Yardım CPU hızı artınca pc kapanıyor

fixplayer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar arkadaşlar konuyu çok fazla araştırdım çok yöntem denedim ancak bir sonuca varamadım umarım yardımcı olabilecek birileri çıkar şimdiden teşekkürler.
Bilgisayar özellikler:
İşlemci: Intel(R)Core(TM) i5-3230M CPU @ 2.60Hz 2.60GHz
Yüklü Bellek: 8,00 GB
Sistem Türü: 64 bit işletim sistemi z64 tabanlı işlemci
Ayrıca GeForce GT635M mevcut.

Sorunu kısaca özetlemek gerekirse birçok kişinin yaşadıgı bir sorun pc kendi kendine kapanıyor.
İlk başlarda sıcaklıkla alakalı olduğunu düşündüm fanı temizledim termal macunu değiştim pc format atıp sadece pc de kullanmak istediğim oyunu yükleyip çalıştırdım ancak sonuç yine aynı. Oyun çok fazla cpu kullanıyor ısı değerlerini test ettiğimde msı afterburner üzerinden ısı 45 derece civarında bile oynu açtıgımda kapatıyor pc yi. Kapanmadan önce değişen tek değer cpu ve memory Mhz lerin max sınıra çıkması zaten o esnada elektiriği kesiyor. İnternette benzer durumlarla alakalı birçok yöntemi denesemde fayda etmedi. yardımcı olabilecek birisi çıkarsa sevinirim.

salihaktan_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
543
İşlemci fanının soğutma bloğu ile işlemcinin yüzeyinin birbirine temas ettiğinden emin misiniz? Bazen soğutucular anakarta düzgün oturmuyor ve bu gibi sorunlar oluşabiliyor.

fixplayer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet kontrol ettim daha önce herhangibir temassızlık yok. Sorunun yeterli voltajı veya gücü karşılamadıgını düşünüyorum ancak sebebini veya çözümünü bulamıyorum. Laptopu başka programları çalıştırırken veya normal web kullanımları üzerinde herhangi bir sorun yaşamadan kullanabiliyorum. Ancak oyun yüksek cpu kullanıyor,bu da daha çok akım mı gerektiriyor bilmiyorum açıkcası ancak cpu kullanımı arttıkca Pc adaptorden gelen elektiriği kesiyor bataryaya geçiyor.

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Evet kontrol ettim daha önce herhangibir temassızlık yok. Sorunun yeterli voltajı veya gücü karşılamadıgını düşünüyorum ancak sebebini veya çözümünü bulamıyorum. Laptopu başka programları çalıştırırken veya normal web kullanımları üzerinde herhangi bir sorun yaşamadan kullanabiliyorum. Ancak oyun yüksek cpu kullanıyor,bu da daha çok akım mı gerektiriyor bilmiyorum açıkcası ancak cpu kullanımı arttıkca Pc adaptorden gelen elektiriği kesiyor bataryaya geçiyor.
Anakartın biosuna girip bir işlem yaptınız mı ?

Sansar667

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
526
olay görüntülecisi - yönetim olayları kısmında neden dolayı kapandığı yazar hiç kontrol ettin mi?

fixplayer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
olay görüntülecisi - yönetim olayları kısmında neden dolayı kapandığı yazar hiç kontrol ettin mi?
Şuan baktım.Verilen hatalar aşşağıdaki gibidir.

Uyarı: DistributedCIM (10016)
Uyarı:USER Device Registration (360)
Hata: Eventlog (1101)
Önemli: Kernel Power (41-63)

siz söyledikten sonra oyuna girmeyi deneyip kapandıktan sonraki aldığım 4 haya bunlar olay görüntüleyicisi üzerinden.

sepiti

Asistan
Reaksiyon puanı
206
1.sorun anakartta olabilir
2. eğer pc laptop ise sorun yeterli elektrik besleme sorunu olabilir bataryayı çıkartıp direk şarj aleti ile dene
3. sorun fanın döndüğüne eminmisin bazı bilgisayarlarda işlemci fanı doğru takılamadığında yada fan yeterli dönüş sağlamadığında işlemci kendisini korumaya alıp pc yi resetler yada kapatabilir
4. sorun bios güncellemesi gerekebilir
5. sorun ramlar çift ise birini çıkartıp diğerini denemen gerekebilir.
6. sorun eğer ekran kartın driveri güncelmi güncel ise bir önceki versiyonu bulup şimdikini kaldırıp onu kurun
eğer hala bir çözüm bulamadınız ise bir bilgisayarcıya göstermenizde fayda var.

fixplayer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1.sorun anakartta olabilir
2. eğer pc laptop ise sorun yeterli elektrik besleme sorunu olabilir bataryayı çıkartıp direk şarj aleti ile dene
3. sorun fanın döndüğüne eminmisin bazı bilgisayarlarda işlemci fanı doğru takılamadığında yada fan yeterli dönüş sağlamadığında işlemci kendisini korumaya alıp pc yi resetler yada kapatabilir
4. sorun bios güncellemesi gerekebilir
5. sorun ramlar çift ise birini çıkartıp diğerini denemen gerekebilir.
6. sorun eğer ekran kartın driveri güncelmi güncel ise bir önceki versiyonu bulup şimdikini kaldırıp onu kurun
eğer hala bir çözüm bulamadınız ise bir bilgisayarcıya göstermenizde fayda var.
1.öneri için anakartta sorun olsa bu dürüm sürekli olarak meydana gelmesi gerekmiyor mu? sadece 1 oyundaki aşırı cpu kullanımında gerçekleşiyor problem.
2.O şekilde de denediğimde aynı sorun devam etmekte.
3.fan sorunsuz şekilde çalışıyor geçikme takılma gibi durumlarda yaşamıyor.
4.Bu gerekli olabilir denemedim casperdan bios dosyalarını temin ettim ancak şimdi de biosu güncelleyemioyrum dosyaları görmüyor :).
5.Bunu da denedim ancak aynı problem devam etmekte.
6.Driverlar güncel durumda eski olanı henuz denemedim bios güncellemesini yapabilirsem sonuç alamadıgımda bunuda deneyebilirim.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,342
Oynamak istediğin oyun ne?
Çalıştıramıyorsa neden sınırları zorluyorsun ki? Oyun Zaten istediğin gibi akıcılıkta çalışmaz.

giriş seviyye laptop kullandığını unutmuşsun. Laptop işlemcisi zaten Normal masaüstü işlemcinin ikikat zayıflatılmış versiyonu oluyor batarya performansı için.
Ekran kartını söyleme zaten gt 630 kattan kim hayır gördü ki? Laptop versiyonundan da görsün :D

Hopeツ︎

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,183
Hangi oyunu oynamaya çalışıyorsunuz? donanım konusunda uzman arkadaşlar gerekli yorumu yaparlar ama sisteminize göz gezdirdiğimde kullandığınız grafik kartının NVIDIA'ya ait bir GT serisi olduğunu görüyorum, bu GTX ya da RTX'de olabilirdi. Uzun lafın kısası, oyun oynamaya yönelik bir bileşen değil grafik biriminiz. Diğer bileşenlerle uyumsuzluk var bu yüzden. Elbette, yaşadığınız sorun bambaşka bir şeyden de kaynaklanıyor olabilir. GT 635M ile hiçbir oyun oynanmaz diye bir şey yok, karşıladığını oynatır. Bu sadece bir çıkarım. Kolay gelsin. ?