Çözünürlük Drop azaltır mı?

RAIDENN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar laptopum var
*İ5 4210U
*8gb ram
*Nvdia GT840m
*500gb hdd
Sistemli. Ve rustta drop yaşıyorum oyunda 40-65 arasi fps aliyorum ve oyuna ilk girdigim zamanlar mükemmel bir drop yaşıyorum oyunu bu yüzden sinirden sildim 1280x720 çözünürlükte oynuyordum acaba bunu 1024x640 yapsam dropda azalma olurmu ona gore yeniden indireceğim iyi forumlar.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Çözünürlük düştükçe fps artacaktır. Ama drop olayı daha farklı bi olay. Aniden, oyunun oynanamayacak kadar ,fps lerde aşırı düşmesi.Eğer fps deki artıştan dolayı ,drop yine de olsa bile ,oynanabilirliği bozmazsa,iş görebilir,çözünürlüğü düşürmeniz.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Aslına bakarsan çözünürlük düşürmen çok da faydalı olmayacaktır.
Çözünürlüğü düşürsen bile arkadaşın da dediği gibi FPS artışı kesin olacaktır fakat drop yemeye büyük ihtimal devam edeceksin.
Droba neden olan sorunu bulman gerekir. :)

Transistor

Profesör
Reaksiyon puanı
1,085
Drop'un başlıca nedenlerinden biri işlemci darboğazıdır. Tabii HDD ve Ram'lerden de kaynaklanıyor olabilir. Eğer söz konusu işlemci darboğazıysa çözünürlüğü arttırman bile gerekir. Konu açmak yerine 2dk'nı ayırıp çözünürlüğü değiştirmeyi deneyebilirdin?

RAIDENN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sende bu cevabı yazacagina bir defa tekrardan okuyabilirdin çünkü dediğim üzere oyunu sildim ve yeniden yüklemek hem vakit hem de zaman israfı.
Drop'un başlıca nedenlerinden biri işlemci darboğazıdır. Tabii HDD ve Ram'lerden de kaynaklanıyor olabilir. Eğer söz konusu işlemci darboğazıysa çözünürlüğü arttırman bile gerekir. Konu açmak yerine 2dk'nı ayırıp çözünürlüğü değiştirmeyi deneyebilirdin?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sen de bu cevabı yazacagina bir defa tekrardan okuyabilirdin çünkü dediğim üzere oyunu sildim ve yeniden yüklemek hem vakit hem de zaman israfı.

Transistor

Profesör
Reaksiyon puanı
1,085
Sende bu cevabı yazacagina bir defa tekrardan okuyabilirdin çünkü dediğim üzere oyunu sildim ve yeniden yüklemek hem vakit hem de zaman israfı.

Mesaj otomatik birleştirildi:
Kusura bakma önemli yerleri (başlık ve sistem özellikleri) okuyup cevap yazdım. Oyunu tekrar yüklemeden kesin sonuç elde edemezsin. Dediğim gibi birden fazla nedeni var.