RedDevil
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 19
İyi günler arkadaşlar. Geçen haftadan beri internette kopma yaşamaya başladım. Tarayıcıdan 2. sekmeyi açınca bile kopuyordu. Sonra ttnet'i aradım. Orada yetkili "Sorununuzu çözdüm" dedi. Aklıma internet paket hızımı yükseltebilecekleri geldi. Yetkiliğe " acaba benim internet hızım 8mbit. Onu yükseltmişler mi" diye sordum. Yetkili " evet paket hızınız maximum olarak ayarlanmış" dedi. Bende düşürmeleri için talimatta bulundum. Oda yetkisinin olmadığını arza kaydı oluşturduğunu söyledi. Aradan 2-2,5 saat sonra geri dönüş oldu. Yetkili "İnternet kopma sorununuzu düzelttik" denildi. Bende "internet hızım max. yapıldığını. Bu yüzden kopma yaşadığımı" söyledim. Yetkili " Kopma sebebinin hızın max. olması" ile alakalı olmadığını söyledi. Yetkili ama işten anlayan birimi yoksa değilmi bilmiyorum. Herkes bilir max. hat hızı sürekli kopma yaşattığını. Sonra aradan 1-1,5 saat sonra sorun devam etmeye başladı. Ertesi gün "Türk Telekom" merkezine giderek hızımı bulunduğum yerin max. kopma az yaşanacağı hıza çektirdim. Akşamına tekrar kopmalar yaşadım. Kafam esti. Format attım. Sonra kopmalar gitti. Aklıma bir kaç gün önce güncelleme yaptıkdan sonra kopmalar olduğu aklıma geldi. Fakat ahngi güncelleme ile kaynaklandığını bulamadım. Şimdi arasıla tekrar kopma yaşıyorum. 2 farklı modem denedim. İlki kablosu. 2. kablolu. Kablosuz olan mübarek sanki kaplolu görevi görüyordu. Wlan açık, bağlantı var gözüküyordu. Ama ne hikmetse nete girmiyordu. Hemen kabloluyu taktım. Bunla iyi di. Buda kopma yaşatmaya başladı. Aklıma "Ethernet" kartından olabileceği geliyor. Fikirleriniz nedir. Sizde benim gibi sorun yaşadınız mı ? Online oyunda ping'den dolayı düşüyormusunuz ?