CPU önerisi ve Donanım Hakkında düşünceleriniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan IThelp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
peki size bir soru ve düşünceleriniz öğrenmek istiyorum bir tekniksiten olarak ben bu sisteme yeni bir işlemci takacam kafamdakini biliyorum ve hangisini daha iyi olacağına da bu yüzden birde sizin düşüncelernizi öğrenmek istiyorum şimdi den tşk

MSİ G41M-P43 Combo anakart

İntel Pentium D 925 3.0

Kıngston 4GB DDR3 1333 CL9

Ati HD RADEON 3650 Ekran kartı

EVEREST EPS-1660A 400W GÜÇ KAYNAĞI

ASUS
DRW-24B5ST 24X DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI

4 Adet HDD SEAGATE 2X 320 GB WD 2X 320 GB Hepsi 7200 RPM

CPU FAN:COOLER MASTER
HYPER 612S LGA 775/1155/1156/1366 & AMD AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

ver harici 4 adet fan kasa icinde ve hdd soğutucu

diğer ıvır zıvırları saymıyorum örnek tv kart + wirelless samsung 22 inc led monitor vs

yukarıdaki işlemciden önce E6700 kulanıyordum arkadaşın ısrarı üzerine kendisine satım elimde bu vardı ve taktım

NOT: şuan bu sistem kurulu halde ve bu işlemciyle FİFA 2013 FULL kasmadan oynuyorum

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Geleceği olmayan eski sistem para bağlamaya değmez.
Yenisini alacak kuvvet yoksa;

İkinci el bir en az Q6600 + biraz overclock.
Oynanan oyun sıklığına göre biraz daha güncel bir VGA ve tabiki güç kaynağı uzun süre götürür.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Geleceği olmayan eski sistem para bağlamaya değmez.
Yenisini alacak kuvvet yoksa;

İkinci el bir en az Q6600 + biraz overclock.
Oynanan oyun sıklığına göre biraz daha güncel bir VGA ve tabiki güç kaynağı uzun süre götürür.

sistem donanım parçaları yeni 2 el alınmış değil evde 2 adet laptop da var masaüstü pek fazla kulanmam sadece böyle arada oyun oynarım fifa pes crysis sniper tarzı oyunlar oynarım sadece pek fazla bağımlı değilim oyunlara bu sistem de bunları oynuyorum rahatca fazla para bağlamak da istemiyorum

Kafamdaki işlemci 2 el Q9505S

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Q serisinin daha üstü alınabilir elbet maddiyat meselesi.
Şimdi Q6600 lerin çok iyi bir overclock potansiyeli var 3.8ghz de günlük kullanan insanlar vardı.
Tabiki hepsi de o hızlara ulaşamaz ama 3ghz 4 çekirdek CPU tadından yenmez.
Ucuz olduğundan Q6600 diyorum. Yarın obür gün oda yetmediğinde yolun sonuna geldiniz demektir.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Q6600 fiyat olarak güzel dediğine de katılıyorum dediğim Birde bunun yanında Q8300 sen nedersin

Q6600 eski teknoloji artı 65nm cok ısınır ama Q8300 yeni teknolıji artı 45nm daha iyi OC oluyor az ısınıryor iyi moba istiyor ve SSE 4.1 destekliyor

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Hocam istersen dünyanın en gelişmiş CPU sunu al.
Sistemin ortada, ben bu sisteme kuruş harcamam. Eğer gerçekten de ihtiyaç duyuyorsam en ucuza en yüksek performansı verecek olanı alırım çünkü ölü yatırım.

Benimde durumum senin gibi.
Evde laptop kullanıyorum MAC kullanıyorum. Oyun amaçlıda masaüstüm var.
E8400 + 4gb DDR2 + Gigabyte P35 + GTX570

Fifa13 + BF3 full çalışıyor. Crysis çıksın onuda medium üstü high altı orta şekerli çalıştıracak.
Neden gidip Q serisinin en üstünü alayım ki? Neden i5 alayım? Neden i7 alayım?

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Hocam istersen dünyanın en gelişmiş CPU sunu al.
Sistemin ortada, ben bu sisteme kuruş harcamam. Eğer gerçekten de ihtiyaç duyuyorsam en ucuza en yüksek performansı verecek olanı alırım çünkü ölü yatırım.

Benimde durumum senin gibi.
Evde laptop kullanıyorum MAC kullanıyorum. Oyun amaçlıda masaüstüm var.
E8400 + 4gb DDR2 + Gigabyte P35 + GTX570

Fifa13 + BF3 full çalışıyor. Crysis çıksın onuda medium üstü high altı orta şekerli çalıştıracak.
Neden gidip Q serisinin en üstünü alayım ki? Neden i5 alayım? Neden i7 alayım?

haklısın sistem eski olduğunu biliyorum o yüzden yazdım buraya kendi kendime düşündüm Q serisini alsam bu sisteme değermi yoksa E Serisini mi alsam yeterlimi kafam da q9505s vardı ama kararsız dım bu yüzden buraya yazdım Q6600 karar kıldım senin yardımın la hep bu siteme yeterli hem fiyat ve perfomans iyi teşekkürler hocam bir kaç tane işlemcinin arasında gidib geldim sonunda q6600 karar kıldım şimdi bence de yeterli başkasına böyle bir parça ve herhangi birşey alsam yardımcı olsam hemen karar verim kendime almaya calışsam birşey hep kararsız kalıyorum sadece bilgisayar bilişenlerle ilgili değil herşeyle kendime almaya kalksam kararsızım böyle :):)

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
haklısın sistem eski olduğunu biliyorum o yüzden yazdım buraya kendi kendime düşündüm Q serisini alsam bu sisteme değermi yoksa E Serisini mi alsam yeterlimi kafam da q9505s vardı ama kararsız dım bu yüzden buraya yazdım Q6600 karar kıldım senin yardımın la hep bu siteme yeterli hem fiyat ve perfomans iyi teşekkürler hocam bir kaç tane işlemcinin arasında gidib geldim sonunda q6600 karar kıldım şimdi bence de yeterli başkasına böyle bir parça ve herhangi birşey alsam yardımcı olsam hemen karar verim kendime almaya calışsam birşey hep kararsız kalıyorum sadece bilgisayar bilişenlerle ilgili değil herşeyle kendime almaya kalksam kararsızım böyle :):)

Ben şahsen başkasına ne öneriyorsam kendim de onu kullanıyorum/kullanacağım/kullanmayı planlıyorum durumunda olduğumdan sıkıntıya düşmüyorum.

E serisinin en üstten 2. si idi sanırım benim kullandığım CPU.
Eskmiş, yetmiyor, yavaş, çağ dışı kalmış diyen tek dişi kalmış canavardır :D
Öküz gibi CPU. Bugün en baba oyunlarda BF3 ü teklemeden oynatıyorsa o benim için yeterlidir.
Tabiki i5 i7 nin AMD nin 32739332812 çekirdekli CPU larının avantajları var ama bana göre avantaj değil.
Ben basit ev kullanıcısıyım. Bilgisayarda her türlü işlemi yaparım ama sonuçta basit ev kullanıcısıyım profesyonel olarak, bu işten para kazanan biri olsam tamam i5 i7 peşinde koşayım ama değilim ve günümüz şartlarında basit ev kullanıcısına E8400 fazlası ile yetiyor.

Q serisine bende bir ara geçiyordum arkadaşın q6600 ünü alacaktım o ara başka bişey aldım vazgeçtim.
Şimdi Q serisine geçermiyim? Pek mantıklı gelmiyor. Bakarım crysis ve bir kaç beklenmedik oyun çıkar ve aha PC şimdi sıçtı derim.
O zaman imkanım varsa AMD nin 37329237128203 çekirdekli CPU larına yönelirim. Param yoksa da bulabildiğin en iyi ikinci el Q serisine yönelirim.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
benim amd en beğendiğim AMD Phenom II X6 1055T 2.8 GHz 9MB CANAVAR ama dediğin gibi para :)

bilgisayar işinden kazanıyoruz evi gecindiriyoruz cok şükür ordan aldığımız bilgisayarlara yatırsak bu işin ne anlamı kalır benim herzaman bir sözüm vardır bilgisayar teknisyenleri ve mühendisleri herzaman en kötü ve gücsüz bilgisayara sahipler yani kendi şahsi bilgisayarı inan bak ben dahil ve sayamayacak kadar bilgisayar teknisyeni arkadaşlarım var hiç birinde adam gibi bir sistem yok yoksunlar :)

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
benim amd en beğendiğim AMD Phenom II X6 1055T 2.8 GHz 9MB CANAVAR ama dediğin gibi para :)

bilgisayar işinden kazanıyoruz evi gecindiriyoruz cok şükür ordan aldığımız bilgisayarlara yatırsak bu işin ne anlamı kalır benim herzaman bir sözüm vardır bilgisayar teknisyenleri ve mühendisleri herzaman en kötü ve gücsüz bilgisayara sahipler yani kendi şahsi bilgisayarı inan bak ben dahil ve sayamayacak kadar bilgisayar teknisyeni arkadaşlarım var hiç birinde adam gibi bir sistem yok yoksunlar :)

Meslek olarak bilgisayarcılıktan bahsetmedim.
Hani bilgisayar üzerinden ekmek kazananlar. Adam photoshop kullanır, corel kullanır, reklam yapar, yazar, çizer...

Donanımcı adamın zaten donanımla işi yoktur.
Dediğim gibi piyasada 200TL ye alınabilecek E8400, şuan piyasadaki her işi yapıyorsa 2000TL ye satılan i7 yi ne yapsın o donanımcı.

Noxeble

Asistan
Reaksiyon puanı
6
220 liraya q6600 almıştım ne overlock çektim ne birşey yaptım bu işlemci bana artıyor bile zaten hangi oyuna girdiysem bi kere kastığını görmedim makinanın full çözünürlükte artık oyunlara girdiğimde direk optionsdan vidyo grafiklerini son düzeye getiriyorum ondan sonra oyuna başlıyorum elim alıştı gidip 900 1000 liraya i7 alıcağıma 220 liraya quad alırım i7yi 4e katlar depoya atarım.