Cpu kullanımı %50 lerde

isimsiz1996

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar 1 hafta önce pc ye format attım windows 7 pro 32 bit ertesi gün bir şey oldu cpu kullanımı %50 lere ulaştı görev yöneticisinden buldum ne kullanıldığına. kapatınca bilgisayar hiç bir şeyi açmıyor pcye reset atıyorum yeniden aynı şey oluyor oyun moyun oynayamıyorum minecraft bile felaket kasıyor

sitem özelliklerim
asus hd 6670 dx11
8 gb ram
500gb harddisk
intel(R) Pentium(R) CPU G630 @ 2.70 GHz
yardım lütfen

<SxA>

Doçent
Reaksiyon puanı
2
görev yöneticiside kapattığınız işlemin adını söyliyebilirmisiniz

<SxA>

Doçent
Reaksiyon puanı
2
internet üzerinde biraz araştır bazı sitelerde ve sdn forumda var biraz araştırmanı tavsiye ederim

isimsiz1996

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
inan bana 2 gündür uyumuyorum yardım lazım usta

<SxA>

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Konu hakkında bir bilgim yok ancak bilgisi olanlar yardımlarını esirgemezler

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
svchost.exe %50 lik bir CPU kullanımına neden oluyorsa.. Bu bildiğimiz svchost değildir.. Hemen ComboFix programını indir...
İndirme Linki: ComboFix En Güncel Versiyon
Sonra programı çalıştır ve gerisini ona bırak. Kendi kendine tarayıp birşeyler yapacaktır..Makineyi restart ettiğinde makineni temizlenmiş bir şekilde karşında bulacağından eminim.. Eğer ComboFix gerekeni yapmazsa sana başka alternatifler de sunarız, kardeşim.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
inşallah işe yarar kardeşim

Combofix böyle küçük ama can sıkıcı trojan, worm, sülük, solucan tarzı şeylerde birebirdir.. Her eve lazım bir program..
Dediğim gibi eğer problemin hâlâ devam ederse başka alternatifler de bulabiliriz. Ama inşAllah bu program sorununu çözecektir diye düşünüyorum.

Bu arada Restart işlemini ComboFix kendi yapıyor. Yaklaşık 50 yada 50 küsür STAGE sonrası taramayı bitiriyor ve makineyi restart ediyor. Makine tekrar başladığında da sana bir Metin dosyası içinde yaptığı temizlik ve bulduğu kötü niyetli ıvır zıvırlar hakkında detaylı bir rapor veriyor. O Metin belgesi karşına çıkana kadar makineye dokunmamanı tavsiye ederim.

isimsiz1996

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
rkill çalısmadı diğeride işe yaramadı acele yardım lazım

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Görev yöneticisinin "işlemler" sekmesinin ekran görüntüsünü koyabilir misin ?

pankula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dostum sorunun %99 windows updateten kaynaklı. windows update i tamamen kapat, bilgisayarı yeniden başla düzelmezse tekrar paylaş. düzelirse de paylaş.

aynen kardeş doğru söyledin, pc ye format atıldıktan sonra belli bir zamana kadar pc otomatik güncelleme yapar, bu güncellemenin süresi ya da miktarı senin format atarken kullandığın windows cd sinin hangi sürüm olduğuna bağlıdır.

kısacası dert etmene gerek yok, bu dosyanın da virüsle falan alakası yok, ya güncellemeleri kapatacaksın ya da biraz daha sabredip en güncel hale gelinceye kadar bekleyeceksin...

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Benzer bir durumu ben de yaşadım. Net Framework ile ilgili hizmetleri (hangileri olduğunu hatırlamıyorum) devredışı bırakınca düzelmişti.

mertaydin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
8 GB ram i olan sisteme neden 32 bit işletim sistemi yüklediniz?

isimsiz1996

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şu an pc ye tekrar format attım windows 7 home premium 64 bit fakat bir hafta sonra tekrar aynı şey oldıu

- - - Mesaj Güncellendi - - -

lütfen acil yardım tekrar aynı şey oldu
napıcamı bilmiyorum