CPU boşta 80 Derece?

can_omer01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Eski anakartım bozulduktan sonra yenisini aldım. Montajını yaptım ve MSI Command Center'ı açtım. Boştayken CPU sıcaklığımın 80-100 derece arasında git gel yaptığını gördüm. CPU soğutucusunu sağlam yerleştirip yerleştirmediğimi kontrol ettim. Termal macunu da yerinde. Acaba sıcaklık değeri yanlış mı görünüyor? Yoksa işlemci gerçekten adeta yanıyor olabilir mi? Teşekkür ederim.

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
Eski anakartım bozulduktan sonra yenisini aldım. Montajını yaptım ve MSI Command Center'ı açtım. Boştayken CPU sıcaklığımın 80-100 derece arasında git gel yaptığını gördüm. CPU soğutucusunu sağlam yerleştirip yerleştirmediğimi kontrol ettim. Termal macunu da yerinde. Acaba sıcaklık değeri yanlış mı görünüyor? Yoksa işlemci gerçekten adeta yanıyor olabilir mi? Teşekkür ederim.

dostum başka bir programla değer alıp SS koyarmısın. değerlendirmek lazım.

can_omer01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
ad17rd.jpg

77yj3r.jpg

Değerler aşağı yukarı aynı :(

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Boştaki değerlerde çok fazla. Benimki yükte 50yi geçmiyor stok fanla.

52SakocaN52

Profesör
Reaksiyon puanı
738
CPU çalışma değerleri 38-55 boşta olmalı.

Bu biraz fazla. Soğutma sistemin sağlıklı çalışmıyor mu acaba ?

Aniden kapanma, mavi ekran ya da donma yaşadınız mı hiç ?

can_omer01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6

Mavi ekran sadece ekran kartı driverımı yüklerken oldu araştırmam sonucu suçun kartta olduğunu öğrendim. Kartı söktükten sonra her şey stabil çalışıyor zaten. Sadece animasyonlarda fps düşüklüğü var gibi yani akıcı gelmiyor. Ama istediğim işleme gayet hızlı tepki alıyorum.

Edit: Animasyondan kastım pencere geçişi, sayfayı aşağı indirmedeki akıcılık vs. vs. çok basit şeyler. Yani sinir bozucu bir durum.
--- Gönderi Güncellendi ---

Ayrıca BIOS CPU sıcaklığını 80-100 gösterirken anakart sıcaklığını 25-30 göstermekte.

Son düzenleme:

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
Bios güncellemesi varsa guncellemeni tavsiye ederim. Ayrıca arkaplanda cpu'yu kullanan biseyler olmalı ki işlemci bu kadar ısınsın.

can_omer01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Bios güncellemesi varsa guncellemeni tavsiye ederim. Ayrıca arkaplanda cpu'yu kullanan biseyler olmalı ki işlemci bu kadar ısınsın.
BIOS güncellemesi yaptım. CPU kullanımı ise %10 dolaylarında gezmekte. Bilgisayarı kapatıp açınca kasmalar geçti. Gayet hızlı ve stabil çalışmakta fakat ısı hala 80-100 derece görünüyor.

Reaksiyon puanı
2
fano guzelce temızleyıp formatla kesın arka planda calısan programlar vardır yada sogutma sıstemınde var

Reaksiyon puanı
2
fano guzelce temızleyıp formatla kesın arka planda calısan programlar vardır yada sogutma sıstemınde var

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Boştaki değerlerde çok fazla. Benimki yükte 50yi geçmiyor stok fanla.
Benimki fazla yük altında olmadığı zaman bile şöyle:
Adsız.jpg

Ben de geçen gün laptobumun işlemcisinin termal macununu yeniledim.Fanıda biraz temizledim.Ama hala sıcaklıklar fazla düşmedi.Acaba işlemci 32nm olduğu için mi sıcaklık değerleri böyle?Galiba fanı tamamen soğutamıyor.
--- Gönderi Güncellendi ---
Laptobumun Bios'unu nasıl güncelleyebilirim?Bios güncellemesi ne işe yarar?Bios'un güncel olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
@Ben Kenobi @eronis @errno @__kadıköyRAP__ @f.krtl1 @Seyhoo @Yeşil Okçu @utkuversus