Çözemediğim Bağlantı Sorunum!

Buraktuna

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar lap-topumda bir bağlantı sorunu yaşıyorum. Wireless ile internete bağlanmaya denediğimde sağ alt köşede durum olarak ağ adresi alınıyor yazıyor ancak ne kadar beklersem bekliyeyim bağlanmıyor.

Ağ Bağlantılarıma girip 1394 Bağlantısı'nı onarmayı denediğimde iste aşağıdaki hatayı alıyorum.

--------------------------------------------------------------------------------
1394 Bağlantısı Onarımı
Aşağıdaki eylem tamamlanamadığı için, Windows sorunu onarmayı tamamlayamadı.
Bu bağlantıda TCP/IP etkinleştirilmemiş. Devam edilemez.
Yardım için ağ yöneticinize başvurun.
--------------------------------------------------------------------------------

Bu hata üzerine bilgisayarımı açıp TCP/IP ayarlarını aynen dizüstü bilgisayarıma yazmayı denedim ancak burada DNS Ayarlarını bulamadım.

tcpiput4.jpg

Bütün bunları yapıp yeniden denedim ancak olmadı. Bende aşağıdaki işlemleri yaptım.
Kod:
Başlat --> Çalıştır --> cdm --> enter
Çıkan msdos ortamında

Kod:
ipconfig /release
Yapıp Ayarları sıfırladım.

Kod:
ipconfig /renew
Yapıp IP almayı denedim. Ancak Şöyle bir Hata aldım;
Kod:
Windows IP Yapılandırması
Ortam bağlı değilken Yerel Ağ Bağlantısı 2 üzerinde işlem gerçekleştirilemez.
Ortam bağlı değilken Yerel Ağ Bağlantısı 3 üzerinde işlem gerçekleştirilemez.
Kablosuz Ağ Bağlantısı arabirimi yenilerken hata oluştu: DHCP sunucunuzla bağlantıya geçilemiyor. İstek zaman aşımına uğradı.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Kablosuz bağlantının 1394 bağdaştırıcısı ile ilgisi olmaması lazım. Ayrıca DNS adresi kısmına kablosuz modemin IP adresini yazarak dene; bir de otomatik IP almayı dene. Bu arada bildiğim kadarıyla senin verdiğin ekran görüntülerinde görünen 192.168.254.254 numaralı IP adresi standart bir modem IP'si değil. Tahminimce modeminin yerel adresini değiştirmedin, o halde kullanman gereken IP adresini modeminin kullanma klavuzundan öğrenmelisin.

Buraktuna

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Çok teşekkürler Elmacik :)