Yardım cpu maks ghzye ulasmiyor

asdasdasdasasda

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
i5 12450h islemcim var turboyla birlikte 4.40ghz olmasi gerekiyor fakat oyunlarda 3.06ghzde kaliyor. ekran kartim 3060 ise %100 kullaniliyor isinma problemi de yok. lenovo vantage uygulamasindan yuksek performansa aliyorum ama bir degisiklik olmuyor yardimci olabilirseniz sevinirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

cpuz den stres testi yaptigimda 3.40ghzi zorluyor 3.30 falan oluyor

Son düzenleme:

nxpnua

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
14
i5 12450h islemcim var turboyla birlikte 4.40ghz olmasi gerekiyor fakat oyunlarda 3.06ghzde kaliyor. ekran kartim 3060 ise %100 kullaniliyor isinma problemi de yok. lenovo vantage uygulamasindan yuksek performansa aliyorum ama bir degisiklik olmuyor yardimci olabilirseniz sevinirim.

cpuz den stres testi yaptigimda 3.40ghzi zorluyor 3.30 falan oluyor
darbogaz olabılrı mı

asdasdasdasasda

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
hocam darboğaz olduğunu zannetmiyorum asıl problem ekte gösterdiğim turbo frekans modlarından kaynaklı gibi duruyor. turbo modunda performance-core yerine efficient-core tercih ediyor. bilgisayara 2. gün önce freedostan kurulum yaptım belki eksik bir şeyler kalmıştır bilmiyorum. BIOS'tan da turbo ayarını bulamadım ayrıyeten

youtubedan aynı laptopa sahip diğer kullanıcıların oyun testlerini izlediğimde onlarda da aynı durum söz konusuydu