- Reaksiyon puanı
- 550
Önceki postumda dediğim gibi Haswell serisinden beri AMD işlemci alınmaz.
r9 390 ve 6500 tadından yenmiyorEkran kartında ısrarla Amd öneren biri olarak şunu söylemeliyimki şu an mevcut Amd işlemcileri çöp. APU ve Athlon'ları bir kenara bırakın geri kalanları elinizi sürmeyin bence. Ekran kartı kısmında ise çoğunlukla f/p ürünleri olduğu için Amd tercih ediyorum. O yüzden Intel-Amd-Freesync monitör alın keyfinize bakın![]()
Forum üyelerinde nedense bir AMD "düşmanlığı" sezdim. Öyle ki sadece AMD olmasın, ne olursa olsun demeye varmış bu olay ve insanlar ürünleri, fiyatları, adil karşılaştırmaları değil sadece etiketleri görmeye başlamışlarOnu bunu bırakın. Bu AMD işlemciye iyi diyenler bunu nasıl diyor. Gözlerinin önüne 1000 kanıt koyuyoruz durum yine 0 oluyor. En başından beri intelden yanayım. İyikide intelden olmuşum. Yoksa AMD işlemci kullanan insanlar arasına girecektim. Şimdi düşündümde Aman Yarabbi![]()
Forum üyelerinde nedense bir AMD "düşmanlığı" sezdim. Öyle ki sadece AMD olmasın, ne olursa olsun demeye varmış bu olay ve insanlar ürünleri, fiyatları, adil karşılaştırmaları değil sadece etiketleri görmeye başlamışlar![]()
FX serisinde de yanlış bir şey göremiyorum. Sorun yaşayanlar hep "Power", "Anakart", "Soğutma" ve "Kasa" gibi önemsiz sandıkları parçaları ucuza getirmeye kalkanlar oluyor. Sorun yaşadığını söyleyenler işlemcilerini söylüyorlar ama bu parçaların detayı "soruluyor mu?" ki söylesin ?Yanlış olmasın amd değil fx serisi yoksa amd ninde çok iyi işlemcileri var eskiden gelen belki yeni seride amd öne geçer ki olsa iyi olur rekabet açısından .
En iyi kasa anakart bilmem ne istersen koy yanına da bir FX. Ortalama bir sistem ile Intel Skylake'den alacağın performansı alamazsın. Ben demiyorum kullananlar ve benchmarklar diyorFX serisinde de yanlış bir şey göremiyorum. Sorun yaşayanlar hep "Power", "Anakart", "Soğutma" ve "Kasa" gibi önemsiz sandıkları parçaları ucuza getirmeye kalkanlar oluyor. Sorun yaşadığını söyleyenler işlemcilerini söylüyorlar ama bu parçalarının detayı "soruluyor mu?"
Tamamen noktayı kaçırıyorsun. Ben karşılaştırma yapmıyorum. Bu serinin bu işlemcisini kullanmak iyidir yada kötüdür demiyorum, sadece parçalarda ucuza kaçılmamalı diyorum.En iyi kasa anakart bilmem ne istersen koy yanına da bir FX. Ortalama bir sistem ile Intel Skylake'den alacağın performansı alamazsın. Ben demiyorum kullananlar ve benchmarklar diyor![]()
FX serisinde de yanlış bir şey göremiyorum. Sorun yaşayanlar hep parçalarda ucuza kaçanlar oluyor. Power'ı, Anakart'ı, Soğutma ve Kasayı ucuza getirmeye kalkarsan tabii ki de sorun yaşarsın. Sorun yaşadığını söyleyenler işlemcilerini söylüyorlar ama bu parçalarının detayı "soruluyor mu?"
Yazdığını okuyor musun ?İsterse amdden 1000 kat hızlı 1tl kart olsun alman arkadaş.
Senin burda yaptığın fanatikliktir. AMD şuan NVIDIA ile grafik işlemci pazarı konusunda büyük rekabet içerisinde. Senin bu söylemlerin NVIDIA 1000 serisi grafik işlemcilerine büyük hakaret olur. Yani bu düşünceye sahip arkadaşlar lütfen bu konular hakkında forumda öneri sunmasınlar rica ediyorum.Şu ana kadar kullandığım en iyi ekran kartı AMD tarafında. AMD yeni kart çılarsın konuda alacağım. Nvidianın o 3.5 gbsi oldu ya ondan sonra bitti benim için. İsterse amdden 1000 kat hızlı 1tl kart olsun alman arkadaş.
Özellikle şahsi fikrim olduğu için "benim için" yazmayı unutmadım. Kimseye öneride bulunmadım ayrıca. Şahsi fikrim. Burda herkes 1000 sersinin amd tarafınaki tek rakibinin 480 olduğunu oda sadece 1060 tarafınd olduğunu bilir. Lütfen yazdıklarım yanlış anlaşılmasın. Adı üstünde şahsi fikir. İster alırım ister almam. Dediğim gibi öneride bulunduğum yok.Senin burda yaptığın fanatikliktir. AMD şuan NVIDIA ile grafik işlemci pazarı konusunda büyük rekabet içerisinde. Senin bu söylemlerin NVIDIA 1000 serisi grafik işlemcilerine büyük hakaret olur. Yani bu düşünceye sahip arkadaşlar lütfen bu konular hakkında forumda öneri sunmasınlar rica ediyorum.
dedıgın dogrudur ama ıkı ıslemcıyı kıyaslamamak lazım aralarındakı fıyat farkına bı bak. denk ııkı ıslemcıyı kıyaslasaydın daha dogru olurdu. bu arada amd ıslemcı kullılmaması konuusunda bende hem fıkırım.Arkadaşımda FX8350 + GTX 970 var, ben de ise Intel 6500 + GTX 970 var. İkimizin oyunlarda aldığı FPS değeri dağlar kadar fark var. Arkadaşımın 55-65 FPS aldığı yerlerde ben 75-85 civarı alıyorum. Ki arkadaşımın ara sıra FPS 30-45 arası düşüp fırlıyor ben stabil oynuyorum. Hayatımda 1 kere AMD CPU ve GPU aldım daha da evime sokmam.
AMD CPU kesinlikle tavsiye etmiyorum. Düzgün oyun keyfi yaşamak istiyorsanız Intel + NVIDIA ikilisinden şaşmayın.
Burada yazdığın 1TL'ye 1000kat güçlü grafik kartını almam, gider 600TL'ye zayıf olanı alırım demen tepki çekti birazÖzellikle şahsi fikrim olduğu için "benim için" yazmayı unutmadım. Kimseye öneride bulunmadım ayrıca. Şahsi fikrim. Burda herkes 1000 sersinin amd tarafınaki tek rakibinin 480 olduğunu oda sadece 1060 tarafınd olduğunu bilir. Lütfen yazdıklarım yanlış anlaşılmasın. Adı üstünde şahsi fikir. İster alırım ister almam. Dediğim gibi öneride bulunduğum yok.
Yanlış anlama ama fazla abartılı cümleler kullanıyorsun, bu tepki almana sebep oluyor. Belki şunlardan tercih etmem deseydin kimse bir şey demezdi ama hiçbir gerekçe vermeden bu kadar aşırı bir cümle kullanmış olman biraz garipti gerçekten. Dersin ki Nvidia'nın şirket politikalarını sevmiyorum, gerçekten ben de sevmem Physx saçmalığını, tekelleşme çalışmalarını, kullanıcılara hayatı zorlaştırmalarını ve bu yüzden Nvidia yerine AMD severim. AMD paylaşmayı, kullanıcılarına yardım etmeyi seviyor, Nvidia ise AMD'den bu paylaştıklarını alıp, geri hiçbir katkı, fayda sağlamadan sadece AMD'nin teknolojisini alıyor ve adamların yolunu kapıyor. Physx'i bilenler araştırırlarsa AMD'nin Half Life 1 zamanında yaptığı bir teknolojinin geliştirilmişi olduğunu görürler. Ama Nvidia bunu alıp AMD'nin yolunu kapattı oyun sektöründe. AMD kartlar tarafından okunamayan poligonlar ve performans eksilmesine yol açtılar ve o yüzden sevmiyorum. Misal bunu dediğim için "biraz daha zayıf kart alırım ama Nvidia'ya kazandırmam, AMD alırım" dersem kimse bir şey der mi ? Demez.Nvidianın o 3.5 gbsi oldu ya ondan sonra bitti benim için. İsterse amdden 1000 kat hızlı 1tl kart olsun alman arkadaş.
O zenlerle birden çıkarsa Intel ne yapacak acaba. AMD bu sefer çok iyi iş çıkaracak gibime geliyor.Esas mesele nvidia bu kadar hataya rağmen nasıl satışını gerçekleştiriyorherşey zamanlama son kartlarda gtx 970 vs 390 ama 970 in karşısına geç çıktı şuan 1070 tekrara giriyoruz ama karşıt amd rakip varmı ? yok şu sıralar pc alanlar bu yüzden 1070 tercih ediyor bu zamanlamayı iyi yapmazsan kart iyi olsada yinede rakibine pazar bırakıyorsun büyük firma isen bunlara dikkat ediceksin
FX konusu zaten sonuçlandı diye düşünüyorum ki konu sahibi de diyor fps drop sorunu var diye üste arkadaş ta yazmış daha ne yazsak boş durum ortada i5 6500 vs fx 8350 kıyası yanlıştır fx 8350 önce i5 2500k yı bir geçsin sonra güncel intel ile kıyas ederiz bakın burada bir geri kalma var intel fx8 in önüne kaç tur cpu çıkarttı amd den adım yok ortada siklet farkına dönüşmeye başladı intel kendisi ile yarışıyor umarım zen de bu durum değişir.
Küresel olarak intel'in satışlarını tamamen durduracağını yada intel'i iflas ettirebileceğini falan düşünmüyorum. Önce insanlar'ın AMD'ye olan ön yargılarını kırma süreci olacak. Ayrı bu işlemciler i3 Skylake ile i5 Skylake arası bir yerde olacak. Fiyatını da henüz bilmiyoruz. Kısaca dereyi görmeden paçayı sıvamayalımO zenlerle birden çıkarsa Intel ne yapacak acaba. AMD bu sefer çok iyi iş çıkaracak gibime geliyor.
Katılmıyorum çünkü ucuz AMD işlemcilein her birinin eş fiyatında onunla karşılaştırabileceğimiz belki 50-60TL daha pahalı bir rakibi vardır ama 1000TL cihaz toplayana o 50-60 lirayı vermek koymaz.AMD'nin gerek islemci gerekse ekran kartında ülkemizde satıslarının artmasının nedeni iyi ve kalitesinden ötürü değil, doların son yıllarda 2 seviyesinden 3 seviyesine gelmesi ve ülkemizin parasının değer kaybetmesi sonucu fakirlesmemizdir.
http://www.game-debate.com/hardware/index.php?pid=2160&cpu=Athlon X4 860K#hardware-analysis-reviewPhenom da sorunlu mu? Çok test edemedim ama GTX 950 ile GTA harici oyunlarda gayet iyiydi FPS düşmesi falan olmadı, GTA'ya ise nefesi yetmiyor zaten darboğaz normal.
Biliyorum, küçümsenen bir çip olduğu için örnek olarak onu koydum. Çünkü senin çipinin ne olduğunu bilmiyordum.Denedim tabiki, yer yer CPU %100 oldu ve GPU %70 80 falan oldu ama FPS 40'tan aşağı pek düşmedi. 860K da bendeki Phenom 965 BE'den iyi bu arada.
Phenom da sorunlu mu? Çok test edemedim ama GTX 950 ile GTA harici oyunlarda gayet iyiydi FPS düşmesi falan olmadı, GTA'ya ise nefesi yetmiyor zaten darboğaz normal.
O zenlerle birden çıkarsa Intel ne yapacak acaba. AMD bu sefer çok iyi iş çıkaracak gibime geliyor.