onun üzerinden para kazanılıyorsa eğer lisanslısı satın alınmalıdır. Şayet ben kendimde kazanıyorsam o program üzerinden para, lisanssızını almazsam kendimi huzursuz hissederim.

Gerçi serbest olarak photoshop ve dreamweaver dan az çok birşey kazanıyorum ama orijinalini alamadım. Öğrenci durumu :D