CPU soğutucu tavsiyesi

Diss2text

Öğrenci
Reaksiyon puanı
43
Maksimum bütçem 600 TL diyebilirim. Bu fiyat aralığında fiyat performans oranı yüksek, güçlü cpu soğutucu tavsiyesi istiyorum. Büyüklük olarak kasama ve anakartıma sığması önemli. Önceli işlemci soğutucum Ram slotlarını engelliyordu. Sistem bilgilerim aşağıda:

sistem bilgilerim:

İşlemci:
AMD Ryzen ™ 5 2600X 3.6GHz (Turbo 4.2GHz) 6 Core 12 threads 19MB cache AM4 işlemci.

anakart: Gigabyte B450M S2H AMD B450 2133MHz DDR4 soket AM4 mATX anakart.

bellek(RAM): Kingston DDR4 8 GB 3200MHz HyperX Fury bellek RAM (HX432C16FB3/8)

ekran kartı: Sapphire Nitro+ AMD Radeon RX 580 8G OC 256 Bit GDDR5(DX12)PCI-e3.0 ekran kartı 11265-01-20G.

harddisk(SSD): Adata SU630 480GB 520-450MB/s SSD (AD-ASU630SS-480GQR)

kasa: Dark Guardian 4x12cm RGB LED fanlı, Full cam yan ve mesh ön panel, USB 3.0 bilgisayar kasası.

güç kaynağı: High Power 750W 80+ Gold performance GD aktif PFC güç kaynağı (HP1-J750GD-F12S)

Diss2text

Öğrenci
Reaksiyon puanı
43
Bu firmayı yeni yeni duyuyorum. Benim duyduğum modeli "Mugen 5"ti. Ne kadar etkisi olur bilmiyorum ama direct contact teknolojisi yok bu firmada. Yani bakır borular direk işlemciye temas etmiyor. Önceki kullandığım dark freezer x124 de vardı bu özellik. Ama etkisi büyük müdür bilmiyorum. Şimdilik aklıma yazdım bu modeli. Başka tavsiyesi olan? Çeşitlilik iyi oluyor.

Ahmet-

Profesör
Reaksiyon puanı
1,037
o fiyatlara çıkmışken. Sıvı Soğutmalara yönelin derim.

Diss2text

Öğrenci
Reaksiyon puanı
43
o fiyatlara çıkmışken. Sıvı Soğutmalara yönelin derim.
Önerebileceğiniz bir model var mı? Öncelik hava soğutmada ama gelen önerilere göre sıvı soğutma da düşünebilirim. Almışken ister sıvı olsun ister hava, kaliteli bir şey arıyorum.

Ahmet-

Profesör
Reaksiyon puanı
1,037

baltazar119

Asistan
Reaksiyon puanı
109
Bu firmayı yeni yeni duyuyorum. Benim duyduğum modeli "Mugen 5"ti. Ne kadar etkisi olur bilmiyorum ama direct contact teknolojisi yok bu firmada. Yani bakır borular direk işlemciye temas etmiyor. Önceki kullandığım dark freezer x124 de vardı bu özellik. Ama etkisi büyük müdür bilmiyorum. Şimdilik aklıma yazdım bu modeli. Başka tavsiyesi olan? Çeşitlilik iyi oluyor.
bakır borular işlemciye temas etmiyor demişsiniz tam anlayamadım. Önerdiğim ve kullananların menun olduğu bir model:
1608386758044.png

Bunun dışında yine hava soğutma:
Bunda da eğer yanlış anlamadısam işlemciye temas yok ama gayet güzel bir soğutucu.

Diss2text

Öğrenci
Reaksiyon puanı
43
bakır borular işlemciye temas etmiyor demişsiniz tam anlayamadım. Önerdiğim ve kullananların menun olduğu bir model:
Ekli dosyayı görüntüle 129552
Bunda da eğer yanlış anlamadısam işlemciye temas yok ama gayet güzel bir soğutucu.
DKCCX124R-icgorsel02.jpg

Etkisi ne kadar olur bilmiyorum ama direct contact bu şekilde oluyor. Bu farkın avantajı ne kadar büyük bilmiyorum. Üst seviye modellerde olan bir özellik genellikle.

_mirror_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,935
Maksimum bütçem 600 TL diyebilirim. Bu fiyat aralığında fiyat performans oranı yüksek, güçlü cpu soğutucu tavsiyesi istiyorum. Büyüklük olarak kasama ve anakartıma sığması önemli. Önceli işlemci soğutucum Ram slotlarını engelliyordu. Sistem bilgilerim aşağıda:

sistem bilgilerim:

İşlemci:
AMD Ryzen ™ 5 2600X 3.6GHz (Turbo 4.2GHz) 6 Core 12 threads 19MB cache AM4 işlemci.

ekran kartı: Sapphire Nitro+ AMD Radeon RX 580 8G OC 256 Bit GDDR5(DX12)PCI-e3.0 ekran kartı 11265-01-20G.

kasa: Dark Guardian 4x12cm RGB LED fanlı, Full cam yan ve mesh ön panel, USB 3.0 bilgisayar kasası.

güç kaynağı: High Power 750W 80+ Gold performance GD aktif PFC güç kaynağı (HP1-J750GD-F12S)
Bütçe artırıp sıvı soğutma alın

Diss2text

Öğrenci
Reaksiyon puanı
43

Ekli dosyayı görüntüle 129552

Aslında fuma 2 biraz yüksek fiyatlı ama fena durmuyor. Fanların yatak teknolojileri farklı, ilk defa duydum. Normalde kendi kendini yağlayan fanlar kullanılıyor yeni nesilde ama bunda sıvı yataklı fan demişler. Uzun ömürlü mü olur onu gözlemlemek lazım. Yalnız tek sıkıntı fazla büyük gibi ya. Benim alan bu kadar. Şuanki soğutucuyu değişeceğim.

ezgif.com-gif-maker.jpg

Mesaj otomatik birleştirildi:

Bütçe artırıp sıvı soğutma alın
Bütçem 600 TL diye belirttim ama o bile sınıra çok yakın. O kadar da bütçe zorlamak istemiyorum. Bu aralıkta bir şey olsa iyi olur. Sıvı soğutmalar o bütçenin de üstünde. Uygun fiyatlı bir ürün varsa bilmem ama gördüğüm şuan için bu.

_mirror_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,935
Aslında fuma 2 biraz yüksek fiyatlı ama fena durmuyor. Fanların yatak teknolojileri farklı, ilk defa duydum. Normalde kendi kendini yağlayan fanlar kullanılıyor yeni nesilde ama bunda sıvı yataklı fan demişler. Uzun ömürlü mü olur onu gözlemlemek lazım. Yalnız tek sıkıntı fazla büyük gibi ya. Benim alan bu kadar. Şuanki soğutucuyu değişeceğim.

Ekli dosyayı görüntüle 129559

Bütçem 600 TL diye belirttim ama o bile sınıra çok yakın. O kadar da bütçe zorlamak istemiyorum. Bu aralıkta bir şey olsa iyi olur. Sıvı soğutmalar o bütçenin de üstünde. Uygun fiyatlı bir ürün varsa bilmem ama gördüğüm şuan için bu.

Diss2text

Öğrenci
Reaksiyon puanı
43

Hocam bu model Ryzen 5 2600x için ideal-üst düzey arasında soğutma performansı verir mi? Tek fanlı olduğu için soruyorum. Ayrıca daha önce hiç sıvı soğutma kullanmadım, cahilliğime verin bu fanı nereye takacağız acaba? Ön kısımda fanlar takılı zaten üst kısıma mı takacağız?

_mirror_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,935
Hocam bu model Ryzen 5 2600x için ideal-üst düzey arasında soğutma performansı verir mi? Tek fanlı olduğu için soruyorum. Ayrıca daha önce hiç sıvı soğutma kullanmadım, cahilliğime verin bu fanı nereye takacağız acaba? Ön kısımda fanlar takılı zaten üst kısıma mı takacağız?

Diss2text

Öğrenci
Reaksiyon puanı
43
Sağolun, teşekkür ederim. Aklımda şuanda hava soğutma olarak:

Scythe Fuma 2 (bu sığmayabilir büyük geldi gözüme)

Scythe Mugen 5

Sıvı soğutma seçeneği olarak bütçe doğrultusunda sizin önerdiğiniz model aklımda. Bu üç seçeneği de araştıracağım.

Başka tavsiyesi olanlar varsa onlar da ekleyebilir. Yorumlarınızı bekliyorum. Pazartesi gününe kadar bir karar vermem lazım.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Yüksek performanslı hava soğutmalar hacimli olduğundan ram slotlarını yine kapatabilir.
ALmışken sıvı soğutma al ,bu bütçeye. 2600X için tek 120 mm radyatörlü bi sıvı soğutma fazla bile gelir. cooler masterin sıvı soğutucuları pek performanslı değil.Hele, bu lite versiyonları.
Şunu al. Başın ağrımaz,heryere takılabilir. öne ,arkaya ,üste.Çok kalitelidir.

baltazar119

Asistan
Reaksiyon puanı
109
Sağolun, teşekkür ederim. Aklımda şuanda hava soğutma olarak:

Scythe Fuma 2 (bu sığmayabilir büyük geldi gözüme)

Scythe Mugen 5

Sıvı soğutma seçeneği olarak bütçe doğrultusunda sizin önerdiğiniz model aklımda. Bu üç seçeneği de araştıracağım.

Başka tavsiyesi olanlar varsa onlar da ekleyebilir. Yorumlarınızı bekliyorum. Pazartesi gününe kadar bir karar vermem lazım.
Eğer performans istiyorsan 120mm sıvı soğutma yerine kesinlikle kaliteli bir hava soğutma al.

Diss2text

Öğrenci
Reaksiyon puanı
43
Yüksek performanslı hava soğutmalar hacimli olduğundan ram slotlarını yine kapatabilir.
ALmışken sıvı soğutma al ,bu bütçeye. 2600X için tek 120 mm radyatörlü bi sıvı soğutma fazla bile gelir. cooler masterin sıvı soğutucuları pek performanslı değil.Hele, bu lite versiyonları.
Şunu al. Başın ağrımaz,heryere takılabilir. öne ,arkaya ,üste.Çok kalitelidir.

Daha önce sıvı soğutma kullanmadığım için soruyorum tek fanlı model yeterli olur mu? Ürünler güzel gözüküyor ama tek fan beni şüpheye düşürdü. Hava soğutma alırken fanın hava akım değeri yani CFM değeri, bakır blok sayısı gibi faktörler etkili ama sıvı soğutma alırken nelere dikkat etmemiz gerek. Bilginiz varsa bilgilendirir misiniz acaba? Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.

Eğer performans istiyorsan 120mm sıvı soğutma yerine kesinlikle kaliteli bir hava soğutma al.

Scythe markasının ürünleri güzel gibi ama sanki olması gerekenden pahalı satılıyor. Üst düzey bir marka değil sanırım. Fuma 2 cidden o fiyata almaya değer mi? Birkaç test izledim işlemci tam yükte 90lara kadar çıkıyor. Hangi işlemci kullanmış test de bilmiyorum ama bir şüphe uyandırdı bende.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Hava soğutmada aslolan ,fan/fanlar değil ,soğutucu görevini gören ısı borularının sayısı,yapım kalitesi ve bunları soğutan alüminuyum kantaçıklardır.
Sıvı soğutmada ise en önemli etken ,radyatör kapasitesidir. Tek fanlı olan 120 mm radyatör ölçüsündeki sıvı soğutmalar,bu nedenle giriş seviyesi olur. Ama ,orta karar bi hava soğutmanın performansından daha iyidir. Ancak bi noctua, be quiet ,vs . gibi firmaların üst seviye hava soğutucuları, 120 mm sıvı soğutmaları,sollar.
İşlemcine göre hareket edeceksin, esasen. 2600X için çok iyi bi soğutma gereksiz. Her halukarda AMD nin o ,bazılarının öve öve bitiremediği wraith soğutucularından çok daha iyi olur,bi sıvı soğutma.

Paul Walker'in emmi oğlu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338

sistem bilgilerim:

İşlemci:

Hocam Anakartınız 2133 mhz anakart destekliyor en fazla şu rami öneririm Kingston Hyperx Fury 16GB 2666 MHz DDR4 Ram HX426C16FB3/16 Fiyatı

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Sevgili dostum MSI Core Frozr beni hiç üzmedi
Vibrasyonu azdır, kullanabilirsin, youtube dan incelemelerini izle çok güzel bir CPU fanı

Cebinde kalan ek parayla da ikinci bir fan takabilirsin, çift fan destekliyor.
Üstüne cebinde halen daha para kalacaktır, kalan parayla da adana dürüm çağırtabilirsin.

İlla sıvı soğutucu istersen minimum tavsiyem bütçenin 89 TL üzerinde kalıyor.

Not: Tek fanlı sıvı soğutuculardansa hava soğutucu alınması taraftarıyım ben. Sıvı soğutucu en az 240 mm olmalı.

Diss2text

Öğrenci
Reaksiyon puanı
43
Sevgili dostum MSI Core Frozr beni hiç üzmedi
Vibrasyonu azdır, kullanabilirsin, youtube dan incelemelerini izle çok güzel bir CPU fanı

Cebinde kalan ek parayla da ikinci bir fan takabilirsin, çift fan destekliyor.
Üstüne cebinde halen daha para kalacaktır, kalan parayla da adana dürüm çağırtabilirsin.

İlla sıvı soğutucu istersen minimum tavsiyem bütçenin 89 TL üzerinde kalıyor.

Not: Tek fanlı sıvı soğutuculardansa hava soğutucu alınması taraftarıyım ben. Sıvı soğutucu en az 240 mm olmalı.

Msi markasının bu ürünlerini gördüm. Güzel duruyorlar fiyat olarak. Fuma 2 düşünüyorum ağırlıklı olarak ama şuanki fiyatına değer mi Açıkcası bilemedim. Sıvı soğutma alarak bütçemi zorlamak istemiyorum. Dediğiniz msi modelini de aklıma yazdım, bakacağım onlara da.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Ucuz olsun dersen Snowman M200 çok iş görür.

Yukarıda bir arkadaş önerdiği için bir daha yazmadım ancak MSI Core Frozr da bütçen için gayet yeterlidir bence.

Son düzenleme:

baltazar119

Asistan
Reaksiyon puanı
109
Scythe markasının ürünleri güzel gibi ama sanki olması gerekenden pahalı satılıyor. Üst düzey bir marka değil sanırım. Fuma 2 cidden o fiyata almaya değer mi? Birkaç test izledim işlemci tam yükte 90lara kadar çıkıyor. Hangi işlemci kullanmış test de bilmiyorum ama bir şüphe uyandırdı bende.
Ben olmadı soruşturayım kullanan bulursam görüşlerini alayım.

MSİ'ın soğutucularının o fiyatı haketmediğini düşünüyorum özellikle Small olan. GAming gecelerinde düşüyor fiyatları.

Attığım İD Cooling'in ürününe de bakmanı tavsiye ederim. 120mm sıvı soğutmalar muadilleri hava soğutmalar kadar etki etmiyor. Eğer performans istiyorsan hava gösteriş istiyorsan sıvı soğutma diyebilirim. Bütçeyi biraz daha arttırmak istersen ona göre sıvı soğutucu da öneririm.

Ayrıca bu bütçeye m200 felan almaya kalkma :)

BTDKIBYLUCVS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3

COOLER MASTER MasterLiquid Lite 120 120mm İşlemci Sıvı Soğutucu​

veya biraz daha bütçen varsa

CORSAIR Hydro Serisi H45 120mm İşlemci Sıvı Soğutucu​

Bu arada her ikiside işlemcinle uyumlu

Diss2text

Öğrenci
Reaksiyon puanı
43
Ben olmadı soruşturayım kullanan bulursam görüşlerini alayım.

MSİ'ın soğutucularının o fiyatı haketmediğini düşünüyorum özellikle Small olan. GAming gecelerinde düşüyor fiyatları.

Attığım İD Cooling'in ürününe de bakmanı tavsiye ederim. 120mm sıvı soğutmalar muadilleri hava soğutmalar kadar etki etmiyor. Eğer performans istiyorsan hava gösteriş istiyorsan sıvı soğutma diyebilirim. Bütçeyi biraz daha arttırmak istersen ona göre sıvı soğutucu da öneririm.

Ayrıca bu bütçeye m200 felan almaya kalkma :)

Ben de aynı şekilde msi markasının o fiyatı hak etmediğini düşünüyorum çünkü internetteki testlerde o kadar da başarılı değil. Fuma 2 şuan aklımda olan 1. Model diyebilirim. Daha önce pek bu markanın adını duymadığım için biraz önyargılıydım ama yabancı testlerde üstünce performans göstermiş ayrıca bir çok sıvı soğutma ile yarışır derecede güçlü. Fanların ömrü uzun olur mu, ve kasama sığar mı onlar aklımı kurcalıyor. Çünkü fanlar değişebilir yapmışlar ama piyasada ayrı şekilde satılan fanlarını bulamadım bu firmanın. Bozulursa başka fan takmak gerekebilir. Bu sıkıntılar dışında aklımda hava soğutma olarak birinci sırada dediğim gibi Fuma 2 var. Hala araştırmaya devam ediyorum pazartesiye kadar bir karara varacağım artık. İlginiz için teşekkür ederim.

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Ben de aynı şekilde msi markasının o fiyatı hak etmediğini düşünüyorum
Sevgili arkadaşlar CPU soğutucuna sadece düşürdüğü sıcaklık olarak bakmayın.
Vibrasyon miktarı, kullanım ömrü, ne kadar toz tuttuğu vs. vs. uzar gider bu liste. MSI' ın lisanslı armor kanat yapısı sayesinde fanı diğer soğutuculardan çok daha az tozlanıyor. Şu 2 derece çok soğutuyor, bu 2 derece az soğutuyor olarak yaklaşmamanızı tavsiye ediyorum. MSI core frozr beni hiç üzmedi, 400 TL lik bir fiyat ta kesinlikle pahalı değil düşüncesindeyim.