CPU Patlaması !! Yardım !!

sıfır

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
CPU tavan yapıyor ve bilgisayarım otomatikman kapanıyor bunun çözümü nedir yada CPU yu tavana vurduracak yazılımlar hangileriyse söylerseniz kapatma yöntemlerini de çok iyi olur Teşekkürler..

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Combofixle önce bir tarat. Sonra da HijackThis kullanarak zararlı işlemleri kapat.

gokhango

Asistan
Reaksiyon puanı
0
belki işlemci fanının ayakları biri çıkmış olabilir , aşırı ısınmadan dolayı kapanabilir. makinada fan sesi ne durumda?
yada yazılımsal olabilir görev yöneticisinden işlemciyi sömüren yazılımları tesbit et.

sıfır

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar laptop kullanıyorum önerileriniz için teşekkür ederim ama hala aynı problem devam ediyor ne yapmalı,

sıfır

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayır fiziksel olarak bir problem görünmüyor muhtemelen yazılımsal sorunlar var bunun önüne nasıl geçebilirim daha önceden 2 kere bu yüzden format attım ama 2-3 haftaya gene aynı problemle bilgisayarım önce yavaşlıyor sonra ara sıra takılıyor bir süre sonra kullanılamaz hale geliyor CPU dan kaynaklandığı kanısına nerden vardın peki derseniz,
sürekli CPU oranı yükseklerde ve %100 vurunca malum kısaca problem bu tavsiyeleriniz nedir..

Charlie Scene

Profesör
Reaksiyon puanı
6
windowsta bi sorun olmasın bozuk yada kötü bi virüs yazılım felan...

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Forumdaki şu konuya bir göz at derim. CPU %100 ya da benzer şekilde yüksek kapasitede çalışmasının sebebi olabilir.

ethem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
harddiskten de olabilir benim başıma da geldi -açıldıktan 5 dk sonra donuyor ve kapanıyordu ve işlemci max oluyordu- ama masaüstü bilgisayarda. zamanla elelkitirik kesintisinden yada yanlış kapatmadan dolayı hdd ler zarar görüyor yeni birtane aldım çalışıyor tekrar aynı sorun olmadı

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
CPU tavan yapıyor ve bilgisayarım otomatikman kapanıyor bunun çözümü nedir yada CPU yu tavana vurduracak yazılımlar hangileriyse söylerseniz kapatma yöntemlerini de çok iyi olur Teşekkürler..

vlc player gom player birde üstüne codec paketleri indirdiysen onlarda yapıyor işlemcinin %100 e vurmasını.. codec paketlerinin hepsini sil. sadece vlc yada gom player benzeri hazır codecli yazılımlarından varsa onlar kalsın. yüklediğin k-lite tarzı codecleri kaldır..

alakası varmıdır bilmem ama benim başıma gelmişti..

http://forum.shiftdelete.net/guvenlik/212695-flv-virusu.html
şu konudada arkadaş bu sorundan muzdaripti,söylediğim şekilde çözmüştü sorunu. bi dene bakalım belki ondan kaynaklıdır.

EhemmiyetsiZ

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bilgisayarı Güvenli Kip'te aç "çalıştır" a "msconfig" yaz çıkan tabloda "Başlatma" Sekmesinde wn altta bulunan "Tümünü Devre Dışı Bırak" ı seç tamam de pc yi yeniden başlat eğer düzeldiyse ya bir virüs yedin yada bir yada bir kaç program birbiriyle çakışıyor. Ayrıca Güvenli kip te virüs taratması yaparsan daha rahat silersin virüsü. Bazı virüsler pc normal modda çalıştığında silinemiyor. Şimdiden Kolay Gelsin.

sıfır

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Katkılarınız için teşekkürler çözmeye çalışacağım ..

Vaioca

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaş götür bitane bilgisayarcıya baksın 20 lira servis ücreti ver bitsin

EhemmiyetsiZ

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaş götür bitane bilgisayarcıya baksın 20 lira servis ücreti ver bitsin

Yanlış anlamanı istemem kardeşim ama böyle düşünmen yanlış. İnsanlar bu düşünce yüzünden güzel ülkemde bilgisayarda sadece chat yapmasını biliyor.Bence herkes kullandığı cihazın elektronik olmasa bile yazılımsal sorunlarını çözebilmeli. Bugün elimizin altında internet var ve hemen hemen her derdimize çare buluyor. Burası gibi güzel portallar var insanlar sıkıntılarını dile getirip sorunlarını çözebiliyorlar bir nebzede olsa. Bizler buralara kayıt olurken bence toplumsal bir görev de üstleniyoruz yardımlaşma dayanışma gibi. Sözlerimin başında da dediğim gibi beni yanlış anlama lütfen.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Aç bi tozunu falan temizle, tozdan olabiliyor başıma geldi.

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
laptop kullanıosan tozlanmıstır gidip fön makinesi falan tutma sakın :D git bi bilgisayarcıya temizlet içini veya kendin aç bilgin varsa. yada bi bisikletciye git kompresorle hava tutsunlar ama dikkat et basınç düşük olsun yoksa fanın kanatlarını aradan toplarsın tek tek :D