cpu seçimi ve işlemci ayaklarının kırılması

Dorukaan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Yaklasık 1 hafta önce pc fanından cok ses geldiğini fark ettim. Şunun bir tozunu alıyım ses biraz azalsın mantıgıyla kasayı açtım. İşlemci fan kilidini sökmeme ragmen fanı dısarı alamadım bende hafiften güç kullandım ve fan dısarı cıktı ama işlemci ile birlikte. İşlemcinin bacaklarını yamultmustum. Hafiften düzelteyim derken bacaklardan birini kırdım. Sonra birsürü bacak var bir sey olmaz mantıgıyla geri topladım pcyi. Ama kasaya güc gitmesine ragmen pc acılmadı. Zaten değiştirmeye niyetliydim gittim kendime sistem topladım fakat suan o pcye tekrardan ihtiyacım var. Kısaca sorum şu ben fanı çektiğimde işlemci ile beraber gelmişti anakartın işlemci bölümüne zarar vermiş olabilir miyim? pcnin açılmama sebebi ramların statik elektrik yapması olabilir mi ? Bana ucuz yollu benzeri performansı verebilecek işlemci önerebilir misiniz?

Asus a68 hm gaming anakart
Amd oem rx 460 ekran karı
16 gb ddr3 2400 ram (8x8)
Amd A10-7870k

Sistemim bu sekilde nasıl bir çözüm bulabilirim. AMD Athlon II X4 845 3.8GHz Soket FM2+ Carrizo 28nm 65W İşlemci - Nanokatalog bu işlemciyi alsam tak devam yapabilir miyim ? Yada ramlar yüzünden mi açılmadı yardımınıza ihtiyacım var

Dorukaan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
a8 7600 almayı dusunuyorum bi sorun olmaz herhalde tesekkur ederim hocam

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Hayır,listede mevcut zaten.