Cpu % Çok fazla

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan .10R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

.10R

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarımdan görev yöneticisini açıp performans kısmından baktığımda Cpu kullanımı %50-60 arası hiç bir program açık değil iken.Açtığımda ise %90 lara çıkıyor bunun elbet bir çözümü vardır yardımlarınız bekliyorum :(

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Aslında bunun bi çok sebebi var,birkaçtanesini söylemek gerekirse zararlı birtakım programcıklar,kullandığınız RAM miktarının az olması,işlemcinin yeterince soğuyamaması gibi sebeplerden dolayı bu gibi problemler olabilir.yapman gerekenler ise bence ilk yapman gereken,bilgisayara sıkı bir bakım yapmak,fanları temizlemekten başlayabilirsin,işlemcini yerinden söküp birgüzel temizledikten sonraişlemci soğutucusunu takmadan evvel thermal macun kullanman ( nohut tanesi kadar) işlemci için yararlıdır.donanımlarını tozdan kirden arındır ve bi format at,kullandığın programların güncel sürümler olmasına dikkat et,fark olduğunu göreceksin,ama RAM yükseltmek dahada iyi olacak almak yada almamak sana kaldığı için bişey söyliyemiyeceğim iyi çalışmalar.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Görev yöneticisinden program isimlerine bak. Hangileri ne kadar kullanıyor diye?

.10R

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aslında bunun bi çok sebebi var,birkaçtanesini söylemek gerekirse zararlı birtakım programcıklar,kullandığınız RAM miktarının az olması,işlemcinin yeterince soğuyamaması gibi sebeplerden dolayı bu gibi problemler olabilir.yapman gerekenler ise bence ilk yapman gereken,bilgisayara sıkı bir bakım yapmak,fanları temizlemekten başlayabilirsin,işlemcini yerinden söküp birgüzel temizledikten sonraişlemci soğutucusunu takmadan evvel thermal macun kullanman ( nohut tanesi kadar) işlemci için yararlıdır.donanımlarını tozdan kirden arındır ve bi format at,kullandığın programların güncel sürümler olmasına dikkat et,fark olduğunu göreceksin,ama RAM yükseltmek dahada iyi olacak almak yada almamak sana kaldığı için bişey söyliyemiyeceğim iyi çalışmalar.

İlgilendiğin sağol dediklerini deniyicem ama 2gb ram var sence yeterli olmazmı ?

Görev yöneticisinden program isimlerine bak. Hangileri ne kadar kullanıyor diye?

fnd2lc.png

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Galiba internet explorer yapıyor ne yapıyorsa. Virüs var sanırsam.

.10R

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Avira ile tarattım ama bulamadım başka bi program öneriniz varmı ?

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
termal macun halleder sanırım.

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
İlgilendiğin sağol dediklerini deniyicem ama 2gb ram var sence yeterli olmazmı ?

fnd2lc.png

Firefox çok ram yer.Başka bir tarayıcı kullan.Ben Opera'ya geçtim.
Ayrıca orada kullanmadığın programlar varsa kapat.Arka planda çalışan programlar olabiliyor bilgisayarda.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Ram bence yeterli,belkide diğer yazdıklarım işini halledebilir.

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12
cpu hangi marka ve frekans değerleri ne?

.10R

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Firefox çok ram yer.Başka bir tarayıcı kullan.Ben Opera'ya geçtim.
Ayrıca orada kullanmadığın programlar varsa kapat.Arka planda çalışan programlar olabiliyor bilgisayarda.

Opera indirdim onu kullanıyorum ama değşen birşey olmadı yine aynı % :(

ben pek anlamam bu konulardan resimden gereksiz olan program varmı kapatıyım şimdi ben kendime göre kapatırsam önemli önemsiz çoğu gider bide onla uğraşmayalım :)

cpu hangi marka ve frekans değerleri ne?

Hiçbir fikrim yok maalesef

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
ya ne alakası var tarayıcıyla kardeşim sende ne varsa ı.explore de var o bi virüs olabilir

tarayıcı ha 20mb fazla yemiş ha yememş ne far eder ram lerin boş yatacağına dolsun performans gör

.10R

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Intel[R] Pentium(R) Dual CPU

E2180 @ 2.00 ghz

2.00 Ghz,2.00 GB Ram

--------------------------------

Bu arada görev yöneticisinden IExplore iki tane vardı ikisinide kapadım normale döndü % si ama sonra bi sorun yaratırmı kapatmam ?

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12
işlemci alt seviye ama yinede sistem boştan iken bu kadar kasmaması lazım
birkaç internet security ile tara belki o şeyi siler her ne ise

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Şunu söyleyebilirim, bilgisayarında virüs var. başlat > çalıştıra Msconfig yaz oradan bilmediğin programları kapat, yada listeyi koy kapatman gerekenleri söyleriz. Program isimleriyle beraber dizin yoluda gözükürse daha sağlıklı olur.
İyi çalışmalar.

.10R

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yardımlarınız için sağolun arkadaşlar sorunu çözdüm sanırım suan en fazla %10'a kadar yükseliyor

.10R

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Görev yöneticisini açtım iki tane Iexplorer.exe vardı ikisinide sonlandırdım oldu belki geçici bir yöntemdir bilmiyorum ama suan bir sorun yok :)

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
termal macunu herkes yapamaz diyorum fazla sürerse zararlı olabiliyor ie kullanma birde opera veye başka browserları kullan bnde de böle sorunlar yapıyor

speedygs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
tekrar devam ederse şöyle dene benim başıma geldi işlemci fanı temas etmiyordu aynen fazla ısınmadan kapanıyordu fanı sök macun sür iyice tak dene

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
tekrar devam edecektir. çünkü iexplorer.exe olarak görülen bir virüs bu. mscomfig de görünüyorsa kaldır.