[Çözüldü]HP G60 Windows XP İnternet Sıkıntısı

samiemrec

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Merhabalar, HP G60-100EM laptop'ıma Windows XP Black Edition kurdum. Ağ bağlantılarım tamamen boş, dolayısıyla da internet yok. HP Wireless Assistant indirdim, orada butonun açık olduğunu fakat Aygıt Yöneticisinden kapatıldığı gibi bir cümle kurdu. Aygıt Yöneticisine girdiğimde orada bir sekmenin hepsinin soru işaretiyle kaplı olduğunu gördüm (o sekmede ethernet controller vs var).

Ne yapabilirim?

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
Merhaba;

Soru işaretinin olması demek o aygıtın driverının yüklü olmaması demektir. Ethernetinzinde driverı yüklü olmadığı için çalışmaz.

Bilgisayarınızın ethernetnet driverını yüklemeniz gerek.

HP G60-100EM Drivers for Windows XP | Drivers Download

Bu linkten tüm driverları güncelleyebilirsiniz.

Not: HP'nin kendi sitesinden link vermememin sebebi o sitedeki driverların Windows XP desteği yok. :)

samiemrec

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Merhaba;

Soru işaretinin olması demek o aygıtın driverının yüklü olmaması demektir. Ethernetinzinde driverı yüklü olmadığı için çalışmaz.

Bilgisayarınızın ethernetnet driverını yüklemeniz gerek.

HP G60-100EM Drivers for Windows XP | Drivers Download

Bu linkten tüm driverları güncelleyebilirsiniz.

Not: HP'nin kendi sitesinden link vermememin sebebi o sitedeki driverların Windows XP desteği yok. :)
verdiğiniz linkten broadcom wifi ve wireless olanları indirip kurdum fakat bir işe yaramadı :(

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
Conexant HDAUDIO Soft Data Fax Modem with SmartCP
Bunu da yüklemeyi deneyin.

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
maalesef işe yaramadı. (yeniden başlatmama rağmen)
Sizin bilgisayarınızın driverlarına göz attım. Çoğu sitede HP'nin kendi siteside dahil Win 7 ve Win Vista'nın driverları bulunuyor. Win 7 kurmanızı öneririm. :)
--- Gönderi Güncellendi ---
Mümkün ise bir Wi-Fi'a bağlanıp Aygıt Yöneticisinden driverı yükleyin.
Olmaz ise;

HP Software and Driver Downloads for HP Printers, Laptops, Desktops and More | HP® Customer Support

Bu linkten Windows Vista'yı seçin. Network ve Wireless driverlarını yüklemeyi deneyin.

samiemrec

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Sizin bilgisayarınızın driverlarına göz attım. Çoğu sitede HP'nin kendi siteside dahil Win 7 ve Win Vista'nın driverları bulunuyor. Win 7 kurmanızı öneririm. :)
Mümkün ise bir Wi-Fi'a bağlanıp Aygıt Yöneticisinden driverı yükleyin.
Olmaz ise;

HP Software and Driver Downloads for HP Printers, Laptops, Desktops and More | HP[emoji768] Customer Support

Bu linkten Windows Vista'yı seçin. Network ve Wireless driverlarını yüklemeyi deneyin.
Bilgisayarda RAM az olduğu için 7 bıkkınlık vermeye başladı. O yüzden bunu yükledim.

Bilgisayardan internete hiçbir şekilde erişimim yok ne yazık ki :(

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
Bilgisayarda RAM az olduğu için 7 bıkkınlık vermeye başladı. O yüzden bunu yükledim.

Bilgisayardan internete hiçbir şekilde erişimim yok ne yazık ki :(
Son attığımı da denediniz mi?

Bir de elinizde Driver Pack Soulition varsa onun ile de yüklemeyi deneyin.

samiemrec

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Onun gibi birşey. Offline olarak driver güncellemesi yapabiliyor ve program yükleyebiliyorsunuz.
Buradan driver-network kısmını mı açayım
64aa19d5ffae8ea7e7b347ab3f7be5f9.jpg

samiemrec

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Sorun, vista sürücülerini yükleyince çözüldü. Atheros Wireless LAN Driver isimli program ile sorun çözüldü. (Bir tanesi bu yalnız vista da çalışır dedi fakat diğerleri işe yaradı.) Teşekkürler