CPU sicakligi

Warrior2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Merhaba cooler master t20 sogutucu 2 bakir borulu islemci x5460 yeni aldigimdaa sicaklik oyunda 75 uzerine cikmiyordu simdi 86 dereceden asagi inmiyo coretemp hwmonitorda baktigimda 86 derece oluyo ama aida64 71 derece gosteriyo simdi sorun ne olabilir be hangisi dogru gosteriyo simdiden tesekkurler

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Ortalaması 80 diyelim ve yüksek... Kaç yıl oldu temizlemeyeli...? overclock yüzde kaç?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
sistemi devamlı meşgul eden bi yazılım var mı, arka planda çalışan...? virüs programı filan kullanıyor musun?
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu sıcaklık değerleri sadece işlemciye mi ait yoksa ekran kartı da mı çok sıcak...? hw mon. ile bi foto atar mısın sıcaklıkları gösteren...?

Warrior2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
sistemi devamlı meşgul eden bi yazılım var mı, arka planda çalışan...? virüs programı filan kullanıyor musun?

bu sıcaklık değerleri sadece işlemciye mi ait yoksa ekran kartı da mı çok sıcak...? hw mon. ile bi foto atar mısın sıcaklıkları gösteren...?
Hocam sinirlendim pc Yi kapatdim gts 450 kullanmiyom onun sicakligi hep 74 yani internetde videolara baktim bu ekran kartini ortalama sicakligi o bilgisayarda sadece yuk altinda ve oyunda Boyle sicaklik oluyo yani stress testinde falan CPU 100% calisdigi zaman sicaklik 86 derece bosda 55-60

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,871
ben fansız açınca 80 i geçmiyor sende dmekki fan işlemciye temas etmiyor anakarta takarken fanın bir ayağını kırmış olabilir misin ?

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,871
Hocam cooler master t20 ayak falan yok sendeki x5460 kullaniyon
anakarta ne ile sabitliyorsun ?

fanın işlemciye sıkı bir şekilde sabit olduğuna emin misin ?

optimum modundan performance moduna koy belki düzelir

Warrior2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5

hocam internetde cooler master t20 aratirsaniz sogutucuyu gorursunuz bende bimiyom ne ile sabitlendiyini ama siki bagli hocam performancede zaten hocam sendemi xeon x5460 kullaniyon

hocam thermal macun olarak hy410 kullaniyom o sorun ola bilirmi

Son düzenleme:

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,871
hocam internetde cooler master t20 aratirsaniz sogutucuyu gorursunuz bende bimiyom ne ile sabitlendiyini ama siki bagli hocam performancede zaten hocam sendemi xeon x5460 kullaniyon

hocam thermal macun olarak hy410 kullaniyom o sorun ola bilirmi
termal macun önemli değil de fanın işlemciye sıkı şekilde değmesi lazım

Warrior2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
termal macun önemli değil de fanın işlemciye sıkı şekilde değmesi lazım
Hocam siki sekilde duruyo yani baktim time baktim yani kac dakkadir ittiriyorum ama hic kipirdama yok bende kaldim sizlerden yatdim bekliyom Napa bilirim die

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,871
sadece o oyunlarda 80 c veriyor ise işlemci performansı da oldukça düşer ozmn

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
İlk aldığına göre 10 derece civarı fazla olması,normal. Çünkü ortam sıcaklıkları iyice arttı. Bi işlemciyi en çok etkileyen sebep. Ortam sıcaklığı ,atıyorum ,5 derece artarsa, işlemcin 10 derece artar. Bunun sebebii de, kullandığın soğutucunun yetersizliği. Zaten elindeki de 2 ısı borulu zayıf bi soğutucu.
Modlu bios kullanırsan ,sıcaklığı düşürme imkanın var. Veya kalite bi. soğutucu.Bu da,masraf tabi ki.

Warrior2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
İlk aldığına göre 10 derece civarı fazla olması,normal. Çünkü ortam sıcaklıkları iyice arttı. Bi işlemciyi en çok etkileyen sebep. Ortam sıcaklığı ,atıyorum ,5 derece artarsa, işlemcin 10 derece artar. Bunun sebebii de, kullandığın soğutucunun yetersizliği. Zaten elindeki de 2 ısı borulu zayıf bi soğutucu.
Modlu bios kullanırsan ,sıcaklığı düşürme imkanın var. Veya kalite bi. soğutucu.Bu da,masraf tabi ki.
Bios modlu hocam sorun aida64 maxsimum sicaklik stress testinde 71 derece core tempde 86 derece

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
O zaman yapabieceğin başka tek şey,soğutucuyu değiştirmen.Ama masraf olacak bu seferde.Eğer işlemci performansında bi düşme yoksa bu şekilde kullan gitsin. Bi de biosuna bi bak. İşlemci voltajı ile ayar imkanı varmı.

Warrior2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
O zaman yapabieceğin başka tek şey,soğutucuyu değiştirmen.Ama masraf olacak bu seferde.Eğer işlemci performansında bi düşme yoksa bu şekilde kullan gitsin. Bi de biosuna bi bak. İşlemci voltajı ile ayar imkanı varmı.
Hocam benim biosda voltaj ayari yox sizinli birlikte overclock yaptigimiz zamanda default birakmisdik

Hocam performance dusunde. Baska bi kotu yani varmi ?

Son düzenleme:

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Başka bi kötü yanı yok.İşlemcinin ömründen yemesi ,hemen hemen sıfır gibi.İşlemcileri öldüren ,ömrünü kısaltan ,aşırı voltajdır. Sıcaklığın fazla bi tesiri olmaz.
Biosa baktınmı,voltaj ayar ı varmı. Varsa ,biraz düşürebiliriz bu arada.

Warrior2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Başka bi kötü yanı yok.İşlemcinin ömründen yemesi ,hemen hemen sıfır gibi.İşlemcileri öldüren ,ömrünü kısaltan ,aşırı voltajdır. Sıcaklığın fazla bi tesiri olmaz.
Biosa baktınmı,voltaj ayar ı varmı. Varsa ,biraz düşürebiliriz bu arada.
Yok vallahi hocam mb:ASRock g41-vs3 r2.0 yani internetdede aradim bulamadim

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
İnternet olayı pek değilde ,sen biosa girip ,iyice baktınmı. Eğer, baktım, yok diyorsan,doğrudur. O zaman ya bu şekil kullanacaksın,ki kışın yine düşer,ya da soğutucu masrafına gireceksin.

Warrior2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
İnternet olayı pek değilde ,sen biosa girip ,iyice baktınmı. Eğer, baktım, yok diyorsan,doğrudur. O zaman ya bu şekil kullanacaksın,ki kışın yine düşer,ya da soğutucu masrafına gireceksin.
Hocam 4 bazir borulu olan model alsam etki edermi onere bileceginiz 100 tl civarinda bir sey varmi