Cpu sürekli %80 ıle 90 arasında çalışması

jawbreak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
oncelikle merhabalar

bılgısayar kasam toplama kasa 6 tane fan bulunmakda

sadece oyun ıcın topladıgım kasa özlellikleri

750 w power

nvıdıa GTX 770 2 gb 256 bit ekran kartı

8 GB ram

2 adet 500 gb lik ssd

asus ana kart

intel core i5 4670k cpu 3,40 ghz 3.40 ghz

oynadıgım oyunda Tera online 40 gb lik bı oyun

işlemcı surekli 80 ıle 90 arasında gıdıp gelıyor

windows 7 ult kullanıyorum

virüs taramasından 3 4 kere gecırdım bı sıkıntı cıkmadı bıosda guncel durumda

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Merhaba,

Genelde işlemcilerin içinden çıkan stok fan yetersiz. Bununla birlikte termal macun iyice sürülüp stok fan tam olarak yerine oturtuldu mu ? Bunu kontrol etmelisin yazılımsal olarak sorun olduğunu sanmıyorum. Ama içim rahat etsin dersen format at sıcaklığı öyle bir kontrol et.

Sanırım sıcaklıktan değil işlemci fan kullanımından bahsediyorsunuz. Buda sıcaklığa paraleldir. Sıcaklıklar normalse biostan yapılacak ayarla düzeliyor.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Bence işlemci kullanımından bahsediyor, görev yöneticisinden bi bak çalışan uygulamalardan hangisi işlemciyi bu kadar mesgul ediyor

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Benim Tavsiyem Oyuncu Bilgisayarlarında İşlemci Soğutucu Sıvı Soğutma Olmalıdır Neden Derseniz Bilgisayarı Ağır Yük Altında Çalıştırdığından Hava Soğutmalı Fanlar Yetersiz Kalır.

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Arkadaş konuyu açmış kaçmış yazdıklarımızı okudun mu ?
evet geçen açtım kasayı içini temizledim işlemciyi söktüm macunladım tekrar taktım vs ama değişen bişey yok.chrome açıkken zaten ram işlemci kullanımı hat safhada.Birde kasanın içinden çok ses geliyor.İşlemci fanı ses yapıyor diye düşünüyordum ama sanırım psu fanından geliyor.Kasayı dark marka almıştım ve hata yaptım geldiğinde ön panel kırıktı kargo tutanağı istiyorlar diye hiç uğraşmadım bantladım öyle kullanıyorum.Bir daha dark alırsam iki olsun kasa aleminyum her tarafı oynuyor kesin psu da kalitesizdir.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
evet geçen açtım kasayı içini temizledim işlemciyi söktüm macunladım tekrar taktım vs ama değişen bişey yok.chrome açıkken zaten ram işlemci kullanımı hat safhada.Birde kasanın içinden çok ses geliyor.İşlemci fanı ses yapıyor diye düşünüyordum ama sanırım psu fanından geliyor.Kasayı dark marka almıştım ve hata yaptım geldiğinde ön panel kırıktı kargo tutanağı istiyorlar diye hiç uğraşmadım bantladım öyle kullanıyorum.Bir daha dark alırsam iki olsun kasa aleminyum her tarafı oynuyor kesin psu da kalitesizdir.

Format atmayı denemişmiydin ?

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
İşletim sistemini Güncelle. Chrome kullanıyorsan Kaldır. Ekle kaldırdan Gereksiz toolbarları kaldır. Driver guncellemesini yap

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
chrome actığın HDD görev yöneticsinde bak HDD ısınma oranı yüksekmi bir bakarmısın

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Sorununuzu tam olarak belirtir misiniz işlemci kullanımınız boşta iken %80 %90 civarında mı ?
aslında hep değil sıkıntı yaratan taraf program klasör vs açarken geç açılması ve simglerin geç gelmesi

İşletim sistemini Güncelle. Chrome kullanıyorsan Kaldır. Ekle kaldırdan Gereksiz toolbarları kaldır. Driver guncellemesini yap
win 8.1 x64 update 2 daha yeni kurdum :P
chrome actığın HDD görev yöneticsinde bak HDD ısınma oranı yüksekmi bir bakarmısın
sıcaklığa nerden bakıyoruz?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
aslında hep değil sıkıntı yaratan taraf program klasör vs açarken geç açılması ve simglerin geç gelmesi

Sistem özelliklerinizi yazar mısınız ?

mrtakdogan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ısınma sorunu vardır bilgisayarı ne kadar soğuta bilirsen o kadar hızlı çalışır. arka planda gereksiz programlar çoktur onları bir kontrol et. virüs de olabilir

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
msi 970a g43 anakart
asus nvidia gtx 750 gpu
amd fx4300 cpu
ripjaws 4 gb ram
seagate yada wd(unuttum) 1 tb hdd

Klasörlerin geç açılması simgelerin geç gelmesinden şikayetçiymişsiniz. Donanım özellikleriniz gayet güzel. Büyük ihtimal haddiskten yapıyor. HDD Tune PRO harddisk sağlığına bak ve bad sector taraması yap

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
ısınma sorunu vardır bilgisayarı ne kadar soğuta bilirsen o kadar hızlı çalışır. arka planda gereksiz programlar çoktur onları bir kontrol et. virüs de olabilir

ısınma oyun performansını da etkilemez mi? oyun oynarken takılma hiç yaşamıyorum chrome her eklentisi normal program gibi görev yöneticisinde görünüyor ve nvidia servisleri kendi kendine açılıyor kapatıyorum yine açılıyor

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bilgisayar bileşenleri veya devre elemanları belli bir ısıya gelmedikçe performanslı ve verimli çalışmaz. Ne kadar soğuk olursa o kadar iyi demek yanlış. Mesela PCH diyotu 60 derecenin üstü sıcaklıkta çalışmak zorunda.

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Klasörlerin geç açılması simgelerin geç gelmesinden şikayetçiymişsiniz. Donanım özellikleriniz gayet güzel. Büyük ihtimal haddiskten yapıyor. HDD Tune PRO harddisk sağlığına bak ve bad sector taraması yap

hocam hdd mi dandik diyorsun yani :D ssd düşünmedim değil ama ömürleri kısa diyordu herkes o yüzden almadım ve hala fiyatları tuzlu

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
hocam hdd mi dandik diyorsun yani :D ssd düşünmedim değil ama ömürleri kısa diyordu herkes o yüzden almadım ve hala fiyatları tuzlu

Harddisklere göre genelde 3 kat daha uzun ömürlü. Isınmıyor, sessiz çalışıyor, bad sector çıkmıyor, harddisklere göre okuma yazma verilere erişme tepkimesi ve patlama uç noktası çok daha iyi, hafif, darbelere harddisklere göre 10 kat daha dayanıklı.

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
SSD ile hdd karşılaştırmak hata :D

karşılaştırmiyorum tabiki de pahalı hala ucuzları da boyutu az yada iyi marka değil
Harddisklere göre genelde 3 kat daha uzun ömürlü. Isınmıyor, sessiz çalışıyor, bad sector çıkmıyor, harddisklere göre okuma yazma verilere erişme tepkimesi ve patlama uç noktası çok daha iyi, hafif, darbelere harddisklere göre 10 kat daha dayanıklı.

harbi mi O_o

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19

indiridiğin win 8.1 x64 update 2 icinde belli bir tarihe kadar örnek 01.02.2015 ayına kadar olan güncellemeler entegre ediliyor güvenkik güncelleştirmesi yani defender güncellemesi hatalı olduğunda HDD üzerine windows insttaler sürekli yükse seviyede calışıyor buda HDD ısını artıyor HDD ısınınca sistem zorlandığında dolayı CPU üzerinede güc biniyor önerim aşağıda bunları dene.

1 öncelikle Bilgisayarım simgesinin üzerine gelin YÖNET tıklayın acılan pencere Hizmet bölüme girin liste Hizaya getir seceneğini devre dışı bırakın daha sonra aşağıdaki işlemleri yapın.

bu defender hizmeti hatası şunları dene:>> C:\Windows\System32 klasörü içerisinde CMD dosyasini bulup sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştırın ve şu komutları girin

sc config wuauserv start= auto
· sc config bits start= auto
· sc config DcomLaunch start= auto
· net stop wuauserv
· net start wuauserv
· net stop bits
· net start bits
· net stop cryptsvc
· net start cryptsvc
· exit

Bilgisayarı yeniden başlat
en sonda şu dosyayı indir yönetici olarak calıştır

not: indir dosyası sadece windows update sorunlarını cözmesi icindir ilegal bir program değil.

allupdateBunu indir

- - - Mesaj Güncellendi - - -

şuan net dolaşan win 8.1 x64 update 2 bende indirdim yüklemdim ve bu HDD sorunuyla karşılaştım HDD %100 lere geliyordu CPU %80 lere yukardaki işlemi yaptım icindeki entegre edilmiş update sildim tekrardan güncellemeleri yaptım sorun cözüldü:)

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
indiridiğin win 8.1 x64 update 2 icinde belli bir tarihe kadar örnek 01.02.2015 ayına kadar olan güncellemeler entegre ediliyor güvenkik güncelleştirmesi yani defender güncellemesi hatalı olduğunda HDD üzerine windows insttaler sürekli yükse seviyede calışıyor buda HDD ısını artıyor HDD ısınınca sistem zorlandığında dolayı CPU üzerinede güc biniyor önerim aşağıda bunları dene.

1 öncelikle Bilgisayarım simgesinin üzerine gelin YÖNET tıklayın acılan pencere Hizmet bölüme girin liste Hizaya getir seceneğini devre dışı bırakın daha sonra aşağıdaki işlemleri yapın.

bu defender hizmeti hatası şunları dene:>> C:\Windows\System32 klasörü içerisinde CMD dosyasini bulup sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştırın ve şu komutları girin

sc config wuauserv start= auto
· sc config bits start= auto
· sc config DcomLaunch start= auto
· net stop wuauserv
· net start wuauserv
· net stop bits
· net start bits
· net stop cryptsvc
· net start cryptsvc
· exit

Bilgisayarı yeniden başlat
en sonda şu dosyayı indir yönetici olarak calıştır

not: indir dosyası sadece windows update sorunlarını cözmesi icindir ilegal bir program değil.

allupdateBunu indir

- - - Mesaj Güncellendi - - -

şuan net dolaşan win 8.1 x64 update 2 bende indirdim yüklemdim ve bu HDD sorunuyla karşılaştım HDD %100 lere geliyordu CPU %80 lere yukardaki işlemi yaptım icindeki entegre edilmiş update sildim tekrardan güncellemeleri yaptım sorun cözüldü:)
bu akşam denerim inşallah hocam

ertancomputer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
svchost dosyan şişiyor olabilir onun içinde virüs olabilir beepingcomputer adlı internet sitesinden gereksiz uygulamaları kapatan uygulamayı indirirsen eğer onu çalıştırdığın an gereksiz sistem kaynağı kullanan uygulamayı kapatmış olursun sonrada masaüstünde rkill.txt diye bir dosya oluştuyuyor kapattı uygulamanın yollarını gosteriyor oradan dosya parçacıklarını silebilirsin yada sana teamv. üzerinden yardımcı olabilirim bana ulaşırsan çözüm yolu bulabilirim sana