[ÇÖZÜLDÜ]Oruçken dişleri fırçalamak oruç bozar mı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ananim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emir000

Profesör
Reaksiyon puanı
910
DİŞ FIRÇALAMAK ORUCU BOZAR MI? İşte Diyanet'in oruç esnasında diş fırçalama yapılıp yapılamayacağına ilişkin paylaştığı o görüş; Boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı gibi diş fırçalamakla da oruç bozulmaz (el-Fetâva'l-Hindiyye, I, 220).

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,171
Forumdaki çoğunluk 10 15 yaşındaki çocuklar. Çocuklardan mı cevap istiyorsun? Bu konuda gerçekten bilgili insan sayısı bir elin parmağını geçmez. Her sene klasik sorulur bu soru. İnternette cevabı var. Forum fetva yeri değildir. İlla soracam diyorsan her mahallede cami var, her caminin imamı var her ay maaş alıyor din öğretsin diye. Veya e-devlette e-fetva var gerçekten bilen birisi cevaplasın diye...

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Ayrıca 1400 yıldır aynı sorular...
Sana ne oluyor? 1400 yıldır aynı sorular ne demek? Sen kimsin de bunu yazıyorsun? İnancın ne bilmiyorum ama Ramazan ayında böyle absürt yorumlar atma, benden söylemesi.

Soruya gelirsek: Konu açmak yerine 5 10 dakikalık search yapabilirdin.

"Oruçlu iken diş macunu sürülmüş fırça kullanmakta ise, mutlak mânada kerahet vardır, sakınılması gerekir. Ancak macunu yutmadığı müddetce orucu bozulmaz."

"Boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı gibi diş fırçalamakla da oruç bozulmaz (el-Fetâva’l-Hindiyye, I, 220). Bununla birlikte, diş macununun veya suyun boğaza kaçması hâlinde oruç bozulur. Orucun bozulma ihtimali dikkate alınarak dişlerin imsakten önce ve iftardan sonra fırçalanması, oruçluyken fırçalanacaksa macun kullanılmaması uygun olur."

Son düzenleyen moderatör:
S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
-15'ler bilmicek diye bir kural yok varsa gösterin.
Çok dar bir görüş açısı. Konuyla konuya gelen yorumlar alakasız. Bunun yaşla ne ilgisi var? Biliyorsan yaz, bilmiyorsan da çekil kenara.

Her konuya yazmak zorunda değilsiniz. Öte yandan yaş kitlesinin küçük olduğunu kabul ediyorum.

yusufege

servet sayar
Müdavim
Reaksiyon puanı
848
Çok dar bir görüş açısı. Konuyla konuya gelen yorumlar alakasız. Bunun yaşla ne ilgisi var? Biliyorsan yaz, bilmiyorsan da çekil kenara.

Her konuya yazmak zorunda değilsiniz. Öte yandan yaş kitlesinin küçük olduğunu kabul ediyorum.
Bu arada küçük olmakla bilmemek arasında fark var ben 13 yaşındayım ama yardımcı olabiliyorum sorunun cevabına gelirsek nasıl abdest alırken agzımızı çalkalıyosak diş fırçalarken de çalkalayabilirsin sonuçta temizlik için keyfine yapmıyosun

Akdeniz124

Doçent
Reaksiyon puanı
424

Biliyorum.

Diş fırçalamak bozmaz ama su yada macun ağzına kaçarsa bozar.

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,872