Cracklerdeki Trojan Uyarısı Doğru mu ?

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
Evet başlıkta belirttiğim gibi Windows Güvenlik Duvarı 3DM'nin bazı crack dosyasında Trojan diye siliyor . Ben pek aldırmıyorum ama sizce doğru mu ?

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Evet başlıkta belirttiğim gibi Windows Güvenlik Duvarı 3DM'nin bazı crack dosyasında Trojan diye siliyor . Ben pek aldırmıyorum ama sizce doğru mu ?
crack yasal değil zararsız olsa bile öyle algılayabilir kaldırsınlar diye ;) ama cracklar'da trojan da olabilir artniyetli insanlar yapabiliyor dikkat etmek'de fayda var...

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Diyelim bir oyun var, herkes onu bekliyor. Aha kürek diye adam bir link koyuyor. İndiren herkes alelacele dosyaya tıklıyor ve tüm dosyalar bir anda şifreleniyor. Karşınızda kripto virüsü.

Adam kötü niyetliyse her şey mümkün.

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
Diyelim bir oyun var, herkes onu bekliyor. Aha kürek diye adam bir link koyuyor. İndiren herkes alelacele dosyaya tıklıyor ve tüm dosyalar bir anda şifreleniyor. Karşınızda kripto virüsü.

Adam kötü niyetliyse her şey mümkün.
Teşekkür ederim ama bir şey olmaz gibi umuyorum . Çünkü update yapıyorum ve update 5-6 tane ve hep aynı dosyada veriyor .

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Crack dosyalarını antivirüs yazılımları virüs olarak veya zararlı yazılım olarak görmüyor. Sadece potansiyel, şüpheli veya tehlikeli olabilecek yazılım olarak adlandırırlar. Antivirüs yazılımcıları veya analistleri zaten bu dosyaların zararlı olmadığını biliyor fakat son kullanıcıyı mutlaka bu sebep yüzünden uyarmak zorunda. Crack dosyalarının yayımcıları sağlam ise crack dosyalarının hiçbirinin zararlı olabilme ihtimali yok.

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Bazılarında ciddi zararlılar var mesela mw3 teknogods ekibi oyunun multi exe sine senin pc de işlem yapmalarını sağlıyan virüs koyuyordu en son ilk 3 sürümde yok sonrakilerde yavaş yavaş saldılar yani dikkat etmekte fayda var en çok cracke öten koruma esettir genelinden zarar gelmesede dikkat etmekde fayda var programın verdiği uyarıları okumak lazım hangi sınıfa sokuyor .

Reaksiyon puanı
2,148
Sağlam scene gruplarında bu durumlar olmaz, elbet ortaya çıkar itibarları düşer diğer gruplar karşısında.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Olabilir de olmayabilir de, arkadaşın dikkat çektiği crypto virüsü günümüzde en tehlikeli virüstür.
Yine de antivirus programlarının kullanıcıya sormadan en tehlikeli virüs dahi olsa silmemesi gerekir.
Peki ne yapması gerekir.
Hemen karantinaya alıp, etkisiz hale getirip mahkeme önüne çıkarıp yani sana ne yapılacağını sorması gerekir.
Kaspersky aynen bunu yapıyor, sana sormadan dosya silen antivirüsleri yükleme çünkü yanlışlıkla sistem dosyası veya bir programdaki gerekli bir kütüphane dosyasını da silebilir.